Έρχεται “διάγγελμα” Ιερώνυμου για τις Εκκλησίες λόγω κορωνοϊού;

Κοινοποίηση:
arxiepiskopos-ieronumos

Πρωτοβουλίες για τα μέτρα πρόληψης στις εκκλησίες αναλαμβάνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμος, εν μέσω των έκτακτων δράσεων για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, σύμφωνα με πληροφορίες του «vimaorthodoxias», αναμένεται να προβεί σε δημόσια δήλωση, ζητώντας την τέλεση όλων των εκκλησιαστικών λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών.

Παράλληλα, αναμένεται να αναφερθεί και στη δυνατότητα επέκτασης των εξαιρέσεων από την απαγόρευση κυκλοφορίας, με στόχο τη διευκόλυνση της άσκησης του ατομικού προσκυνήματος και της ατομικής προσευχής στις κατά τόπους εκκλησίες.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει ήδη αποστείλει σχετική επιστολή, με τα παραπάνω αιτήματα, και στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατη παρέμβασή του, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας είχε ζητήσει από τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να παραμείνουν στο σπίτι και να «μετατρέψουν τις οικίες τους σε εκκλησίες».

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει την αναστολή των λειτουργιών σ’ όλους του χώρους θρησκευτικής λατρείας, κάθε δόγματος και θρησκείας, ενώ έχει διευκρινίσει ότι οι εκκλησίες θα παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή – κάτι το οποίο ωστόσο, πλέον δεν επιτρέπεται λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. ΚΑΤΣΕ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΣΟΥ ΡΕ ΤΡΑΓΟΠΑΠΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΞΙΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙΣ !!!!ΕΧΕΤΕ ΤΟΣΗ ΡΗΜΑΔΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ !!!!

  2. Εαν μεγαλη Παρασκευη και Ανασταση κρατησουν τις εκκλησιες κλειστες τοτε Πατερ Κονανος, Μεσογαιας, Μορφου, Λεμεσου και αλλοι απο Ελλαδα και κυπρο που μας κανουν χρονια κυρηγματα για μαρτυρες και αγιους, εαν κρατησουν εκκλησιες Κλειστες Μ παρασκευη Και Ανασταση να δεσουν μια πετρα στο λαιμο τους και να πανε να πνιγουν το λιγοτερο που μπορουν να κανουν. Φοβουνται μη συλληφθουν και μας μιλανε για χριστο και Μαρτυρες;; Εγω δεν θα θελω πλεον καμια σχεση μαζι τους και τα ψευτολογα τους

  3. ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ ΤΡΑΓΟΠΑΠΑΣ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΣ

  4. Το μεγαλύτερο ΟΡΓΑΝΟ από το 2009 και μετά…..
    Το άλλο ήταν ο ΚΑΡΟΛΟΣ( ο Παπούλιας,όχι ο άλλος…)

    1. παρελειψες φαμίλιες παπαβρεου, μητσοτακη, καραμαν…

Comments are closed.