Έξι γιατροί θετικοί στον κορονοϊό, στα νοσοκομεία της Λάρισας – Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης…

Κοινοποίηση:
λαρισα

Στους έξι ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού ανάμεσα σε γιατρούς νοσοκομείων της Λάρισας.  Σύμφωνα με πληροφορίες του kosmoslarissa.gr, έχουν επιβεβαιωθεί τέσσερα κρούσματα γιατρών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και ακόμα δύο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Νωρίτερα ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας θωράκιση των νοσοκομείων της πόλης από τον ιό.

Η ανακοίνωση

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας με ανακοίνωσή του “εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στους συναδέλφους του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας που προσβλήθηκαν από τον covid-19 και τους εύχεται γρήγορη ανάρρωση και επάνοδο στα καθήκοντά τους.

Το γεγονός της διασποράς του ιού μέσα σε δευτεροβάθμιες δομές υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση την υποχρέωση για αυστηρή τήρηση των ιατρικών πρωτοκόλλων, ιδιαίτερα μάλιστα όταν μία από τις δομές αυτές είναι νοσοκομείο Αναφοράς (Π.Γ.Ν.Λ.). Πρέπει να διαφυλάξουμε τόσο τα νοσοκομεία όσο και τις ιδιωτικές κλινικές από τη μόλυνση του ιού, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε περίπτωση νέας επιδείνωσης .

Επιβάλλεται η χρήση μάσκας σε όλους ανεξαιρέτως τους εισερχόμενους (προσωπικό, ασθενείς, συνοδοί) σε υγειονομική δομή καθώς και η θερμομέτρησή τους. Το επισκεπτήριο θα πρέπει να μειωθεί σε έναν κατά ασθενή και να μειωθεί σε χρόνο. Κυρίως όμως θα πρέπει άμεσα να ιχνηλατηθούν οι επαφές των θετικών στον ιό γιατρών, χωρίς καμιά απολύτως καθυστέρηση στην εξέταση των δειγμάτων τους, ώστε να περιχαρακωθεί η διασπορά. Είναι δε αυτονόητη η απολύμανση, των χώρων εργασίας των συναδέλφων αυτών, καθώς και κάθε άλλο μέτρο που προβλέπει το ιατρικό πρωτόκολλο.

Επιπρόσθετα, είναι εμφανής η αναγκαιότητα ενίσχυσης με προσωπικό και εξοπλισμό τόσο του ΕΟΔΥ, όσο και του ΕΣΥ, για την ταχύτερη ανίχνευση των κρουσμάτων, αλλά και την νοσηλεία των νοσούντων.

Τέλος, εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους συναδέλφους μας να είναι πολύ προσεκτικοί κατά την διάρκεια των διακοπών τους και να είναι αυστηροί ως προς την επιλογή της συμμετοχής τους σε κοινωνικές εκδηλώσεις και χώρους διασκέδασης. Η πατρίδα μας αυτή τη στιγμή χρειάζεται υγιείς γιατρούς, αλλά και γενικότερα υγειές υγειονομικό προσωπικό, ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε αυτή την πρωτόγνωρη επιδημία”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: