Ένοχη για sex trafficking η Γκισλέιν Μάξουελ, η γυναίκα που «προμήθευε» τον Επστάιν με ανήλικες για κακοποίηση

Κοινοποίηση:
Jennifer Kalin leaves court during the third day of the Ghislaine Maxwell trial in the Manhattan borough of New York City, New York, U.S., December 1, 2021. REUTERS/Carlo Allegri

Η 60χρονη Βρετανίδα Ghislaine Maxwell, καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης για sex trafficking, καθώς κρίθηκε ένοχη για την κατηγορία ότι «προμήθευε» τον δράστη με ανήλικα θύματα. Να θυμίσουμε ότι ο Jeffrey Epstein αυτοκτόνησε στη Νέα Υόρκη το καλοκαίρι του 2019, έναν μήνα μετά τη σύλληψή του.

Η Maxwell κρίθηκε επίσης ένοχη συνωμοσίας, καθώς δελέαζε ανήλικα άτομα σε ταξίδια προκειμένου να εμπλακούν σε παράνομες σεξουαλικές δραστηριότητες.

Στο δικαστήριο, η κατηγορούμενη δεν απολογήθηκε ουσιαστικά για τις πράξεις της, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Guardian», μόνο περιορίστηκε στο να πει: «Συμπάσχω βαθιά με όλα τα θύματα αυτής της υπόθεσης. Αναγνωρίζω επίσης ότι κατηγορούμαι ότι βοήθησα τον Jeffrey Epstein να διαπράξει αυτά τα εγκλήματα. Και παρά τα πολλά ωφέλιμα και θετικά πράγματα που έχω κάνει στη ζωή μου, και θα συνεχίσω να κάνω, ξέρω ότι η σύνδεση μαζί του θα με σημαδεύει για πάντα».

Ανάμεσα στα θύματα ήταν η Jane (δεν δόθηκε στη δημοσιότητα το επώνυμό της) που υποστήριξε ότι ήταν 14 ετών το 1994, όταν ο Epstein άρχισε να την κακοποιεί σεξουαλικά – κάποιες φορές, παρουσία της Maxwell και, ενίοτε, με την ενεργή συμμετοχή της. «Ένιωθα χέρια παντού», είπε στο δικαστήριο η γυναίκα.

Μια άλλη γυναίκα, η Kate, είπε ότι γνώρισε τη Maxwell στο Παρίσι επίσης το 1994, σε ηλικία 17 ετών. Η Maxwell την προσκάλεσε σε τσάι, στο σπίτι της στο Λονδίνο, και σύντομα τη σύστησε στον Epstein. Λίγες εβδομάδες μετά, σύμφωνα με τη μαρτυρία της Kate, η Maxwell τής τηλεφώνησε και της είπε: «Ο Jeffrey περίμενε μια μασέρ να του κάνει μασάζ, αλλά εκείνη ακύρωσε. Θα μπορούσες να έρθεις εσύ, που έχεις δυνατά χέρια;».

Όπως συνέχισε η Kate, η κατηγορούμενη την οδήγησε στον πάνω όροφο, όπου ο Epstein την περίμενε με μια ρόμπα. Η Maxwell έκλεισε την πόρτα, αφήνοντας την έφηβη μόνη μαζί του. Εκείνος άρχισε να έχει σεξουαλική επαφή με την ανήλικη τότε γυναίκα.

Ένα άλλο θύμα, η Carolyn, κατέθεσε ότι από τα 14 μέχρι τα 18 της επισκέφτηκε το σπίτι του Epstein «πάνω από εκατό φορές», θυμάται μάλιστα και μια σωματική επαφή με τη Maxwell: «Έβγαλα όλα μου τα ρούχα και τότε ήρθε εκείνη και έπιασε το στήθος και τους γοφούς και τους γλουτούς μου και μου είπε ότι είχα τέλειο σώμα για τον κύριο Epstein και τους φίλους του».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: