Ένας 26χρονος βρέθηκε νεκρός από τραύματα αρκούδας στην Ιταλία

Κοινοποίηση:
ΑΡΚΟΥΔΑ

Ένας 26χρονος βρέθηκε νεκρός από τραύματα αρκούδας στην Ιταλία

Τραγωδία στο δάσος του Caldes στο Val di Sole της Ιταλίας – Το πτώμα βρέθηκε ξεκοιλιασμένο

Ο 26χρονος λάτρης του τρεξίματος είχε βγει την Τρίτη το απόγευμα για μια συνηθισμένη προπόνηση, κατευθυνόμενος πάνω από την πόλη Caldes. Η μη επιστροφή του στο σπίτι ανησύχησε την σύντροφο.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην αστυνομία, οι έρευνες ξεκίνησαν το απόγευμα της επόμενης ημέρας από τους καραμπινιέρους της εταιρείας Cles, με την υποστήριξη των μονάδων σκύλων, και με τους εθελοντές πυροσβέστες της περιοχής.

Η δραματική ανακάλυψη λίγες ώρες αργότερα
Τα επιστημονικά ευρήματα βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ το προσωπικό του δασαρχείου του Τρεντίνο βρίσκεται επί τόπου αναμένοντας ενδείξεις από τους ερευνητές. Το πτώμα βρέθηκε στα 1500 μέτρα, με αρκετές βαθιές πληγές στο σώμα. Ο ιατροδικαστής θα πρέπει να εξακριβώσει την προέλευση των τραυματισμών, αν και όλοι συγκλίνουν πως πρόκειται για επίθεση αρκούδας. Στο σημείο μετέβη και ο πρόεδρος της επαρχίας Μαουρίτσιο Φουγκάτι μαζί με αξιωματικό της πολιτικής προστασίας.

Οι κάτοικοι του Caldes θεωρούν μια επίθεση αρκούδας σχεδόν δεδομένη. Εδώ και καιρό γίνεται λόγος για θεάσεις στην περιοχή και επιθέσεις σε ζώα φάρμας.

«Αυτή τη στιγμή διεξάγονται έρευνες στο Caldes, όπου το σώμα ενός άνδρα -φαίνεται ένα νεαρό αγόρι που εξαφανίστηκε χθες το απόγευμα αφού βγήκε για τρέξιμο- βρέθηκε στην τοποθεσία γνωστή ως «έκτη καμπύλη», όπου φαίνεται ότι δέχτηκε επίθεση από ένα άγριο ζώο (πιθανότατα ένα μεγάλο σαρκοφάγο). Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, φαίνεται ότι ο νεαρός άνδρας δέχθηκε επίθεση στο δρόμο, σύρθηκε στο δάσος και, μόλις έφτασε, ξεκοιλιάστηκε», λέει ο Claudio Cia, αρχηγός της ομάδας των Fdi στο συμβούλιο στην αυτόνομη επαρχία του Τρέντο.

“Αυτό το γεγονός, το οποίο, εάν επαληθευόταν, θα αντιπροσώπευε μια ανατριχιαστική λεπτομέρεια. Λυπάμαι, σε αυτές τις περιπτώσεις, που επαναλαμβάνω πώς ο κάτωθι υπογεγραμμένος ήταν ένας εύκολος προϊστάμενος ενός γεγονότος που εξαρτάται από το αδύνατο – λόγω της διαφωνίας για τις ευθύνες μεταξύ του κράτους και της Αυτόνομης επαρχίας του Τρέντο – για να διαχειριστεί το πρόβλημα της συνύπαρξης του ανθρώπου με μεγάλα σαρκοφάγα σε μια μικρή ορεινή περιοχή σαν τη δική μας.

Στις αρχές Μαρτίου – προσθέτει η Cia – μετά την επίθεση που έγινε στον Ραβίνο, στη σελίδα μου στο Facebook έγραψα: «Αυτό συμβαίνει επειδή έχει επικρατήσει η παράλογη γραμμή των φονταμενταλιστών, εκείνων που πιστεύουν ότι η αρκούδα αξίζει περισσότερο από τον άνθρωπο και ως εκ τούτου είναι πρόθυμοι να δουν έναν νεκρό». Σήμερα, που βρισκόμαστε να θρηνούμε για την απώλεια ενός ανθρώπου, καθώς προσκολλούμαστε στην οικογένεια του αγοριού, σκεφτόμαστε αυτά τα έργα που, από ευκαιρίες, αναπόφευκτα έχουν γίνει πρόβλημα», καταλήγει η Cia.

Μόλις πριν από ένα μήνα στο κοντινό Val di Rabbi, ένας 39χρονος άνδρας (ο Alessandro Cicolini) δέχθηκε επίθεση και τραυματίστηκε στο χέρι και το κεφάλι από μια αρκούδα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: