Ένας στους δύο Γερμανούς θα έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Διχασμένοι για το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Κοινοποίηση:
A medical employee presents a smear taken at a special corona test center for public service employees such as police officers, nurses and firefighters during a media presentation as the spread of the coronavirus disease (COVID-19) continues, in Munich, Germany, March 23, 2020. REUTERS/Andreas Gebert

Διχασμένοι εμφανίζονται οι Γερμανοί σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη υποχρέωση εμβολιασμού.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η πλατφόρμα YouGov για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), οι μισοί από τους ερωτηθέντες δηλώνουν ότι θα εμβολιάζονταν για την Covid-19, ενώ το 25% δηλώνει ότι «ίσως» να έκανε το εμβόλιο και το 20% απορρίπτει την ιδέα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ακόμη το στοιχείο που θέλει τους άνδρες περισσότερο πρόθυμους να εμβολιαστούν σε σχέση με τις γυναίκες.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό να είναι υποχρεωτικός, το 44% τάσσεται υπέρ της προοπτικής, ενώ το 40% την απορρίπτει. Η γερμανική κυβέρνηση έχει πάντως επανειλημμένα δηλώσει ότι όταν το εμβόλιο κατά της Covid-19 θα είναι διαθέσιμο, δεν θα επιβληθεί ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: