Ένας μύθος ξεπουλιέται… Στο σφυρί οι παρτιτούρες της Μαρίας Κάλλας! Ανυπολόγιστη η αξία τους, έως τις 30 Ιουλίου η δημοπρασία…

Κοινοποίηση:
callas-thumb-large

Με την πρώτη ματιά δίνουν την εντύπωση ενός ουράνιου τόξου που έχει ξεδιπλώσει τα χρώματά του πάνω σε ράφι βιβλιοθήκης: κόκκινα, κίτρινα, γαλάζια, πράσινα, συνολικά 55 τόμοι ντυμένοι με ύφασμα διαφορετικού χρώματος ο καθένας. Στη ράχη τους ονόματα από όπερες γραμμένες με χρυσά γράμματα μαρτυρούν την ταυτότητα τους και στο κάτω μέρος τους δύο ή τρία συνεχόμενα γράμματα αποκαλύπτουν την ταυτότητα της ιδιοκτήτριάς τους: ΜC ή ΜΜC, δηλαδή Μαρία Κάλλας ή Μαρία Μενεγκίνι Κάλλας.

 Το «ουράνιο τόξο» δεν είναι παρά ένα μέρος των 200 συνολικά αντικειμένων που βγαίνουν σε διαδικτυακή – λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού – δημοπρασία από τον οίκο Κρίστις, όλα τους σπάνια χειρόγραφα και εκδόσεις από τον 11ο αι. έως τον 21ο, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται ένα σπάνιο αντίτυπο από την πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος της Εμιλι Μπροντέ «Ανεμοδαρμένα ύψη», όπως και η πρώτη έκδοση και των τριών τόμων των Αλφρεντ Γουάιτχεντ και Μπερτράντ Ράσελ «Αρχές Μαθηματικών», έργο που θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά έργα του 20ού αι. σχετικά με τη μαθηματική λογική.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: