Ένας ΠΑΟΚ με διάθεση και πάθος. Και αυτός ο ΠΑΟΚ αρέσει αλλά και ενοχλεί!

Κοινοποίηση:
TSOYMPA

Ένας ΠΑΟΚ με διάθεση και πάθος. Και αυτός ο ΠΑΟΚ αρέσει. Τεράστιο ποσοστό κατοχής μπάλας, τρεξίματα και ωραίες εναλλαγές παιχνιδιού. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν άφησε κανένα περιθώριο, έχοντας απέναντί της μια «σκληρή» και αμυντική ομάδα όπως είναι η Λάρισα και έδειξε πόσο μεγάλη είναι η διαφορά δυναμικότητας τους.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν σε ένα δύσκολο χρονικά σημείο του παιχνιδιού, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ δεν πανικοβλήθηκε. Οι παίκτες του Δικεφάλου έδειξαν πως πιστεύουν στους εαυτούς τους και με δεδομένη την ποιότητα και τον χαρακτήρα τους, έφτασαν γρήγορα στην ισοφάριση. Η αποβολή του Καρανίκα στην επίμαχη φάση, έκανε σαφές πως το δεύτερο ημίχρονο θα είναι τυπική διαδικασία για τον ΠΑΟΚ που πανηγυρίζει δίκαια από χθες ακόμη μια νίκη και είναι βήμα βήμα όλο και πιο κοντά στον στόχο του.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε μια ενδεκάδα… αναμενόμενη, με τον Ελ Καντουρί αντί του Πέλκα και για πρώτη φορά, μετά από αρκετό καιρό, έδωσε φανέλα βασικού στον Ουάρντα. Τα έχω ξαναπεί για τον Αιγύπτιο, είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής, αρκεί να αφήσει εκτός του κεφαλιού του, τα εξωαγωνιστικά ζητήματα.
Το μεγαλύτερο κέρδος -ωστόσο- βγήκε από τα παιδιά που αγωνίστηκαν ως αλλαγή και θα σταθώ περισσότερο για να δώσω και τα εύσημα στον Τσούμπα Άκπομ. Πρόκειται για έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή. Η εμφάνιση και το γκολ που σημειώνει είναι το έξτρα κέδρος του ΠΑΟΚ από την αναμέτρηση με την Λάρισα. Πήρε χρόνο συμμετοχής και ψυχολογία που θα τον βοηθήσει ενόψει της συνέχειας. Με ψυχολογία και με παιχνίδια στα πόδια του, θα ανέβει ακόμη περισσότερο. Ο ΠΑΟΚ δείχνει να έχει κερδίσει έναν επιθετικό για τα επόμενα χρόνια.

Από κει και πέρα, δεν γίνεται να μην σημειωθεί στους διακριθέντες το όνομα του Λημνιού. Ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, με πλαγιοκοπήσεις, μονομαχίες, δυνατός στο ένας εναντίον ενός, διανύει μια εξαιρετική περίοδο ο μικρός. Όσο για τον Βιεϊρίνια; Τι να πει κανείς… Άλλο επίπεδο! Είναι τεράστιος ποδοσφαιριστής και είμαστε πολύ τυχεροί στον ΠΑΟΚ που τον έχουμε.

Το κομμάτι της διαιτησίας το έχουμε θίξει πολλάκις. Διάβαζα κάποιες δηλώσεις από παράγοντες άλλων ομάδων. Δεν μπορούν να φωνάζουν και να μιλούν εκείνοι για τον ΠΑΟΚ! Ο ΠΑΟΚ είναι η πιο αδικημένη ομάδα μέσα από σωρεία φάσεων. Ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα που δεν έχουν να της προσάψουν κάτι. Ενοχλεί φαίνεται καθώς βλέπουν πως δεν μπορεί να… σκαλώσει αγωνιστικά και προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα εναντίον του.

Δεν θα πρέπει όλο αυτό να αγγίζει τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους παίκτες του. Αυτοί πρέπει να μείνουν προσηλωμένοι στον στόχο τους. Διαθέτουν την ομάδα που μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είναι ήδη πρωταθλητής χειμώνα, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει κάτι ακόμη…

Υπάρχει και ο «τελικός» με την ΜΠΑΤΕ την ερχόμενη Πέμπτη. Του δίνεται μια ευκαιρία, μετά τις δύο κακές ήττες από την Βίντι, για να εξασφαλίσει το δεύτερο εισιτήριο της πρόκρισης, με την υποσημείωση πάντα πως η Τσέλσι θα κάνει το καθήκον της.

Μια ευκαιρία μέσα στο σπίτι τους. Αρκεί ο ΠΑΟΚ να δείξει και μέσα στο γήπεδο πόσο καλή και δυνατή ομάδα διαθέτει με φόντο την Ευρώπη…

Γιώργος Τουρσουνίδης-sdna.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: