Έλον Μασκ: Πουλάει μετοχές της Tesla αξίας σχεδόν 4 δισ. δολαρίων

Κοινοποίηση:
ΜΑΣΚ

Ο Έλον Μασκ πούλησε μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, πιθανότατα για να χρηματοδοτήσει τα σχέδιά του για το Twitter

Το αφεντικό της Tesla, Έλον Μασκ, πούλησε άλλα 19,5 εκατομμύρια μετοχές της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων αξίας 3,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Η είδηση έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου ολοκλήρωσε την εξαγορά του Twitter με 44 δισ. δολάρια.

Η τιμή της μετοχής της Tesla έχει υποχωρήσει περισσότερο από 50% από την αρχή του έτους. Την ίδια στιγμή η Tesla ανακαλεί περισσότερα από 40.000 οχήματά της στις ΗΠΑ λόγω πιθανού προβλήματος με το υδραυλικό τιμόνι.

Ο λόγος για τις πωλήσεις μετοχών, που έγιναν την τελευταία εβδομάδα, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός, ανεβάζουν όμως τη συνολική αξία των μετοχών της Tesla που πούλησε ο Μασκ σε σχεδόν 20 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε που ανακοίνωσε στις αρχές του έτους ότι είχε αγοράσει ένα μερίδιο στο Twitter.

Πούλησε 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια μετοχών της Tesla τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους και περίπου άλλα 7 δισεκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο.

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων είπε ότι το σύστημα υποβοήθησης του τιμονιού των οχημάτων μπορεί να παρουσιάσει βλάβη σε ανώμαλους δρόμους ή μετά από πρόσκρουση σε λακκούβα. Η Tesla κυκλοφόρησε στη συνέχεια μια ενημέρωση λογισμικού για την εκ νέου βαθμονόμηση του συστήματος.

Δεν υπήρξαν τυχόν τραυματισμοί ή θάνατοι σε σχέση με το πρόβλημα, είπε.

Περικοπές θέσεων εργασίας στο Twitter

Από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο του Twitter τον περασμένο μήνα, ο Μασκ έχει περικόψει περίπου το 50% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας.

Ο μεγιστάνας έγραψε στο Twitter ότι «δεν είχε άλλη επιλογή» παρά να μειώσει το εργατικό δυναμικό της εταιρείας καθώς η εταιρεία χάνει περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα. Κατηγόρησε επίσης «ομάδες ακτιβιστών που πιέζουν τους διαφημιστές» για «μαζική πτώση των εσόδων».

Η ανανέωση της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης περιλαμβάνει τη χρέωση 8 δολαρίων στους χρήστες 8 για τα μπλε σήματα επαλήθευσης των λογαριασμών τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Πουλάει τώρα για να τη πτωχεύσει αργότερα και μετά παλι να την αγοράσει.

  2. Ε ρε κεφαλόπονος οταν εχεις πολλα λεφτα.

    1. Δεν είναι δικά του απλα αυτός είναι η βιτρίνα,το δόλωμα δλδ.

Comments are closed.