Έλληνες εθελοντές μάχονται στην Ουκρανία στο πλευρό των ρωσόφωνων αυτονομιστών;

Κοινοποίηση:
ψασψψ

Η φωτογραφία που κυκλοφόρησε σε ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει Έλληνες εθελοντές που μάχονται στη ρωσική πλευρά να έχουν υψώσει την ελληνική σημαία σε ουκρανικό BTR που έχουν καταλάβει. Υπάρχουν πάντως σοβαρά ερωτηματικά για την πιστότητα της φωτογραφίας, καθώς ακόμα και ο γύρω χώρος, η βλάστηση και το τοπίο, δεν παραπέμπει σε Ουκρανία, αλλά μάλλον σε Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για τον χρόνο και τον τόπο που έχει τραβηχτεί η φωτογραφία. Υπάρχει όμως και η σοβαρή πιθανότητα να πρόκειται για μοντάζ, για λόγους προβοκάτσιας.

Είναι γνωστό ότι αρκετοί ομογενείς μας μάχονται εδώ και χρόνια με την πλευρά των αυτονομιστών, δεν υπάρχει όμως κάποια επίσημη ενημέρωση για έλληνες πολίτες που έχουν ενταχθεί στις ρωσικές δυνάμεις, οι κάποιες σχετικές αναρτήσεις που να έχουν γίνει σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης που να ανήκουν σε Έλληνες οι οποίοι έχουν ενταχθεί στις δυνάμεις των αυτονομιστών της Ανατολικής Ουκρανίας.

Όπως στον αντίποδα, δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες πολίτες που να έχουν ενταχθεί στην λεγεώνα των ξένων η οποία μάχεται στο πλευρό των Ουκρανών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: