Έκτακτο δελτίο: Τριήμερο σφοδρής κακοκαιρίας – Καταιγίδες, χαλάζι και επιδείνωση

Κοινοποίηση:
KAIROS20-630x400

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία από το βράδυ του Σαββάτου, 4 Ιουλίου 2020
Μπορεί να είχαμε μία περίοδο καύσωνα, όμως αυτό θα αλλάξει, καθώς ο καιρός θα επιδεινωθεί απότομα και έντονα, όπως προειδοποίησε με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης η ΕΜΥ.

Όλα αυτά ενώ το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου 2020 επικράτησαν ασυνήθιστα ασθενείς άνεμοι στο Βορειοδυτικό Αιγαίο Πέλαγος και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν και συνεχίζονται, η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας αυξήθηκε σημαντικά ξεπερνώντας τοπικά τους 27°C νότια του Θερμαϊκού κόλπου.

Το γράφημα που ακολουθεί δείχνει την εκτίμηση της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας από δορυφορικές μετρήσεις του αμερικάνικου δορυφόρου ΝΟΑΑ-18 (οι οποίες είναι σύμφωνες και με επιπλέον μετρήσεις ευρωπαϊκών δορυφόρων) και την απόκλιση των τιμών από τη μέση τιμή της περιόδου 2008-2018 την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020.

kairiko_meteo

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας στην Ανατολική Μεσόγειο αυξάνεται τα τελευταία 30 χρόνια με ρυθμό σχεδόν διπλάσιο αυτού του ατμοσφαιρικού αέρα ως συνέπεια της παγκόσμιας υπερθέρμανσης…

Πού και πότε περιμένουμε… χειμώνα στην «καρδιά» του καλοκαιριού

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία από το βράδυ του Σαββάτου, 4 Ιουλίου 2020, από τα βόρεια, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Από το βράδυ του Σαββάτου (04-07-2020) και κυρίως από νωρίς το πρωί της Κυριακής (05-07-2020) η Μακεδονία (κυρίως η κεντρική), από το μεσημέρι της Κυριακής η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Στερεά, η Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η Ήπειρος και πιθανώς η βόρεια Εύβοια. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια και θα εξασθενήσουν.

2. Τη Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020

α. Το πρωί και ξανά από το βράδυ η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία και πιθανώς οι Σποράδες.

β. Η Πελοπόννησος, η Ήπειρος και η Στερεά το μεσημέρι και το απόγευμα.

3. Την Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020

Η Κεντρική Μακεδονία, το μεσημέρι και το απόγευμα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και κυρίως η Πελοπόννησος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: