Έκρηξη στο Λεβερκούζεν: Ελάχιστες οι πιθανότητες να εντοπιστούν ζωντανοί οι πέντε αγνοούμενοι

Κοινοποίηση:
ψσψσψσσψσψσψσψσψσψσψσ

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμός της έκρηξης σε εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στο Λεβερκούζεν, δύο άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί και 31 τραυματίστηκαν εκ των οποίων ο ένας σοβαρά.
Μηδαμινές είναι οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί οι πέντε αγνοούμενοι στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στο Λεβερκούζεν, όπου σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία, Currenta.
Για την ώρα, δύο είναι οι νεκροί και 31 οι τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά.
«Δυστυχώς θα πρέπει να θεωρούμε ότι δεν θα βρούμε τους πέντε αγνοούμενους ζωντανούς», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Φρανκ Χίλντμαρ.
Τα αίτια της έκρηξης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και συγκεκριμέαν σε δεξαμενή με χλωριωμένους διαλύτες, στο Χημικό Πάρκο του Λεβερκούζεν, παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Εξαιτίας του πυκνού μαύρου νέφους οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να μείνουν για αρκετές ώρες στα σπίτια τους με τα παράθυρα κλειστά, ενώ εκτός λειτουργίας παρέμεναν και οι παιδικές χαρές της περιοχής.

Από την Πυροσβεστική ανακοινώθηκε, σύμφωνα με το AFP, ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται με τη χρήση drones, ωστόσο η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών που έχουν αναπτυχθεί στο σημείο.
«Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι να υπάρξει σαφήνεια για την κατάσταση», δήλωσε στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Νοτιοδυτικής Γερμανίας (SWR2) ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λεβερκούζεν, Χέρμαν Γκρέβεν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: