Έκπτωση ενοικίου 40%: Τα οφέλη για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Κοινοποίηση:
w09-00443181949-1440x564_c

Χιλιάδες είναι οι αιτήσεις που υποβάλλονται από χθες, 1η Απριλίου, στην πλατφόρμα για το επίδομα 800 ευρώ και την έκπτωση ενοικίου κατά 40%.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), που έδωσε αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία, διευκρινίζει ότι, μέχρι στιγμής, έκπτωση ενοικίου δικαιούνται μόνο οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που έχουν κλείσει με κρατική εντολή.

Πάντως, στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, η ΠΟΜΙΔΑ υποστηρίζει ότι «δεν θα είχαμε αντίρρηση η μείωση των μισθωμάτων κατά 40% να επεκταθεί από 1.4.2020 και στους πληττόμενους επαγγελματικούς – επιστημονικούς κλάδους με την ταυτόχρονη προϋπόθεση ότι όλα τα μειωμένα μισθώματα της περιόδου αυτής θα παραμείνουν αφορολόγητα από το φόρο εισοδήματος.»

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο 24ωρο συζητείται έντονα το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη φοιτητική στέγη και στα ενοίκια που «τρέχουν», παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι φοιτητές έχουν επιστρέψει στους τόπους κατοικίας των οικογενειών τους.

Έκπτωση ενοικίου 40%: Τα οφέλη για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που είναι υποχρεωμένοι να μειώσουν τα ενοίκια για Μάρτιο και Απρίλιο έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ δυο μέτρα:

Παράταση μέχρι τις 31/08/2020 στις προθεσμίες καταβολής βεβαιωμένων οφειλών που λήγουν ή έληξαν από 11/03/2020 έως 30/04/2020

Έκπτωση 25% στις οφειλές, εφόσον καταβληθούν εμπρόθεσμα

Η ΠΟΜΙΔΑ, από την πλευρά της, ζητά όλα τα μειωμένα ενοίκια να εξαιρεθούν από τον φόρο εισοδήματος -δηλαδή, να μείνουν αφορολόγητα. «Επειδή η κλίμακα φορολογίας των περισσοτέρων από τα μισθώματα αυτά είναι 15% και μεσοσταθμικά περί το 20%, αυτό πρακτικά θα σημάνει ότι η απώλεια του 40% θα επιμεριστεί ταμειακά άμεσα μεν στους ιδιώτες εκμισθωτές και μετά από ένα έτος και πλέον κατά 20% στο Δημόσιο» προσθέτει η ομοσπονδία των ιδιοκτητών ακινήτων.

Επιπλέον, η ΠΟΜΙΔΑ ζητά στα μέτρα αναστολής πληρωμών ασφαλιστικών εισφορών έως 31.8.2020 να ενταχθούν και οι διαχειρίσεις πολυκατοικιών και μεγάρων, «οι οποίες σήμερα βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία εισπράξεως κοινοχρήστων και πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών των θυρωρών και του λοιπού προσωπικού τους.»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΣΑΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ, ΝΟΙΚΙΑΖΩ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΠΟΥ ΝΑΙ ΜΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΟ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ‘ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ’. ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ. Ο ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ, ΑΡΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ‘ΕΡΓΑΝΗ’ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΚΑΤΑ 40%.
    ΠΩΣ ΑΡΑΓΕ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΡΓΟΥΝ;;;

Comments are closed.