Έκαναν τα φάουλ… πέναλτι: Οι καλύτεροι εκτελεστές στον κόσμο -Μεταξύ τους και ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής

Κοινοποίηση:
SS 3770

Κάποιοι ποδοσφαιριστές έχουν μια επιπλέον ικανότητα στις εκτελέσεις φάουλ σε σχέση με άλλους και αυτός είναι ο λόγος που έχουν σημειώσει με αυτόν τον τρόπο πολλά γκολ στην καριέρα τους.

Κορυφαίος, όπως μπορεί να υποθέσει κάποιος λάτρης του ποδοσφαίρου, είναι ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο. Ο Βραζιλιάνος έχει αφήσει δεύτερο στη σχετική λίστα τον Πελέ.

Μεταξύ των πρώτων βρίσκεται και ένας Έλληνας.

Ο λόγος για τον Κώστα Φραντζέσκο, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα «κλειστό κλαμπ» 13 ποδοσφαιριστών από όλο τον κόσμο, το οποίο περιλαμβάνει εκείνους που έχουν σημειώσει τα περισσότερα γκολ με απευθείας εκτελέσεις φάουλ.

Όπως αναφέρει σχετικά η ιταλική ιστοσελίδα calciodangolo, ο Φραντζέσκος (Παναθηναϊκός, ΟΦΗ, ΠΑΟΚ, Καλαμάτα, Ιωνικός, ΑΕΚ Λάρνακας, Άρης, Προοδευτική) καταλαμβάνει τη 12η θέση στη σχετική λίστα με 57 γκολ, θέση που μοιράζεται με τον Βραζιλιάνο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Μαρσελίνιο Καριόκα (Φλαμένγκο, Κορίνθιανς, Βαλένθια, Σάντος, Γκάμπα Οσάκα, Αζαξιό, Βάσκο ντα Γκάμα).

«Ο Φραντζέσκος πέρασε ολόκληρη την καριέρα του στην Ελλάδα (έπαιξε και στην Κύπρο), όπου έγινε πραγματικός θρύλος στις εκτελέσεις φάουλ. Είναι ο Έλληνας με τα περισσότερα γκολ με φάουλ στην ιστορία. Μερικά από τα 57 σημειώθηκαν επίσης σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως τα δύο που πέτυχε στη φάση των «32» του Κυπέλλου UEFA εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης. Είναι, επίσης, ο μοναδικός Έλληνας παίκτης που έχει πετύχει χατ-τρικ με όλα τα γκολ από εκτελέσεις φάουλ (σε αγώνα ΠΑΟΚ-Καστοριά)», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: