Έγκυος απέβαλε μετά από πυροβολισμό και κατηγορείται για ανθρωποκτονία του αγέννητου μωρού της!

Κοινοποίηση:
amerikanida

Μια Αμερικανίδα, που απέβαλε μετά τον τραυματισμό της στην κοιλιά από πέντε σφαίρες, συνελήφθη και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από την δικαιοσύνη της Αλαμπάμα, η οποία της προσάπτει ότι προκάλεσε τον θάνατο του εμβρύου.

Οι υπερασπιστές του δικαιώματος στην άμβλωση έσπευσαν άμεσα να προσφέρουν την υποστήριξή τους στη νεαρή γυναίκα θεωρώντας ότι η περίπτωσή της εντάσσεται στην εκστρατεία κατά των αμβλώσεων που διεξάγεται στην συντηρητική και θρησκευόμενη αυτή πολιτεία του αμερικανικού νότου.

“Στην Μάρσι Τζόουνς απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία επειδή διεκόπη η κύησή της όταν δέχθηκε πέντε σφαίρες στην κοιλιά. Αυτή που της επιτέθηκε κυκλοφορεί ελεύθερη”, έγραψε στο Twitter η οργάνωση YellowFund, η οποία προσφέρει βοήθεια στις γυναίκες για να έχουν πρόσβαση στην άμβλωση, σημειώνοντας ότι για την περίπτωση της Τζόουνς: “Εμείς θα την βγάλουμε από την φυλακή και θα της προσφέρουμε νομική συνδρομή”. Η 27χρονη Μάρσι Τζόουνς τραυματίστηκε από μια άλλη γυναίκα σε καυγά τον Δεκέμβριο.

“Το μόνο θύμα είναι το αγέννητο παιδί”, είχε υπογραμμίσει τότε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Ντάνι Ριντ, τις δηλώσεις του οποίου είχε επικαλεστεί ο ιστότοπος πληροφόρησης AL.com “Η μητέρα του παιδιού ήταν αυτή που άρχισε και που τροφοδότησε τον καυγά”, είχε προσθέσει ο αξιωματούχος της αστυνομίας.

Στη γυναίκα που είχε ανοίξει πυρ εναντίον της απαγγέλθηκαν αρχικά κατηγορίες, οι οποίες όμως στη συνέχεια αποσύρθηκαν και απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά της Τζόουνς, η οποία τέθηκε την Τετάρτη υπό κράτηση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: