Έγινε και αυτό! Αντιοφικοί οροί με οδηγίες στα … Βουλγάρικα στο Νοσοκομείο του Βόλου

Κοινοποίηση:
volos

Τα φίδια εμφανίσθηκαν από τη χειμερία νάρκη και δαγκώνουν ανθρώπους οι οποίοι διακομίζονται για νοσηλεία στο Νοσοκομείο, όπου με συγκεκριμένο πρωτόκολλο γίνεται χορήγηση αντιοφικού ορού , αποκλειστικά για το τσίμπημα οχιάς.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται από δάγκωμα οχιάς μπορεί να λάβουν δύο ή τρείς δόσεις αντιοφικού ορού, ανάλογα την βαρύτητα του περιστατικού, σύμφωνα με τους παθολόγους στο Νοσοκομείο του Βόλου, οι οποίοι τόνισαν πως οταν ένας άνθρωπος υποστεί δάγκωμα από φίδι, θα πρέπει να δείξει ψυχραιμία και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στο Νοσοκομείο και πουθενά αλλού.

Όπως δήλωσαν στα gegonota.news το Νοσοκομείο βρίσκεται σε ετοιμότητα και εξήγησαν πως οταν νοσηλεύεται ασθενής από δάγκωμα φιδιού, θα πρέπει να μείνει τουλάχιστον μια ημέρα για παρακολούθηση και να ακολουθηθεί ένα αυστηρό πρωτόκολλο, με τρεις ή και περισσότερες ειδικότητες γιατρών για την συνεχόμενη επίβλεψη του περιστατικού. Η βαρύτητα της δηλητηρίασης, στην περίπτωση που το δάγκωμα προέλθει από οχιά, εξαρτάται από την ηλικία, τη γενική κατάσταση, τη θέση και το βάθος του δήγματος, το μέγεθος του φιδιού και αν μετακινήθηκε ή όχι το θύμα.

Τελευταίο περιστατικό, ήταν το δάγκωμα οχιάς, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει σοβαρά η υγεία μιας γυναίκας από την Αγχίαλο. Της χορηγήθηκε ο ορός στο Νοσοκομείο του Βόλου, ο οργανισμός της αντέδρασε και νοσηλεύτηκε για πέντε ημέρες.

Οδηγίες … στα Βουλγάρικα

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αντιοφικοί οροί που έχουν διανεμηθεί στα Νοσοκομεία, μετά την προμήθεια του Υπουργείου Υγείας, είναι στα Βουλγάρικα . Οδηγίες στην περίπτωση του περιστατικού της Αγχιάλου ζητήθηκαν από το Εθνικό Κέντρο Δηλητηριάσεων για την χρήση του συγκεκριμένου σκευάσματος καθώς κανείς δεν γνώριζε στο Τμήμα Επειγόντων Βουλγάρικα για να διαπιστώσει ποιες άλλες -εκτός από τις γενικές αντιδράσεις και τις ειδικές της αλλεργίας ή αναφυλαξίας- προκαλεί ενδεχομένως το σκεύασμα. Το ζήτημα της συγκεκριμένης προμήθειας δεν αντιμετωπίστηκε μόνο στο Νοσοκομείο του Βόλου αλλά σε όλη τη χώρα καθώς αυτή ηταν η παραγγελία του Υπουργείου Υγείας. Οι γιατροί στο Αχιλλοπούλειο ενημερώθηκαν πως θα γίνει νέα προμήθεια αντιοφικών ορών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Υπάρχει και το google translate βρε παίδες μην τα θέλετε όλα στο χέρι ! δεν λέτε πάλι καλά που προμηθεύτηκαν τους ορούς γιατί τόσο άχρηστοι που είναι ικανούς τους έχω να μην τους προμηθευόταν καν.

Comments are closed.