Έβρος ΤΩΡΑ: Απέναντι από Φέρες, Πέπλο και Καστανιές οι τουρκικές κινήσεις

Κοινοποίηση:
ektakti eidisi

Συναγερμός έχει σημάνει στον Έβρο, τις τελευταίες ώρες, καθώς σύμφωνα με τοπικά μέσα, μεγάλο πλήθος μεταναστών έχει μαζευτεί στα σύνορα με την Τουρκία. Το συγκεντρωμένο πλήθος των μεταναστών φαίνεται να ξεπερνάει τις 6.000.

Συναγερμός έχει σημάνει και στις αστυνομικές αρχές που τις προηγούμενες ημέρες ενισχύθηκαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το evrosonline.gr υπάρχει έντονη κινητικότητα αυτήν την ώρα στην Τουρκική πλευρά, με πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν μεταφερθεί και πάλι σε σημεία τόσο στην περιοχή της Αδριανούπολης

όσο και στην Τουρκική πλευρά στο ύψος του Πετάλου καθώς και στα Ύψαλα, στις περιοχές δηλαδή που βρίσκονται απέναντι από τον Πέπλο και τις Φέρες,  όπου υπάρχει και το τελωνείο των Κήπων Έβρου το οποίο παραμένει ανοιχτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προώθηση μεταναστών στα σύνορα αναμένεται να γίνει πιο μαζική το επόμενο 48ωρο, όπου δεν αποκλείεται να ξαναδούμε απόπειρες μαζικής διάβασης του ποταμού.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα που βασίζονται στο πρακτορείο IHA, οι πρόσφυγες επιβιβάζονται σε βάρκες για να περάσουν τον ποταμό. Το περίεργο βεβαίως είναι πού βρίσκουν οι πρόσφυγες τις βάρκες σε μια περιοχή που είναι πλήρως ελεγχόμενη στρατιωτικά.

Ο Έβρος βέβαια έχει «φουσκώσει» τις τελευταίες ημέρες λόγων βροχοπτώσεων, αλλά αυτό δεν τον κάνει αδιάβατο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: