Έβερεστ: Δεκάδες ορειβάτες προσπερνούν… ένα πτώμα για να φτάσουν στην κορυφή!

Κοινοποίηση:
ooo

Ένας Καναδός κινηματογραφιστής, ο οποίος πόσταρε στα social media μια φωτογραφία που τράβηξε ο ίδιος από την «ουρά του θανάτου» στο Έβερεστ.

Στην αδιανόητη εικόνα, βλέπουμε δεκάδες ορειβάτες να περπατούν, ο ένας πίσω από τον άλλον, προς την κορυφή, προσπερνώντας ένα πτώμα που κρέμεται από το σχοινί δίπλα τους.

Ο Elia Saikaly, από την Οττάβα, δημοσίευσε την εικόνα ως μια προειδοποίηση σε όσους σχεδιάζουν να «κατακτήσουν» την υψηλότερη βουνοκορφή του κόσμου. Στην μακροσκελή λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία, ο Καναδός γράφει, μεταξύ άλλων: «Είμαστε όλοι εδώ, κυνηγώντας το όνειρό μας και ακριβώς κάτω από τα πόδια μας κρέμεται ένα άψυχο κορμί. Αυτό έχει καταντήσει λοιπόν το Έβερεστ;».

Όπως αναφέρει στο post του ο κινηματογραφιστής, το βίντεο τραβήχτηκε στις 23 Μαΐου. «Περάσαμε πάνω από 60 άτομα τη νύχτα και φτάσαμε στη νότια κορυφή αμέσως μετά την ανατολή. Ξαφνικά, ο ουρανός άνοιξε, η ομίχλη και η συννεφιά διαλύθηκαν και αποκαλύφθηκε όλη η λαμπρότητα του κόσμου κάτω από τα πόδια μας. Το Hillary Step βρισκόταν μπροστά στα μάτια μας και η ομάδα των ορειβατών πλησίαζε το τελικό ορόσημο κάτω από την κορυφή του κόσμου.

Διαβάστε:  Γρίφος για τους επιστήμονες: Το μεθάνιο στην ατμόσφαιρα αυξάνεται για άγνωστο λόγο
Οι θερμοκρασίες υπό του μηδενός και το χαμηλό επίπεδο οξυγόνου στην ατμόσφαιρα μας είχαν επηρεάσει όλους. Με το μυαλό να υποφέρει από την υποξία και τα άκρα μουδιασμένα από την κούραση, όλοι κάναμε κουράγιο για να τα βγάλουμε πέρα σε αυτήν την κατάσταση ζωής και θανάτου. Το φως της αυγής είχε αποκαλύψει την πύλη προς την κορυφή του Εβερεστ και παράλληλα ένα ανθρώπινο ον που είχε χάσει τη ζωή του.

Είμαστε όλοι εδώ, κυνηγώντας ένα όνειρο και κάτω από τα πόδια μας, υπάρχει ένα άψυχο κορμί. Αυτό έχει καταντήσει λοιπόν το Έβερεστ;» γράφει ο Καναδός.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: