Έβγαλε την τυπική ανακοίνωση για τον Ρουβίκωνα ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα καλά

Κοινοποίηση:
PAINT-RED-720x430

Ανακοίνωση για τη σημερινή επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στο κτίριο της Βουλής, εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στο κτήριο της Βουλής. Πρόκειται για μια αντιδημοκρατική ενέργεια βανδαλισμού που βρίσκει απέναντί της σύσσωμη την Αριστερά και τον δημοκρατικό κόσμο. Τέτοιες ενέργειες δεν βρίσκουν καμία κοινωνική νομιμοποίηση και δεν έχουν καμία σχέση με τις λαϊκές ανάγκες», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η επίθεση αγνώστων στη Βουλή πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 14:10 της Τρίτης, από 15 άτομα. Από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη πέταξαν κόκκινες και μαύρες μπογιές προς το γραφείο του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Ένας εκ των συμμετεχόντων στην επίθεση έχει συλληφθεί, ενώ η αναρχική οργάνωση «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση και δήλωσε ότι έγινε για τον αμετανόητο τρομοκράτη Κουφοντίνα που τις τελευταίες ημέρες εκβιάζει το κράτος με απεργία πείνας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, χαρακτήρισε απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική την ενέργεια ομάδας αγνώστων, να πετάξουν μπογιές και καπνογόνα στην είσοδο του Κοινοβουλίου μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: