Άσκηση: Πώς μπορούν οι πολεμικές τέχνες να βελτιώσουν το σώμα σας και το μυαλό σας;

Κοινοποίηση:
ΚΑΡΑΤΕ

Οι πολεμικές τέχνες είναι μια αρχαία παράδοση μάχης που ασκείται για αυτοάμυνα, ανταγωνισμό, σωματική, πνευματική και πνευματική ανάπτυξη. Οι πολεμικές τέχνες ξεκίνησαν πριν από περισσότερα από 3.000 χρόνια στη Σρι Λάνκα και σταδιακά εξαπλώθηκαν στην Κίνα, την Ινδία, την Κορέα, τη Δύση και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι δάσκαλοι πολεμικών τεχνών έχουν περάσει την παράδοση από γενιά σε γενιά, διδάσκοντας τις τέχνες του καράτε, του κουνγκ φου, του τζιού-τζίτσου, του αϊκίντο, του ταεκβοντό, του τζούντο και άλλων. Αν και πολλές από αυτές τις πρακτικές περιλαμβάνουν ρίψη, κλωτσιές και γροθιές, η φυσική πλευρά αυτών των δεξιοτήτων είναι μόνο ένα στοιχείο.

Οφέλη από τις πολεμικές τέχνες

Οι πολεμικές τέχνες προσφέρουν μια ευκαιρία όχι μόνο να βελτιώσετε τη σωματική σας υγεία αλλά και την ψυχική σας υγεία.

  • Ανακούφιση από το άγχος. Οι πολεμικές τέχνες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του στρες και του άγχους, ενθαρρύνοντάς σας να ασκήσετε βαθιά αναπνοή, διαλογισμό και επίγνωση. Βοηθά να εκπαιδεύσετε το μυαλό σας ώστε να διατηρεί την προσοχή σας συγκεντρωμένη, παραμένοντας ήρεμος και σε εγρήγορση. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν προσπαθείτε να κάνετε πολλές εργασίες που χωρίζουν την προσοχή σας.
  • Σκοπός ζωής. Οι άνθρωποι που ασκούν τις πολεμικές τέχνες αισθάνονται συχνά μια αίσθηση ηρεμίας, αυτοπεποίθησης και ανανεωμένης ειρήνης με αυτό που είναι και με το σκοπό τους στη ζωή.
  • Φυσική άσκηση. Η εξάσκηση στις πολεμικές τέχνες προσφέρει επίσης μια ωραία ώθηση σε χημικές ουσίες «καλής αίσθησης» όπως οι ενδορφίνες που ανεβάζουν τη διάθεσή σας. Και καθώς κατακτάτε την τέχνη, πιθανότατα θα αποκτήσετε ώθηση και στην αυτοπεποίθησή σας. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να διοχετεύσετε και να κατευθύνετε την ενέργειά σας προς κάτι θετικό στο οποίο μπορείτε να αξιοποιήσετε με την πάροδο του χρόνου.
  • Συναισθηματική ρύθμιση. Με την εξάσκηση στις πολεμικές τέχνες, μπορείτε να κυριαρχήσετε το μυαλό και τα συναισθήματά σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε μεγαλύτερη συναισθηματική σταθερότητα, διεκδικητικότητα, αυτοπεποίθηση και να μειώσετε τα επιθετικά συναισθήματα.
  • Αυξημένη αυτοεκτίμηση. Όπως η άσκηση ενδυναμώνει το σώμα σας, έτσι και οι προκλήσεις ενισχύουν το μυαλό σας. Οι πολεμικές τέχνες μπορούν να σας βοηθήσουν διδάσκοντάς σας πώς να αναπηδάτε από τις αναποδιές και τη σημασία του να μην αφήνετε τη ζωή να σας απογοητεύσει, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολα γίνονται τα πράγματα.
  • Προσωπική ανάπτυξη. Οι πολεμικές τέχνες σας ενθαρρύνουν να σκάψετε βαθιά, να αποκαλύψετε τα σημεία που έχετε κολλήσει και να κινηθείτε μέσα από νοητικά εμπόδια. Σας βοηθά να προσδιορίσετε τι θέλετε να βελτιώσετε στη ζωή σας και σας δίνει την αυτοπεποίθηση να κάνετε θετικές αλλαγές.
  • Συγχώρεση και θεραπεία. Οι πολεμικές τέχνες μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να θέσουν όρια, ανακατευθύνοντας τα συναισθήματα αδυναμίας. Μπορεί να σας δώσει τη δυνατότητα να βρείτε εσωτερική δύναμη και να θεραπεύσετε τραύματα του παρελθόντος.

Όρια πολεμικών τεχνών ως ενισχυτικό διάθεσης

Η εύρεση της σωστής εξάσκησης πολεμικών τεχνών μπορεί να αισθάνεται ενδυνάμωση και επικύρωση, αλλά το τι θα αποκομίσετε από αυτό εξαρτάται από το πόση προσπάθεια καταβάλετε. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ενώ οι πολεμικές τέχνες μπορούν να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τη ρύθμιση και τη μετατόπιση των συναισθημάτων σας, δεν υποκαθιστούν τη θεραπεία ψυχικής υγείας. Εάν έχετε οδυνηρές συναισθηματικές εμπειρίες που επηρεάζουν την ικανότητά σας να λειτουργήσετε, εξετάστε το ενδεχόμενο να μιλήσετε με έναν εξουσιοδοτημένο επαγγελματία ψυχικής υγείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: