Άσαντ: Θα αποκαταστήσουμε τις σχέσεις με την Τουρκία, αν ο Ερντογάν πάψει να στηρίζει τρομοκράτες

Κοινοποίηση:
bassar-al-assad-suria

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ – Άσαντ, σε συνέντευξή του στο ρωσικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Rossiya-24, επεσήμανε πως δεν αποκλείει την αποκατάσταση των σχέσεων με την Τουρκία, αν ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σταματήσει να «υποστηρίζει τρομοκράτες».

Υπενθυμίζεται πως ο Σύριος Πρόεδρος είπε χτες ότι ο λαός της Συρίας δεν έχει προβεί σε εχθρικές πράξεις κατά του τουρκικού λαού και ότι δεν υπάρχει λόγος να υπάρξουν συγκρούσεις μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών. Ο Άσαντ ανέφερε επίσης ότι θεωρεί την Τουρκία «αδελφικό έθνος της Συρίας» και δεν κατάλαβε για ποιους λόγους «πρέπει να πεθάνουν οι Τούρκοι πολίτες ενώ αγωνίζονται στη Συρία».
Η συνέντευξη με τον Άσαντ προβλήθηκε την Πέμπτη, εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων στην Ιντλίμπ.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο, έπειτα από την εξάωρη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε την κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ, η οποία θα ξεκινήσει από τα μεσάνυχτα μεταξύ 5ης και 6ης Μαρτίου. Ο κ. Ερντογάν επεσήμανε πως τα τουρκικά στρατεύματα διατηρούν το δικαίωμα να απαντήσουν σε οποιαδήποτε «εχθρική πράξη» από τον συριακό στρατό, όμως διαβεβαίωσε πως οι Τούρκοι στρατιώτες απλώς θα εποπτεύουν την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Γιαούρτι με πέτσα σε όλους τους συμμετόχους στην μνημειώδη κοροϊδία προς όλα τα θύματα…

Comments are closed.