Άρχισαν να τους ζώνουν τα φίδια στην Λεμεσό. Ο Αθανάσιος έχει το προβάδισμα στο λαό. Γιατί να χάσει τον Θρόνο στο Τριπρόσωπο;

Κοινοποίηση:
lemesou1

Γράφει ο Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Βοσκός

Στην Εκκλησία της Κύπρου υπήρχε ανέκαθεν το έθος στην εκλογή των αρχιερέων να συμμετέχει ο κλήρος και ο λαός. Είναι ένα έθος που αποτελούσε και αποτελεί καύχημα για την Εκκλησία μας. Ούτως ή άλλως η εκλογή των επισκόπων «ψήφω κλήρου και λαού» αποτελεί αρχαία παράδοση, την οποία συναντούμε στον βίο του Μεγάλου Αθανασίου και στην εκλογή του στον θρόνο της Αλεξανδρείας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ieriplektani.blogspot.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ολα τα χρυσα , επιχρυσα, μπαστουνια, χρυσοι σταυροι, πολυελαιοι, πολυτελειες στους ναους, τιμοκαταλογοι………….. σε τι χρησιμευουν?? ΜΙΤΡΕΣ [συμβολίζει καὶ τὸ AKAΝΘΙΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙ τοῦ Χριστοῦ, δεῖγμα ὅτι ὁ ἀρχιερέας ΜΑΡΤΥΡΕΙ καὶ ΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ γιὰ τὸ ποίμνιό του καὶ τὴν “” ἈΛΗΘΕΙΑ””.!!!!!!!] τι αλλο θα πουλησουν για θρησκευτικοτητα, πιστη……. ποιοι?????? ελεος………… η πλεμπα η φτωχη δινει και το μικρο κατι τις της / το υστερημα της …… γιατι?? και η πλεμπα λιμοκτονει……. Και πολιτικους και κληρικους εχετε ακριβως αυτους που σας αξιζουν για να σας ξεζουμιζουν………………. β@σιλης σπ@ν@κης ΝΔ …. τετραφυλλη ντουλαπα απο την μασα…….

Comments are closed.