Άρση μέτρων: Ποιες αλλαγές έρχονται από αύριο Σαββάτο

Κοινοποίηση:
View of Ermou street during the first day of opening of retail shops, after months, with « click away » and « click inside » methods, in Athens, on April 5, 2021 / Εικόνες απο την οδό Ερμού την πρώτη μέρα ανοίγματος λιανεμπορίου , ύστερα από μήνες, με τη διαδικασία click away και click inside, στην Αθήνα, στις 5 Απριλίου 2021

Eπιστρέφει η μουσική στην εστίαση από το Σάββατο 12 Ιουνίου. Θα επιτρέπεται μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, το πρόστιμο καθορίζεται σε 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και αναστολή λειτουργίας, κλείσιμο 15 ημερών σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση.

Επίσης από 12/06 η απαγόρευση κυκλοφορίας θα εφαρμόζεται από τη 01:30 π.μ. έως και τις 05:00 π.μ., αντί από τις 12:30 π.μ. που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για την τελευταία προσαρμογή του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας, καθώς το εν λόγω μέτρο πρόκειται να καταργηθεί από την 1η Ιουλίου.

Οι μετακινήσεις που επιτρέπονται κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει η μετακίνηση των πολιτών για τρεις λόγους, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας.

Αυτοί είναι οι εξής:

Μετακίνηση για λόγους εργασίας με την ανάλογη βεβαίωση.
Μετακίνηση για λόγους υγείας.
Κίνηση με κατοίκιδιο ζώο κοντά στο σπίτι.

Ακόμα, γνωστοποιήθηκε πως από το Σάββατο (12/06), στις 06:00 π.μ., αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες θεάματος και ακροάματος από το 50% στο 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων, σε 70% όταν το θέατρο είναι μέχρι 5.000 θέσεων, σε 65% όταν είναι έως 15.000 θέσεων και όταν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα, με τη χρήση της μάσκας να παραμένει υποχρεωτική.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: