Άρπαξε θησαυρό ανεκτίμητης αξίας – Τα κλοπιμαία χρονολογούνται από το 1800

Κοινοποίηση:
A00459.i

Ιερά σκεύη και τάματα ανεκτίμητης αξίας αφαίρεσε ένας 30χρονος άνδρας από το Βόλο από τον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βρύναινας.

Ο δράστης, ο οποίος είναι σεσημασμένος και κυκλοφορούσε ελεύθερος υπό όρους, άρπαξε τα κειμήλια και προσπάθησε να τα πουλήσει σε κοσμηματοπώλες. Το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, όμως, τον εντόπισε και τον συνέλαβε ενώ προσπαθούσε να πουλήσει τα κλοπιμαία, που χρονολογούνται ακόμα και από το 1800.

Ο Βολιώτης κατηγορείται για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, σε βαθμό κακουργήματος, και οι δύο κοσμηματοπώλες που επίσης συνελήφθησαν για αποδοχή προϊόντων κλοπής σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και στον ανακριτή, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, καθώς είναι σεσημασμένος για κλοπές και ναρκωτικά και άφησε ό,τι έκλεψε από την εκκλησία στους κλεπταποδόχους.

Τα κλοπιμαία εστάλησαν για εκτίμηση στην Εφορία Νεωτέρων Μνημείων Βόλου. Όπως ορίζει ο νόμος, εάν κλεμμένα αντικείμενα χώρου λατρείας έχουν αρχαιολογική, ιστορική ή καλλιτεχνική αξία, τότε ο κατηγορούμενος παραπέμπεται για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: