Άντρας και γυναίκα που δεν έχουν χαμογελάσει ποτέ λόγω σπάνιας πάθησης, γνωρίστηκαν στο Ίντερνετ και ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα

Κοινοποίηση:
xam5

Ένα ζευγάρι που δεν μπορεί να χαμογελάσει ούτε να αλλάξει τις εκφράσεις του προσώπου λόγω μιας σπάνιας κατάστασης, ερωτεύτηκε και σκοπεύει να παντρευτεί.

 

Ο Alex Barker από το Coventry του Ηνωμένου Βασιλείου και η Erin Smith από τη Βόρεια Καρολίνα των Η.Π.Α. γνωρίστηκαν στο ίντερνετ, σε μια ομάδα στα social media για τους πάσχοντες από σύνδρομο Moebius, το οποίο προκαλεί παράλυση των κρανιακών νεύρων.

Η κατάσταση πιστεύεται ότι επηρεάζει λιγότερους από 1.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

Σήμερα, το ζευγάρι είναι αρραβωνιασμένο μετά από μόλις τέσσερα ραντεβού.

“Δεν πίστευα ότι θα ερωτευόμουν ποτέ κάποιον που γεννήθηκε με τη δική μου πάθηση,” δήλωσε η 38χρονη κα Smith στο The Metro.

“Αλλά δεν ταιριάζουμε μόνο στο σύνδρομο Moebius, έχουμε και πολλά άλλα κοινά που μας δένουν.”

“Είναι πολύ ωραίο να έχεις κάποιον που να σε καταλαβαίνει. Λατρεύω επίσης τη βρετανική του προφορά. Με κάνει να λιώνω!”

Το σύνδρομο αυτό επηρεάζει επίσης την ομιλία του ζευγαριού, γι’ αυτό πρέπει τώρα να βρει νέους τρόπους για να εκφράσει τα συναισθήματά του.

“Ξέρω πότε η Erin είναι ευτυχισμένη επειδή βάζει πάντα το κεφάλι της από τη μία πλευρά. Αν και δεν μπορούμε να δείξουμε την έκφραση του προσώπου μας, ωστόσο καταφέρνουμε με άλλους τρόπους να δείχνουμε τα συναισθήματά μας. Ξέρουμε πότε είμαστε αναστατωμένοι, πότε απογοητευμένοι ή οτιδήποτε άλλο,” είπε ο 45χρονος κ. Barker.

“Νομίζω ότι τα μάτια λένε πολλά. Οι δικοί μου λένε ότι χαμογελάω με τα μάτια, έτσι ξέρουν ότι είμαι χαρούμενος.”

Έχοντας δεχθεί άσχημο μπούλινγκ ως παιδί, ο κ. Barker δήλωσε ότι δεν μπορούσε να βρει κοπέλα όταν ήταν νεότερος, γι’ αυτό αποκαλούσε την κατάστασή του «δολοφόνο του έρωτα».

Παλεύει, ακόμα, να αναπτύξει σχέσεις με νέους ανθρώπους, επειδή όσοι δεν τον ξέρουν νομίζουν ότι είναι αγενής.

Ο 45χρονος δήλωσε ότι οι ξένοι συχνά αναρωτιούνται γιατί δεν τους χαμογελάει, γι’ αυτό πρέπει πάντα να δίνει εξηγήσεις.  “Δεν τους χαμογελάω επειδή δεν μπορώ πραγματικά… πραγματικά δεν μπορώ να το κάνω.”

Οι μελλόνυμφοι συμβουλεύτηκαν γιατρούς και έλαβαν καθησυχαστικά μηνύματα για το μέλλον της σχέσης τους, αφού τα παιδιά τους δεν είναι απαραίτητο ότι θα κληρονομήσουν το σύνδρομό τους.

Προς το παρόν απολαμβάνουν τον έρωτά τους και είναι πολύ χαρούμενοι που βρήκαν ο ένας τον άλλον.

Το πιο σημαντικό δεν είναι να βρεις τον τέλειο άνθρωπο. Το πιο σημαντικό είναι να βρεις τον τέλειο άνθρωπο για σένα!

xam3 xam2 xam1

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: