Άνοιξε η πλατφόρμα mycar – Κατάθεση πινακίδων μέσω διαδικτύου

Κοινοποίηση:
teli-kykloforias-2020-katathesi-pinakidwn-2019-09-13

Μέχρι το τέλος του έτους θα είναι στον αέρα η νέα ψηφιακή πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με το όνομα, myCAR. Για το σκοπό αυτό, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) καλεί όσους θέλουν να καταθέσουν πινακίδες, να μην επισκεφτούν τις εφορίες, αλλά να περιμένουν την έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας.

Το μόνο, που θα χρειάζεται πλέον, είναι να τις αφαιρέσουν και να τις κρατήσουν σπίτι τους. Με αυτό τον τρόπο, σταματούν οι επισκέψεις στις εφορίες για αυτό το θέμα, που – ούτε λίγο, ούτε πολύ – φτάνουν τις 630.000 ετησίως (ακινησίες και επανακυκλοφορίες) !

Στο υπουργείο Οικονομικών έχει «κλειδώσει» η παράταση-ανάσα για τους κατόχους οχημάτων στην προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, η οποία λήγει κανονικά στις 31 Δεκεμβρίου.

 Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι βρίσκεται το σενάριο της παράτασης ενός μήνα, δηλαδή οι κάτοχοι ΙΧ να μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Επίσης, με την εφαρμογή της νέας διαδικασίας ηλεκτρονικής δήλωσης ακινησίας των οχημάτων εξετάζεται να δοθεί η δυνατότητα στους οδηγούς να «πάρουν πίσω» τις πινακίδες κυκλοφορίας των ΙΧ τους πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας για όσους μήνες επιθυμούν να κυκλοφορήσουν το όχημά τους.

Τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 παραμένουν στα ίδια επίπεδα σε σχέση με εφέτος ενώ για όσους αποκτήσουν ΙΧ από την 1η Ιανουαρίου 2021 και μετά εφαρμόζεται μια νέα κλίμακα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τους ρύπους.

Το φετινό ειδοποιητήριο για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας περιλαμβάνει και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτόν, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό. Επίσης, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν τα τέλη είτε με web banking ή με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ, σε σύντομο χρονικό διάστημα, στην πλατφόρμα myCAR θα υπάρχει και μια πολύ εύχρηστη εφαρμογή για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: