Άνοιξε η γη και τους κατάπιε! Τέσσερις νεκροί… (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
t1

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κίνα όταν ξαφνικά υποχώρησε το πεζοδρόμιο στην πόλη Ντάζχου στην επαρχία Σιτσουάν.

Το περιστατικό συνέβη στις 7 Οκτωβρίου και τις τελευταίες ημέρες τα συνεργεία διάσωσης κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια για να εντοπίσουν επιζήσαντες, ωστόσο ένας πατέρας και ο 11χρονος γιος του, που αναζητούνταν, βρέθηκαν νεκροί το απόγευμα της Τρίτης.

Το πρώτο θύμα βρέθηκε από τους πυροσβέστες στα 6,5 μέτρα κάτω από το έδαφος λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, περίπου δηλαδή 10 ώρες μετά το συμβάν, ενώ το δεύτερο άτομο εντοπίστηκε εννιά ώρες αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν παντρευτεί λίγες ημέρες νωρίτερα.

t2

Μετά από αυτή την εξέλιξη, άπαντες ήλπιζαν να βρεθούν ζωντανοί ο πατέρας με τον γιο του, όμως οι ελπίδες εξανεμίστηκαν την Τρίτη, όταν εντοπίστηκαν κι εκείνοι νεκροί.

Περισσότεροι από 40 πυροσβέστες πήραν μέρος στην επιχείρηση. Η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει πάρει θέση για το τι ακριβώς ήταν εκείνο που προκάλεσε την υποχώρηση του εδάφους.
Οι κοιλότητες αυτές τυπικά προκαλούνται όταν το νερό από την όξινη βροχή διαλύει τον ασβεστόλιθο ή κάποιο παρόμοιο πέτρωμα, που βρίσκεται κάτω από το έδαφος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κενό και να μην μπορεί το χώμα να υποστηρίξει το βάρος, που υπάρχει από πάνω του, είτε πρόκειται για δρόμο είτε για σπίτι.

t3

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: