Άνδρας ανακάλυψε ένα ασυνήθιστο «σουβενίρ» από την εκτόξευση του διαστημόπλοιου της SpaceX

Κοινοποίηση:
epa11219418 An onlooker takes a photo of the mega rocket Starship, which wis put in position before a test launch as SpaceX gets ready for their upcoming launch at Starbase in Boca Chica, Texas, USA, 13 March 2024. This will be the third attempt to test the mega rocket Starship.  EPA/ADAM DAVIS

Ένας άνδρας από το Τέξας αποκάλυψε ότι πήρε στο σπίτι του ένα ιδιαίτερο αναμνηστικό από την πρόσφατη εκτόξευση του Super Heavy-Starship της SpaceX.

Ο Nick Stacey, ζωοφύλακας στο Fragile Planet Wildlife Park στο Los Fresnos, ανάρτησε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αποκαλύπτουν το ενθύμιο που βρήκε ενώ παρακολουθούσε την εκτόξευση από απόσταση.

Η τρίτη δοκιμαστική πτήση το Starship

Ο πύραυλος Super Heavy-Starship της SpaceX εκτοξεύθηκε στο πλαίσιο της τρίτης δοκιμαστικής πτήσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της 14ης Μαρτίου. Ο πύραυλος, ο οποίος αποτελείται από ένα διαστημόπλοιο με το όνομα Starship, και έναν προωθητικό πύραυλο που φέρει το προσωνύμιο Super Heavy, απογειώθηκε από τις εγκαταστάσεις της ιδιωτικής SpaceX Starbase στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας στις 8:25 π.μ. τοπική ώρα.

Ο ισχυρότερος πύραυλος που έχει κατασκευάσει μέχρι στιγμής η εταιρεία, το Starship διέσχισε το μισό γύρο της Γης προτού αρχίσει την κάθοδό του στην ατμόσφαιρα, 45 λεπτά μετά την εκτόξευση. Διαλύθηκε ενώ πλησίαζε το σημείο προσγείωσής του στον Ινδικό Ωκεανό.

Ο ιδρυτής της SpaceX, Έλον Μασκ, χαρακτήρισε την εκτόξευση επιτυχημένη, γράφοντας στο X, πρώην Twitter: «Χθες κάναμε ένα βήμα πιο κοντά στη ζωή στον Άρη».

Ένας άνθρωπος που βρέθηκε πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις της SpaceX Starbase ήταν ο Stacey, ο οποίος αποκάλυψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι βρήκε ένα εξαγωνικό πλακίδιο σε μια παραλία κοντά στον χώρο εκτόξευσης.

«Βρήκα ένα σουβενίρ από το SpaceX Starship Superheavy. Βρήκαμε ένα σωρό, αλλά ένα τέλειο άθικτο εξαγωνικό πλακίδιο χωρίς καμία πραγματική ζημιά εκτός από μερικές μικροσκοπικές εκδορές!!!» έγραψε η Stacey σε μια ανάρτηση που μοιράστηκε στο Facebook και το Instagram.

Ο Stacey είχε ταξιδέψει κοντά στο σημείο εκτόξευσης για να παρακολουθήσει την απογείωση του πυραύλου, αν και παραδέχτηκε στην ανάρτηση ότι δεν είχε την πιο καθαρή θέα.

«Η ομίχλη έκανε την απογείωση λίγο σκοτεινή. Αλλά παρόλα αυτά ήταν μια εκπληκτική εκτόξευση… τρελό να το βλέπεις πρώτος και να έχεις αυτό το καθυστερημένο οστικό κύμα να σε χτυπάει» ανέφερε ο Stacey

Ένας χρήστης του Reddit ανέφερε ότι αυτό το σουβενίρ θα μπορούσε να γίνει πολύτιμο “καθώς η εξερεύνηση του διαστήματος γίνεται πιο συνηθισμένη”.

«Ως κάποιος που συλλέγει πράγματα, είναι πραγματικά σημαντικό να τεκμηριώσουμε την προέλευση αυτού του αντικειμένου. Γράψτε μια περιγραφή του πότε και πού βρήκατε αυτό το αντικείμενο. Μια επιβεβαίωση από τη SpaceX θα ήταν πραγματικά σπουδαία, αλλά ίσως είναι πιο δύσκολο να την πάρετε. Ακόμη και κάποια τεκμηρίωση όπως αυτή η ανάρτηση θα βοηθήσει» τόνισε.

«Ποιος ξέρει πόσο επιθυμητό θα είναι αυτό το αντικείμενο σε 200 χρόνια, αλλά αν είναι σημαντικό, ο κόσμος θα πλημμυρίσει από απομιμήσεις. Γνωρίζοντας ότι αυτό προήλθε από τον πλανήτη γη και τεκμηριωμένα ότι είναι από το σωστό χρονικό πλαίσιο, θα ήταν πολύ σημαντικό για την απόδειξη της γνησιότητάς του» πρόσθεσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: