«Άναψε φωτιές» η επίσκεψη Χαρδαλιά στη Λήμνο (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
xardalias

Φωτιές φαίνεται πως «άναψε» η χθεσινή επίσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά στη Λήμνο, αφού υπήρξαν αντιδράσεις από φορείς του νησιού που, όπως υποστηρίζουν, δεν προσκλήθηκαν στο τεχνικό μίτινγκ που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο.

x ok

Πρώτος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του ο Έπαρχος Λήμνου Άγγελος Βλάττας-Λαμπρινός, ο οποίος σχολίασε σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Επίσκεψη Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χαρδαλιά
Τελικά ποιούς φορείς καλέσατε κ. Υφυπουργέ;
Ποιοί θα ενημερώνουν τους πολίτες σε περίπτωση κρουσμάτων;
Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Λήμνου έπρεπε να είχε κληθεί στην συνάντηση;
Καλές διακοπές κ. Υφυπουργέ.
Ο Έπαρχος Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Βλάττας – Λαμπρινός Άγγελος».

vlat xard

Σήμερα, μάλιστα, ανακοινώθηκε και η διάλυση της Συντονιστικής Ομάδας Διαχείρισης COVID-19, που είχε συσταθεί με πρωτοβουλία του Επαρχείου, του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου και του Κ.Υ. – Νοσοκομείου Λήμνου για τη διαχείριση της πανδημίας. Στην εν λόγω ανακοίνωση σημειώνεται πως «από σήμερα και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, διαχειριστές της κρίσης COVID-19, είναι οι υπηρεσίες – φορείς που ορίστηκαν κεκλεισμένων των θυρών, από τον Υφυπουργό Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χαρδαλιά, κατά την χθεσινή του επίσκεψη στο νησί μας και στην οποία δεν προσκλήθηκαν τόσο το Επαρχείο, όσο το Νοσοκομείο καθώς και ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου».

Οι αντιδράσεις όμως συνεχίστηκαν, αφού και ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιθέας Παλαιολόγος Κυριαζής, εξέφρασε νωρίτερα μέσω Facebook τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε η Συντονιστική Ομάδα στη συνάντηση με τον υφυπουργό. Ειδικότερα, ο κ. Κυριαζής έγραψε:

«Ενώ όλοι βρισκόμαστε σε επιφυλακή για την πιθανή εμφάνιση κρούσματος, είναι αδιανόητο να παραμερίζονται οι φορείς που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν αρωγοί στην προετοιμασία του νησιού μας αλλά και στον εξοπλισμό του Νοσοκομείου μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Για ποιο λόγο δεν καλέστηκε η ήδη υπάρχουσα Συντονιστική Ομάδα Διαχείρισης Covid-19 κατά την επίσκεψη Χαρδαλιά;
Ποιος είχε την ευθύνη της πρόσκλησης;
Εν τέλει ποιες είναι οι υπηρεσίες-φορείς που ορίστηκαν από τον Υφυπουργό Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων;
Ποιος και πότε θα ενημερώσει τους πολίτες;».

kyriaz xard

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: