Άμεση η αντίδραση της Ρωσίας στην συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας: «Το πλησίασμα των στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία, θα προκαλέσει τα απαραίτητα ρωσικά στρατιωτικά αντίμετρα»

Κοινοποίηση:
ΠΟΥΤΙΝ

Άμεση ήταν η απάντηση της Μόσχας στην υπογραφή της συμφωνίας ΗΠΑ-Ελλάδας, καθώς ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοβ, έβαλε στο «στόχαστρο» τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα και κυρίως την Αλεξανδρούπολη.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρέσβης αναφερόμενος στην αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη, «το πλησίασμα των στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία, θα προκαλέσει τα απαραίτητα ρωσικά στρατιωτικά αντίμετρα». Ο Α. Μάσλοβ πρόσθεσε πως η Μόσχα «τάσσεται κατά της επέκτασης του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς» και χαρακτήρισε τη πολιτική που εφαρμόζει η Δύση ως «εσφαλμένη» και «κοντόφθαλμη», κάνοντας παράλληλα λόγο για «επιθετικές και μη φιλικές κινήσεις».
Οι δηλώσεις του Ρώσου πρέσβη επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά το ότι η εμβάθυνση της εμπλοκής της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς που ξετυλίγονται στη περιοχή δεν έχουν στόχο την ασφάλεια, αλλά αντίθετα, αυξάνουν τους κινδύνους για το λαό, μετατρέποντας περιοχές όπως η Αλεξανδρούπολη σε «μαγνήτη» των «στρατιωτικών αντίμετρων», δηλαδή στόχους για τους αντιπάλους των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Να θυμίσουμε εδώ ότι Αλεξανδρούπολη ενδιέφερε ιδιαιτέρα τους Αμερικανούς γιατί θέλουν να την χρησιμοποιήσουν ως «βατήρα» από όπου θα μεταφέρουν τα στρατεύματα τους στο πεδίο της Μαύρης Θάλασσας εναντίον των Ρώσων σε περίπτωση ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου.

Tην ίδια στιγμή ο Ρώσος αξιωματούχος ανέφερε πως η Ρωσία θεωρεί την Ελλάδα ως πολύ φιλική χώρα και υπάρχει ένας πολύ καλός διάλογος.

«Θεωρούμε την Ελλάδα ως πολύ φιλική χώρα, και έχουμε πολύ καλό πολιτικό διάλογο», ενώ τονίζει πως οι ελληνορωσικές σχέσεις μπορούν να ενδυναμωθούν ακόμη περισσότερο, μετά και τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν τα ρωσικά αεροσκάφη Beriev-200 και Ilyushin-76 στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού.
«Είμαι βέβαιος πως υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές και είναι κοινή η βούληση κι από τις δυο πλευρές» σχολίασε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ουσιαστικά με πολύ ευγενικό τρόπο ο Ρώσος πρέσβης μας προειδοποιεί ότι η Αλεξανδρούπολη και οι υπόλοιπες περιοχές θα τεθούν υπό στόχαστρο των ρωσικών πυρηνικών αλλά και συμβατικών δυνάμεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. απο καπου πρεπει να πιαστουμε ,ουτως ή αλλως στο νατο ειμαστε . Κανεις δεν τολμαει να τα βαλει με την ρωσια ,ουτε οι αμερικανοι , μαλακες δεν ειναι,άρα δεν πρεπει να ανησυχουμε απο την ρωσια . Απο την αλλη ,η ρωσια εδωσε ενα σημαντικο , κρισιμο ,υπεροπλο στη τουρκια ,τους S 400 που πιθανον να κρινει τον πολεμο εις βαρος μας , άρα απο την τουρκια πρεπει να ανησυχουμε , αρα μαλλον σωστα δωσαμε αερα στους αμερικανούς μηπως και κοψουν το βηχα των απεναντι ….Βεβαια η τουρκια με τα παιχνιδια που κανει δεν το αποκλειω να περιπλέξει και αλλες χωρες ,συνθηκες παγκοσμιου πολεμου δηλαδη , η γαλλια ειναι ηδη μπλεγμενη και αν τα S 400 αρχισουν να ριχνουν τα αμερικάνικα F16 σαν μύγες , λογικα οι αμερικανοι θα βγουν μπροστα στο πλευρό μας, καταλαβαινετε που μπορει να φτασει το παιχνιδι ??????????????????

  2. Ο Μητσοτακης ειναι ο χρησιμος ηλιθιος των αμερικανων θα μας βαλουν να πολεμησουμε τους Ρωσους.

  3. Ο Μητσοτακης οσο μισει τους Ελληνες , αλλο τοσο μισει και τους Ρωσους.Μονο τον Σορος αγαπαει.

  4. Σοβαρα τωρα ? Δινει S400 στο “γειτονα” για να αχρηστευσει τα F16 μας και θελει και αγγαλιτσες απο την Ελλαδα
    ο πρεσβης ? Απυθμενο θρασσος.

  5. ουυυυυυυυυυυσσσσστττ ρεεεεεεε
    Προδοτες αλητες Ελληνες πολιτικοι στοχοποιητε χωρις λογο Ελληνικο εδαφος χωρις λογο απο ρωσικες πυρινικες κεφαλες.
    Για ποιο λογο παλιοκαθαρματα εφιαλτες του Ελληνικου λαου.
    Τι σας προσφερουν τα κολοαμερικανακια ε; τιποτα μια ζωη τους γλιφετε τα@ρχιδι@ και μονο προβληματα εχουμ με δαυτους.
    ποτε μας βοηθησαν εμας; ποτες.
    κοντεψαμε να χασουμε την κυπρο.
    Και στο τελος θα τα χασουμε ολα.
    θα ηθελα παρα πολυ να παρη εναας πατριωτης τα ινια αυτης της χωρας και ξεξαθαρισμαα απο τους προδοτες κρεμασμα ολους τους ανθελληνες.
    ρεεεεεεεεεε ουυυυυυυυυυυσσσσττττ

  6. μας βαράνε από παντού, και όλα αυτά επειδή δεν έχουμε πρωθυπουργό με αρχίδια

Comments are closed.