Άλλα ντ’ άλλων έδειχναν τα self tests: Πατέρας χρειάστηκε να κάνει… τρία

Κοινοποίηση:
selftest-1024x683

Σύγχυση για πολλές οικογένειες του Ηρακλείου οι οποίες έκαναν self tests στα παιδιά τους λίγο πριν την επιστροφή στο σχολείο αλλά είδαν το αποτέλεσμα να βγαίνει θετικό και να ακολουθεί ένας αγώνας δρόμου.

Όπως κατήγγειλε Ηρακλειώτης στο neakriti. gr « το παιδί μου έκανε το self test και αρχικά βγήκε θετικό. Αμέσως κινητοποιηθήκαμε και του κάναμε και δεύτερο τεστ το οποίο βγήκε όμως αρνητικό.

Η ταλαιπωρία ήταν μεγάλη καθώς χρειάστηκε να γίνει και τρίτο τεστ –το οποίο αυτή τη φορά ήταν μοριακό τεστ σε ιδιώτη- το οποίο βγήκε και πάλι αρνητικό. Όταν επικοινώνησα με τον ΕΟΔΥ μου είπαν ότι αυτό συμβαίνει κάποιες φορές, το πρώτο τεστ να είναι θετικό και το δεύτερο αρνητικό. Τελικά θεωρώ ότι δεν είναι και τόσο αξιόπιστα τα self test και καλό θα ήταν να γνωρίζουν οι υπεύθυνοι ότι προκύπτει μεγάλη ταλαιπωρία για τους γονείς και ολόκληρες οικογένειες…».

«Έπεσε» η πλατφόρμα

Μετ’ εμποδίων έγινε όμως από κάποιους γονείς και η καταχώριση του αποτελέσματος στην πλατφόρμα. Σύμφωνα με το διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου Μανόλη Μπελαδάκη «υπήρξαν προβλήματα το βράδυ της Κυριακής καθώς υπήρξαν αναφορές ότι ‘’έπεσε’’ η πλατφόρμα self-testing. gov μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Γι αυτό και έχουν δοθεί οι οδηγίες να γίνεται το τεστ έως και 24 ώρες πριν από το μάθημα στο σχολείο. Ωστόσο τα πρόβλημα στη συνέχεια αποκαταστάθηκε και σε γενικές γραμμές η πρώτη μέρα κύλησε ομαλά στα σχολεία».

Πάντως άλλοι γονείς δεν είχαν προμηθευτεί εγκαίρως το self test και έσπευδαν την τελευταία στιγμή στο φαρμακείο.

Δύο περιπτώσεις αρνητών

Παράλληλα εξαίρεση στη γενικά ομαλή εικόνα που καταγράφηκε στο Ηράκλειο αποτέλεσαν σύμφωνα με τον κ.Μπελαδάκη δύο περιπτώσεις αρνητών self tests σε σύνολο 27.000 μαθητών του νομού Ηρακλείου, τα παιδιά των οποίων δεν εισήλθαν στις σχολικές μονάδες.

Σημαντικό είναι σύμφωνα με τον κ. Μπελαδάκη στις περιπτώσεις που υπήρξαν self tests μαθητών με θετικό αποτέλεσμα να ενημερώνεται από το γονέα και η διεύθυνση του σχολείου καθώς δεν υπάρχει αυτόματη ενημέρωση μέσω της πλατφόρμας και οι διευθυντές και διευθύντριες των σχολικών μονάδων θα πρέπει να γνωρίζουν τι συμβαίνει και αν υπάρχουν αδέρφια ή συγγενικά πρόσωπα των παιδιών που πηγαίνουν σχολείο. Αμέσως μετά από θετικό self test θα πρέπει να ακολουθήσει μοριακός έλεγχος για την επιβεβαίωση του αποτελέσματος καθώς μπορεί να είναι ψευδώς θετικό ή να έγινε με λάθος τρόπο.

ΠΗΓΗ: neakriti. gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: