Άκρως εντυπωσιακό και με τρελές… επιδόσεις! Η νέα γενιά Lexus ES είναι εδώ (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
2019-lexus-es-launch-25

Μετά από 60 χρόνια επιτυχίας στην κατηγορία των μεσαίων sedan, η Lexus παρουσίασε την έβδομη γενιά του ES, η οποία θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμη στην Ευρωπαϊκή Αγορά. Το νέο μοντέλο σκοπεύει να είναι πιο ελκυστικό από τον προκάτοχο του, αλλά να διατηρήσει τον premium χαρακτήρα του.

Από την πρώτη κιόλας ματιά, μπορούμε να πούμε ότι το νέο ES είναι πολύ ομορφότερο, υιοθετώντας την νέα σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας. Το νέο αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα GA-K της Toyota, με αποτέλεσμα το μεταξόνιο είναι 5 εκατοστά μακρύτερο και το αμάξωμα 4,5 εκατοστά φαρδύτερο, κάνοντας το εσωτερικό πολύ πιο ευρύχωρο.

Μιλώντας για το εσωτερικό, όλα τα υλικά που το συνθέτουν φαίνονται ακριβά και ποιοτικά. Ο σχεδιασμός του εσωτερικού ακολουθεί αυτόν των μεγαλύτερων LS και LC, συνδυάζοντας με επιτυχία μέταλλο, δέρμα και φυσικά, απαλό πλαστικό.

Το ES 350 εξοπλίζεται με έναν V6 κινητήρα 3,5 λίτρων, απόδοσης 302 ίππων και 362Nm ροπής, ενώ συνοδεύεται από ένα αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων. Υπάρχει επίσης η υβριδική έκδοση ES 300h που κινείται από έναν κινητήρα 2,5 λίτρων σε συνεργασία με έναν ηλεκτροκινητήρα και πετυχαίνει συνδυαστικά απόδοση 215 ίππων και –πιο σημαντικά- καταφέρνει κατανάλωση 5,2 λίτρα/100χλμ.

Τέλος, υπάρχει και το ES 350 F-Sport, το οποίο εξοπλίζεται με πιο επιθετικούς προφυλακτήρες και σκληρότερες αναρτήσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: