Άδωνης Γεωργιάδης: “Ανοικτό το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο σε ζώνες”

Κοινοποίηση:
First government cabinet meeting of the newly elected government of New Democracy party, in the Hellenic Parliament, in Athens, Greece on July 10, 2019. / Πρώτο υπουργικό συμβούλιo της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στις 10 Ιουλίου 2019.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο σε γεωγραφικές ζώνες άφησε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ήταν κάθετος πάντως ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει συζήτηση για άνοιγμα της εστίασης.

«Το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο σε ζώνες δεν έχει αποκλειστεί, κι αναλόγως της εξελίξεως της πανδημίας θα το δούμε. Στην προηγούμενη φάση δεν ήταν εφικτό… Αν οι γιατροί μας πούνε ‘ότι εκεί μπορούμε να ανοίξουμε με ασφάλεια’, θα το κάνουμε» επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε πάντως ότι μπορεί στην παρούσα φάση ξεφύγαμε το τρίτο κύμα της πανδημίας, και να είμαστε στην καλύτερη θέση στην Ευρώπη μετά τη Φινλανδία, όχι όμως χωρίς κόστος σε θανάτους και στην οικονομία. «Αυτό που κερδίσαμε μπορεί να χαθεί σε δύο 24ωρα. Όποια χώρα ξεθάρρεψε, όπως η Βρετανία βρίσκεται μέσα στη θύελλα, επομένως πρέπει να κινηθούμε με εξαιρετικά προσεκτικά βήματα για να μην επιτρέψουμε στο τρίτο κύμα να πλήξει και την Ελλάδα όπως την υπόλοιπη Ευρώπη… Η πανδημία δεν έφυγε, είναι εδώ» προειδοποίησε.

«Θα εξαρτηθούν από την πανδημία οι αγορές εντός καταστήματος με ραντεβού» διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Θα έχουμε συζήτηση με την επιτροπή τις επόμενες μέρες. Η μεγαλύτερη αγωνία μου είναι να μην έρθει στην Ελλάδα το τρίτο κύμα που είναι χειρότερο του δεύτερο. Θα ακολουθήσουμε στρατηγική πλήρους ελέγχου της πανδημίας». «Αν πετύχουμε μεγάλη μείωση κρουσμάτων, θα έχουμε μεγαλύτερο ευελιξία» πρόσθεσε.

«Η παράδοση εκτός πήγε πάρα πολύ καλύτερα απ’ ό,τι περίμεναν, γι’ αυτό σταμάτησαν οι γκρίνιες». «Έχουμε σενάριο για το πώς θα μπορέσει να μετεξελιχθεί ο τρόπος των αγορών μας σε περίπτωση που η πανδημία έχει ηπιότερη φάση» δήλωσε δε.

Ο Αδωνης Γεωργιάδης έκανε λόγο και για νέα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων: «Θα σχεδιάσουμε στο ΥΠΑΝΕ χρηματοδοτικά εργαλεία ad hoc (επί τούτω) για τις περιοχές σε παρατεταμένη καραντίνα.  Οι περιοχές που έχουν δεχθεί επιπλέον περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να τύχουν και επιπλέον μέτρων στήριξης όπως στη Δυτική Αττική και τη Δυτική Μακεδονία» δεσμεύθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

Έκανε λόγο για επιπλέον ανακουφιστικά μέτρα, «καθώς για το μέτρο των επιταγών υποτίθεται ότι η αγορά θα λειτουργούσε Δεκέμβριο, μπήκαμε Ιανουάριο και η αγορά ακόμα βρίσκεται σε καραντίνα».

«Δε θα αφήσουμε κανέναν να καταστραφεί για τα δάνειά του μέσα στην καραντίνα» διαβεβαίωσε. «Όσοι μπορούν να είναι συνεπείς πρέπει να είναι» υπογράμμισε πάντως ο υπουργός.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Εισαι απο τους αχρηστοτερους υπουργους που εχουν περασει ποτε απο τη χωρα.
    Οταν θα ερθουν οι επομενες εκλογες εχεις να φας “παπαρι”…

  2. Γεωργιαδη στο ξαναειπα, εχεις χασει το παιγνιδι στη ΝΔ. Αποδειξη ειναι η ανωτερω δηλωση σου που μετα λιγες ωρες διαψευσθηκε απο τον εκπροσωπο τυπου. Δεν σε υπολογιζουν πια και το χειροτερο εδειξες και στον κοσμο ποιος εισαι. οποτε ξεχασε τον και αυτον. Αυτη η γιαλατζι πολιτικη συμπεριφορα σου το καιρο διακυβερνησης της ΝΔ. ηταν η αρχη του πολιτικου τελους σου.

  3. Χαχαχαχα ρε τον ψευταράκο με το βαμμένο κατράμι μαλλί και τα ντεσιμπέλ που θυμίζουν κάποιον μυστακοφόρο από το παρελθόν.

    Ποιες ζώνες βρε; Σήμερα τα έκλεισες ξανά για 10 μέρες!!!!

    Μου θέλετε και online αγορές και όλα αργούν 1-2 μήνες για να παραλάβεις

Comments are closed.