Άγιος Σάββας: Συγκλονιστικό βίντεο από την τοποθέτηση του λειψάνου Του σε νέα λάρνακα

Κοινοποίηση:
1111

Ρίγη συγκίνησης και ανατριχίλας προκαλεί η μεταφορά του λειψάνου του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου σε νέα λάρνακα, 1434 χρόνια μετά την κοίμησή Του.

Ήταν Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2018 , όταν το τίμιο λείψανο του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου μεταφέρθηκε  σε νέα λάρνακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1965  μετά από ενέργειες του Πατριάρχου Βενεδίκτου, η ρωμαιοκαθολική Εκκλησία επέστρεψε το Λείψανο στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και έκτοτε φυλάσσεται έκτοτε στη Μονή του.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με το λείψανο του Αγίου Σάββα

Στην κατά την Αγιοσαββιτικήν τάξιν νυκτερινή ακολουθία και λειτουργία, προεξήρξε η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής  Νικολάου, και των Σεβασμιωτάτων Αρχιεπισκόπων Κωνσταντίνης  Αριστάρχου, Πέλλης  Φιλουμένου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελενουπόλεως Ιωακείμ, Αγιοταφιτών Ιερομονάχων και Αραβοφώνων Ιερέων, ως και παρεπιδημούντων εξ άλλων Εκκλησιών, του Αρχιδιακόνου Μάρκου και του διακόνου Δημητρίου.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Να ξεμπερδευουμε με τους νεκροφιλους χριστιανοταλιμπαν.

    1. Δεν κρύβω ότι αγριεύτηκα. Ομως, γιατί ”ταλιμπάν”; Δεν έσφαξαν, δεν λιθοβόλησαν, δεν πέταξαν από ταράτσες. Δεν σε αναγκάζουν με τα όπλα να ακολουθήσεις την θρησκεία τους και τους κανόνες της. Και μπορείς μια χαρά να τους λοιδορήσεις, να τους βρίσεις και να μη τους αποδεχτείς, χωρίς επιπτώσεις, πράγμα που δεν μπορείς να κάνεις με τους πραγματικούς ταλιμπάν, γιατί θα πέσει λεπίδι και θα χάσεις το κεφάλι σου. Δεν καταλαβαίνω που επηρεάζουν την ζωή σου και που σε ενοχλούν και θέλεις να ”ξεμπερδεύουμε”. Μαγκιές εκ του ασφαλούς…Μακελειό, ελπίζω να μη το κόψεις…

      1. Χριστιανοταλιμπάν ονομάζονται οι φανατικοί χριστιανοί. Κάποτε λειτουργούσαν ως Ταλιμπάν.

  2. https://www.orthodoxianewsagency.gr/orthodoxes-provoles/ntokoumento-o-agios-zitise-na-epistrepsei-spiti-tou/ δειτε πως ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΣΚΗΝΩΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ . ΔΕΙΤΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΟΥ 1965 ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΚΗΝΩΜΑΤΟΣ.. ΑΓΙΕ ΣΑΒΒΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΥΠΕΡ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Comments are closed.