Άγιοι Ανάργυροι: Αυτό είναι το προφίλ του κακοποιητή – Τι λένε οι ειδικοί

Κοινοποίηση:
FSFS

Την ώρα που η νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων έχει προκαλέσει την οργή της κοινωνίας και τα λάθη και οι παραλείψεις των αστυνομικών βγαίνουν στη δημοσιότητα, οι ειδικοί επιστήμονες επιχειρούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του κακοποιητή.

Τι εξηγούν οι επιστήμονες

Οι ειδικοί μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησαν ότι μέσα στο μυαλό του κακοποιητή υπάρχει μία αχανής εσωτερική σύγκρουση. Ο άνδρας, ο «νταής» όπως λέμε, ψάχνει απεγνωσμένα για έναν τρόπο να αναδείξει την ταυτότητα, να επιβεβαιώσει τη δύναμή του.

Ο εν δυνάμει δράστης ενδοοικογενειακής βίας, λένε οι επιστήμονες, μπορεί να έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και ανασφάλεια βαθιά κρυμμένη με αποτέλεσμα να φαίνονται ισχυροί και επιτυχημένοι αλλά εσωτερικά να νιώθουν ανεπαρκείς με αποτέλεσμα να νιώθουν την ανάγκη να συντρίψουν μία γυναίκα ώστε να επιβεβαιώσουν την εικόνα του δυνατού.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό τους είναι η έντονη επιθυμία ελέγχου. Κάθε εξωτερική συναναστροφή της γυναίκας με φίλους, συγγενείς, συναδέλφους, θεωρείται ως εισβολή, επικίνδυνη για τον δεσμό τους και προσπαθούν να την περιορίσουν.

Εκλογικεύουν τη συμπεριφορά τους αποδίδοντας την σε οικονομικά προβλήματα, στο αλκοόλ, στις ουσίες σε μία μόνιμη προσπάθεια να μειώσουν την αίσθηση της προσωπικής τους ευθύνης.

Σε αυτές τις απάνθρωπες συμπεριφορές, θύματα είναι και τα παιδιά που μπορεί να υπάρχουν που σε ορισμένες περιπτώσεις αναγκάζονται να αλλάξουν περιβάλλον.

Η βία κατά των γυναικών, η βία κατά των παιδιών, είναι υπόθεση όλων… όπως και υπόθεση όλων είναι να μην κλείνουμε τα μάτια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: