ΆΓΡΙΟ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ! Βέμπερ σε Τζόνσον: “Χωρίς την Ευρώπη δεν υπάρχει εμβόλιο”

Κοινοποίηση:
ΒΕΜΠΕΡ

twitter

Ο Μπόρις Τζόνσον επιχείρησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά την έναρξη του εμβολιασμού στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά τελικά πήρε απάντηση από τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο Twitter έγραψε «σήμερα ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά την Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ευχαριστώ το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όλους τους επιστήμονες μας που εργάστηκαν σκληρά στην ανάπτυξη αυτού του εμβολίου και όλους όσους ακολουθούν τους κανόνες για να προστατεύσουν άλλους. Θα νικήσουμε μαζί».

Για να του απαντήσει λίγο αργότερα ο Μάνφρεντ Βέμπερ ο οποίος έσπευσε να του υπενθυμίσει πως… χωρίς την Ευρώπη δεν υπάρχει εμβόλιο.

«Αγαπητέ πρωθυπουργέ, το εμβόλιο σας αναπτύχθηκε από γερμανική εταιρεία, παρήχθη στο Βέλγιο και η έρευνα για την ανάπτυξη του χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. Χωρίς την Ευρώπη, δεν υπάρχει εμβόλιο», έγραψε.

Σημειώνεται ότι η απάντηση του Βέμπερ στον Τζόνσον ήρθε κατά τη διάρκεια που ο Βρετανός πρωθυπουργός ταξίδεψε στις Βρυξέλλες προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit, κάτι που τελικά δεν πέτυχε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: