΄ΕΧΕΙ ΣΑΛΤΑΡΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ Ο “ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ” – “Η Αγιά Σοφιά έγινε τζαμί ως δικαίωμα της άλωσης” είπε…

Κοινοποίηση:
erdogan-mad-1280x720

Σε νέο παραλήρημα προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την προσευχή στην Αγιά Σοφιά το βράδυ της Παρασκευής, στο πλαίσιο των “εορτασμών” για την 567η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Σε ομιλία του σε εγκαίνια νοσοκομείου, ο πρόεδρος της Τουρκίας απάντησε στις αντιδράσεις τις ελληνικής κυβέρνησης και μάλιστα εξέφρασε το αίτημα του για τζαμί στην Αθήνα.

Ο Ρετζέπ Tαγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στα εγκαίνια νοσοκομείου μίλησε για την Αγία Σοφία αλλά και για το αίτημα του για τζαμί στην Αθήνα.

 “O Mωάμεθ Β’ ο Πορθητής όταν μπήκε στην Πόλη δεν τον υποδέχθηκαν ως κατακτητή, αλλά ως σωτήρα, που τον περίμεναν. Η Αγία Σοφία αντί να κατεδαφιστεί με ένα θρησκευτικό μίσος, καλλωπίστηκε περισσότερο και ως δικαίωμα Άλωσης προσφέρθηκε στους Μουσουλμάνους. Δεν άγγιξαν άλλα θρησκευτικά μνημεία και αφέθηκαν να υπάρχουν αναποκρινόμενα στις ανάγκες.

Όμως σε σημεία που αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε πριν από έναν αιώνα, τα θρησκευτικά μας μνημεία και σύμβολα μας εξαφανίστηκαν. Κοιτάξτε σήμερα στην Αθήνα δεν έχουμε ένα δικό μας τζαμί. Όλα έγιναν ένα με το έδαφος.Όμως εμείς στην Κωνσταντινούπολη δεν κάναμε κάτι τέτοιο. Μόνο με την εικόνα αυτή βλέπουμε το μεγαλείο των προγόνων μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Μόνο με την εικόνα αυτή βλέπουμε το μεγαλείο των προγόνων μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά.
    LISASMENE,SINTOMA THA ANTAMOSETE TOUS PROGONOUS SAS………… STIN KOLASI !!!

  2. Ανιστόρητος και ψεύτης…

    Η Αγία Σοφία λόγω της μεγαλοπρέπειάς της βόλεψε τους κατακτητές οθωμανούς να γίνει τζαμί και να κτιστούν ακόμη περισσότερα όμοια με πρότυπο την βυζαντινή αρχιτεκτονική της.

    Οι Τούρκοι δυστυχώς εξακολουθούν να κατέχονται απο σύμπλεγμα κατωτερότητας απέναντι στον ελληνικό πολιτισμό που βρήκαν στη Μικρά Ασία. Ότι έκτισαν ή έμαθαν είναι δανεισμένα από την ελληνική παράδοση…που με κάθε τρόπο πασχίζουν να εξαφανίσουν τα ίχνη της στην Ανατολία.

    Επίσης δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ζητούν τζαμί στην Αθήνα. Η Αθήνα είναι η πόλη που γέννησε τη σοφία, και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, στοιχεία που δεν αποδέχεται το Ισλάμ με το πολιτισμικό της περιεχόμενο.

    Δεν θα του κάνουμε τη χάρη…. να αποσυρθεί ο Ερντογκάν από τα ελληνικά μνημεία της Μικράς Ασίας και του Βυζαντίου και να απελευθερώσει τη σκέψη και την πίστη των όλων των Τούρκων από τον μονοφυσιτισμό και τη μισαλλοδοξία του Ισλάμ.

    Μόνο τότε συζητάμε αν θα γίνουν μέλη της ΕυρωπαΊκής Οικογένειας….

  3. Μας τσιγκλάει γιά πόλεμο.απλά τα πράγματα.

Comments are closed.