Κι ενώ κάθε σοβαρή χώρα ξέρει να εκμεταλλεύεται τους δικούς της υδρογονάνθρακες και να εξασφαλίζει φθηνή ενέργεια για τους πολίτες της, στην Ελλάδα παριστάνουμε τον… πελάτη. Αγοράζουμε πανάκριβο LNG από την Αμερική, κλειδώνουμε σε νέες συμφωνίες που ανεβάζουν το κόστος και αφήνουμε τον δικό μας ενεργειακό πλούτο ανεκμετάλλευτο. Το αποτέλεσμα; Εμείς πληρώνουμε — άλλοι κερδίζουν.
Έτσι αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την άφιξη υψηλόβαθμων στελεχών της Chevron στην Αθήνα, ενόψει της υπογραφής των συμβάσεων με το Ελληνικό Δημόσιο για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε θαλάσσιες περιοχές νότια της χώρας.
Ειδικότερα, σήμερα αναμένεται η απόβαση των Τεξανών αξιωματούχων της Chevron στην Ελλάδα προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές για τα οικόπεδα «Νότια Πελοπόννησος», «Α2», «Νότια της Κρήτης I» και «Νότια της Κρήτης II».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ) βρίσκονται στην τελική ευθεία για τη διοργάνωση σχετικής εκδήλωσης.
Ξεπουλάμε με λίγα λόγια τον ορυκτό μας πλούτο σε ολιγάρχες Αμερικανούς και αυτό μας κάνει ενεργειακό κόμβο. Σωστά; Σε ποια λογική;






