Στη δεύτερη και πιο κρίσιμη στροφή των Πανελληνίων εξετάσεων 2025, η αγωνία κορυφώνεται. Μετά το σοκ της ημέρας, όπου τα θέματα σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία «γονάτισαν» τους υποψηφίους, η κατάσταση στα εξεταστικά κέντρα θυμίζει πεδίο ψυχολογικού πολέμου. Μαθητές καταρρέουν από το άγχος, γονείς περιμένουν με κομμένη ανάσα και η κοινωνία παρακολουθεί μια γενιά που δοκιμάζεται σκληρά. Σήμερα, χιλιάδες νέοι συνεχίζουν τον αγώνα τους χωρίς ανάσα, με αβεβαιότητα, φόβο και ερωτηματικά: Γιατί τόσο δύσκολα; Γιατί τέτοια πίεση; Ποιος αντέχει;
Οι υποψήφιοι στα ΓΕΛ διαγωνίστηκαν σήμερα στα Αρχαία Ελληνικά, τα Μαθηματικά και την Βιολογία
Δεύτερη ημέρα των πανελληνίων εξετάσεων για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων με τους υποψηφίους να εξετάζονται στα Αρχαία Ελληνικά, στα Μαθηματικά και την Βιολογία.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Ομάδας Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά, ενώ εκείνοι των Ομάδων Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στα Μαθηματικά.
Οι υποψήφιοι της Ομάδας Σπουδών Υγείας θα διαγωνιστούν στη Βιολογία.
Δείτε τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών
Δείτε τα θέματα των Μαθηματικών:
Δείτε τα θέματα της Βιολογίας:
Εγώ βρίσκω καταπληκτικό το θέμα των Αρχαίων, τους παραλληλισμούς του Πλατωνικού κειμένου με αυτό του Όργουελ και πολύ επίκαιρο. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε αυτούς που έβαλαν αυτό το θέμα.
Καταργειστε επί τέλους τις Πανελλήνιες εξετάσεις Εισαγωγής στα ΑΕΙ .Εφαρμόστε το Αγγλικο Σύστημα των περιοδικων Εξετάσεων σε διάστημα 2 ετών.
Τα θέματα στα αρχαία Ελληνικά είναι εύκολα για μαθητές Α Λυκείου .
Όπως λέει και ο μαθηματικός , απλά τα παιδιά τα κρατούν αμόρφωτα , ακαλλιέργητα και στουρνάρια ( όπως μας αποκαλούσαν οι καθηγητές μας κάποτε ) και ως αποτέλεσμα να θεωρούν δύσκολα τα πλέον εύκολα .
Ως φιλόλογος έχω να πω πως τα θέματα στην έκθεση και στα αρχαία δεν ήταν δύσκολα. Αφενός πρέπει κάποιος να διαβάσει και να μην πσπαγαλίζει αφετέρου θα πρέπει να διαβάσει εξωσχολικά βιβλία, λογοτεχνία και εφημερίδες. Για ένα παιδί που θέλει να σπουδάσει φιλολογία, πρέπει να ξέρει να χειρίζεται τον λόγο. Στο Πανεπιστήμιο δεν θα είναι σίγουρα πιο εύκολα.!!
Αυτό που εξηγώ κάθε χρόνο είναι ότι δεν δυσκολεύουν τα θέματα, απλά τα παιδιά είναι χαμηλότερων νοητικών και ψυχικών δυνατοτήτων κάθε χρόνο. Και τα φροντιστήρια καθησυχάζουν τους γονείς λέγοντας πως είναι δύσκολα επειδή είναι επιχειρηματίες και πρέπει να χρυσώσουν το χάπι.
Είσαι πανέξυπνος , βρες μια άσκηση ίδια μέσα στο σχολικό βιβλίο και απαντά ιδικά για το θέμα Δ και γενικότερα στην διάρθρωση των ερωτήσεων.