Η ανισότητα μεταξύ των περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένει μια εκκωφαντική πραγματικότητα που συχνά αγνοείται στις επίσημες ανακοινώσεις.
Στην Ελλάδα, η Ήπειρος και το Βόρειο Αιγαίο βρίσκονται στις θέσεις 236 και 237 αντίστοιχα, μεταξύ των φτωχότερων περιφερειών ολόκληρης της ΕΕ, με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ τους να υπολείπεται δραματικά του μέσου ευρωπαϊκού επιπέδου. Πρόκειται για περιοχές που, παρά τις ιστορικές και φυσικές τους δυνατότητες, υποφέρουν από χρόνια υποεπένδυση, ελλείψεις σε υποδομές, περιορισμένες ευκαιρίες απασχόλησης και αποδυναμωμένη παραγωγική δραστηριότητα.
Η εικόνα αυτή δεν είναι απλώς ένας αριθμός σε έναν πίνακα, είναι η καθημερινή πραγματικότητα χιλιάδων ανθρώπων που βλέπουν την πρόοδο και την ευημερία να περνούν ξυστά δίπλα τους, ενώ η γραφειοκρατία και η αδιαφορία αφήνουν τις περιφέρειες αυτές στο περιθώριο.
Η ΕΕ και οι ελληνικές αρχές οφείλουν να αναλάβουν άμεσα ουσιαστικά μέτρα, επενδύσεις και στρατηγικές που θα δώσουν τέλος σε αυτήν την αδικία, ώστε περιοχές όπως η Ήπειρος και το Βόρειο Αιγαίο να μην παραμένουν αιχμάλωτες της φτώχειας, αλλά να γίνουν ζωντανά κέντρα ανάπτυξης και ευημερίας.
Παλευετε με νυχια και με δοντια να πατε στον πατο αλλα ακομα εχει βαθος. Αλλη μια φορα να βγουν τα ιδια ονοματα στην εξουσια και θα τον πιασετε τον πατο.