Παίγνια και ασκήσεις νεύρων
Δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη μπαινόβγαιναν στον ελληνικό εναέριο χώρο μεταξύ Λέσβου-Χίου-Σάμου και προκάλεσαν δύο φορές Εμολοκές με ζευγάρι ελληνικών F-16
Με σαφή προκλητική διάθεση λειτούργησαν οι πιλότοι δύο τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 οι οποίοι νωρίς το πρωί μπήκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο από την περιοχή μεταξύ Λέσβου-Χίου.
Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και αρνήθηκαν να σταματήσουν την παράτυπη πτήση παρά το γεγονός ότι αναχαιτίστηκαν από δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής τα οποία απογειώθηκαν από την Σκύρο.
Τα τουρκικά F-16 ενεπλάκησαν σε αερομαχία με τα ελληνικά μαχητικά…Αλλά δεν εγκατέλειψαν την περιοχή!!!
Επέστρεψαν τα τουρκικά F-16 και παραβίασαν ξανά ….Πετώντας νοτιότερα, μπήκαν και πάλι χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών και στη συνέχεια προχώρησαν σε παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου στην περιοχή μεταξύ Χιου και Σάμου.
Τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής προσέγγισαν τα τουρκικά F-16 αλλά οι Τούρκοι πιλότοι προκάλεσαν και δεύτερο dogfight με τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας που ήταν σε readiness.
Αν και οι Τούρκοι πιλότοι έχασαν και αυτήν την εμπλοκή δεν επέστρεψαν στον τουρκικό εναέριο χώρο. Κινήθηκαν νοτιοανατολικά πετώντας στην περιοχή των Δωδεκανήσων και βγήκαν από τον ελληνικό εναέριο χώρο από την περιοχή ανατολικά της Ρόδου επιστρέφοντας στην τουρκική αεροπορική βάση του Ντάλαμαν.
Να σημειωθεί οτι στην Περιοχή βρίσκεται ο ΥΕΘΑ,Ο ΑΝΥΕΘΑ και Βουλευτές της Επιτροπής Εξωτερικών Άμυνας και δεν είναι άσχετο το θέμα των Εμπλοκών!
ΕΝΕΡΓΟΠΟΊΗΣΗ ΑΕΡΆΜΥΝΑΣ ΜΕ ΔΙΕΘΝΉ ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ .
Μάταια οι βρωμότουρκοι προκαλούν εισβάλλοντας στον εναέριο χώρο μας. Πάντα οι πιλότοι μας θα είναι εκεί για να τους διώχνουν. Δεν χάνουν την ψυχραιμία τους αφού τα νεύρα τους είναι από ατσάλι και είναι άριστα εκπαιδευμένοι. Δεν θα πατήσουν το κουμπί να τους καταρρίψουν γιατί δεν έχουν τέτοιες εντολές. Η καρδιά τους τους λέει να το κάνουν και να τους στείλουν στον πάτο του αγαιου αλλά το μυαλό τους υπερισχύει.
ριχτε ρε……κοτες πολιτικοι…….αμα τα ριχναμε τωρα γιατα επομενα 10 χρονια δε ξανα εμπαινε στο αιγαιο,τουρκικο ,αεροσκαφος.
ριχτε ρεεεεεεε,,,κοτες πολιτικοι…….
Να τα καταρρίψουν τα γαμημένα να τελειώνουμε, άμα είναι να πάμε σε πόλεμο ας πάμε. Άντε με τα κωλομεμέτια μας τα έχουν κάνει τσουρέκια τόσα χρόνια.