Ένα δυσβάσταχτο «βουνό» χρεών ύψους 110,8 δισ. ευρώ συνθλίβει τους Έλληνες φορολογούμενους, καθώς το ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο προς την Εφορία σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Μόνο στο πρώτο τετράμηνο του 2025, οι απλήρωτοι φόροι εκτοξεύτηκαν στα 3 δισ. ευρώ, ενώ 470.800 νέοι οφειλέτες προστέθηκαν στη μαύρη λίστα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 4.242.507. Από αυτούς, 2,2 εκατομμύρια πολίτες βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού, με την απειλή κατασχέσεων να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους, ενώ για 1,59 εκατομμύρια έχουν ήδη επιβληθεί σκληρά αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.
Η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο, με την ΑΑΔΕ να κηρύσσει συναγερμό και να επιστρατεύει κάθε μέσο για να περιορίσει το χάος. Οι μεγαλοοφειλέτες, με χρέη άνω των 150.000 ευρώ, βρίσκονται στο στόχαστρο: ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια έχουν ήδη αποσταλεί, δίνοντας διορία μέχρι τις 20 Ιουνίου για ρύθμιση των οφειλών.
Όσοι δεν συμμορφωθούν, θα δουν τα ονόματά τους να εκτίθενται δημόσια στις 30 Ιουνίου, σε μια «λίστα ντροπής» που θα περιλαμβάνει ΑΦΜ, ονοματεπώνυμα, πατρώνυμα και τα ακριβή ποσά των χρεών τους. Για τις επιχειρήσεις, η δημοσιοποίηση θα αποκαλύπτει επωνυμίες, διευθύνσεις και το συνολικό ύψος των οφειλών, κλιμακώνοντας την πίεση σε όσους αδιαφορούν.
Η ΑΑΔΕ προχωρά παράλληλα σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια εκκαθάρισης, «παγώνοντας» προσωρινά 10 δισ. ευρώ από ανεπίδεκτα είσπραξης χρέη, κυρίως παλαιές οφειλές δεκαετιών που κρίνονται ανείσπρακτες, παρά τις εξαντλητικές προσπάθειες. Από το αστρονομικό σύνολο των 110,8 δισ. ευρώ, τα 51,1 δισ. προέρχονται από φόρους, τα 24,4 δισ. από πρόστιμα και τα 8,8 δισ. από μη φορολογικές οφειλές. Ωστόσο, το πιο σοκαριστικό στοιχείο είναι ότι το 90% των ετήσιων εισπράξεων προέρχεται από μόλις 27,7 δισ. ευρώ, αποκαλύπτοντας τη δραματική δυσκολία είσπραξης του υπόλοιπου χρέους.
Με στόχο την είσπραξη 6 δισ. ευρώ μέσα στο 2025, η ΑΑΔΕ έχει ήδη συγκεντρώσει 2,09 δισ. ευρώ το πρώτο τετράμηνο. Ωστόσο, η κλιμάκωση των μέτρων είναι αναπόφευκτη: εντατικοί έλεγχοι, κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων, ακόμα και πλειστηριασμοί, βρίσκονται προ των πυλών για εκατομμύρια οφειλέτες.
Η «δαμόκλειος σπάθη» της δημοσιοποίησης και των αναγκαστικών μέτρων απειλεί να βυθίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε ακόμα μεγαλύτερη απόγνωση, καθώς η οικονομική κρίση σφίγγει τη θηλιά γύρω από τον λαιμό των Ελλήνων.
κρεμαλες στην κυβερνηση και στα παιδια τους. και επιστροφη τα κλεμενα. μετα θα γινουμε ντουμπαι αν επιστραφουν τα διισεκατομυρια που κλαπηκαν τοσες δεκαετιες
Άριστα κάνει η Α.Α.Δ.Ε.! Εγώ χαζός είμαι που κάνω κουμάντο και πρώτα δίνω τις υποχρεώσεις μου και μετά -ΑΝ έχω- θα πάω για την διασκέδασή μου; Το τριήμερο ΟΛΟΙ εξαφανίστηκαν.., άρα έχουν.
Δούλος είσαι σε ένα καθεστώς που σε θέλει νεκρό.
Α, μάλιστα τα υπερπολύτιμα προσωπικά δεδομένα πάνε περίπατο όταν τα γιουσουφάκια και οι πόρνες των Ρότσιλντ βγαίνουν παγανιά για να γεμίσουν τα θησαυροφυλάκια των αφεντικών τους. Ουστ, Κούλη, κι εσύ και τα τσόλια σου.
Καλά τους κάνει !!! Αυτοί τον ψήφισαν για να μη χάσουν το κάθε λογής επιδομα…ο νεοραγιας έχει χάσει προ πολλού την αξιοπρέπεια του. Έμαθε στο τεμπελικι και στα επιδόματα. Παντού γύρω μας υπαρχουν βίζιτουδες και πισωγλετζεδες !!!
Τα χρέη του κούλη και του κώματος της ΝΔ θα πλερωθούν;