ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ «ΚΑΡΦΙ» ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ! Ο ΣΗΜΑΝΔΡΑΚΟΣ, ΤΟ EMAIL ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΑΦΜ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΗΣΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΠΟΝΑΜΑ ΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙΑ ΤΟΥ

Κοινοποίηση:
simandrakos

Κλιμακώνεται κατακόρυφα η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αφορμή, αυτή τη φορά, αποτέλεσε η αποκάλυψη της Ελληνικής Λύσης χθες στη Βουλή για τη μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας γνωστοποίηση εκ μέρους του πρώην προέδρου του Οργανισμού, Ευ. Σημανδράκου, προς την Ευρωπαία εισαγγελέα ότι από τον Νοέμβριο του 2023 ενημέρωσε το Μέγαρο Μαξίμου, διά του τότε υφυπουργού Γ. Μπρατάκου, σχετικά με τον αποκλεισμό άνω των εννέα χιλιάδων «κόκκινων» ΑΦΜ από τις πληρωμές, καθώς δεν πληρούσαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας.
Ειδικότερα, στην επιστολή ο κ. Σημανδράκος αναφέρει:

Πρώτον, ότι κατά την πληρωμή των άμεσων ενισχύσεων τον Οκτώβριο του 2023 δεν καταβλήθηκαν ενισχύσεις σε 9.309 ΑΦΜ, εκ των οποίων οι 5.586 (63%) προέρχονταν από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες Λασιθίου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων.

Δεύτερον, ότι προέβη σε σχετική ενημέρωση κατά τη διάρκεια συσκέψεων (αρχές Νοεμβρίου του 2023 και στις 28.12.23) παρουσία των κ. Μπρατάκου, κ. Παπασταύρου και κ. Βορίδη. Συγκεκριμένα αναφέρει πως στην πρώτη σύσκεψη «και μετά την αναλυτική ενημέρωση που τους παρείχα για όλα τα θέματα που απασχολούσαν εκείνη την περίοδο, κατανόησαν την επιλογή μου να μην παραιτηθώ και να συνεχίσω να είμαι πρόεδρος. Σε μετέπειτα σύσκεψη στις 28.12.23 και αφού είχαν ολοκληρωθεί με επιτυχία οι προγραμματισμένες πληρωμές, τα ίδια πρόσωπα (κ. Μπρατάκος, κ. Παπασταύρου και κ. Βορίδης) ζήτησαν την παραίτησή μου».

Και τρίτον, ότι κατόπιν συνολικής μεθόδευσης του κ. Αυγενάκη, και της συγκεκριμένης σύσκεψης, «αναγκάστηκα παρά τη θέλησή μου να παραιτηθώ στις 29.12.2023 και ο προσωρινά παραιτημένος αντιπρόεδρος κ. Μπαμπασίδης να οριστεί πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ από τον κ. Αυγενάκη», προσθέτει.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση «διάβασαν» με διαφορετικό τρόπο τη συγκεκριμένη εξέλιξη:

η μεν πρώτη σημειώνει ότι όσα αποκαλύπτονται καταδεικνύουν πως τηρήθηκε η νομιμότητα,
ενώ η αντιπολίτευση στον αντίποδα ισχυρίζεται πως αποδεικνύουν τη γνώση του πρωθυπουργού για την ύπαρξη του προβλήματος, από την πρώτη στιγμή.

Παπασταύρου: Τα mail Σημανδράκου επιβεβαιώνουν ότι καμία ανάμειξη δεν υπήρξε στις πληρωμές

«Ποια είναι η ουσία που προκύπτει από το ρεπορτάζ; Οτι οι συνεργάτες, του Μαξίμου, οι άνθρωποι αυτοί τι λένε; “Ανθρωπέ μου (σ.σ. ενν. τον Ευ. Σημανδράκο), αφού το θεωρείς, προχώρα όπως νομίζεις και δεν πληρώνονται”», είπε μεταξύ άλλων (ΣΚΑΪ) χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης και ανοίγοντας τη συζήτηση συνέχισε: «Οι ελληνικές αρχές επί των δικών μας ημερών συνεργάστηκαν με τις ευρωπαϊκές αρχές, για να έχουμε αυτή την πολυσέλιδη δικογραφία». Και αργότερα: «Σε πολιτικό επίπεδο έχουν γίνει μια σειρά από προσπάθειες και πολύ περισσότερο στους τελευταίους μήνες με την ΑΑΔΕ. Είναι προσπάθειες οι οποίες οδηγούν στο τέλος αυτής της ιστορίας. Ενα είναι αυτό. Το δεύτερο; Θα αναζητηθούν τα λεφτά».

Λίγο νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ν. Ανδρουλάκης σε δήλωσή του έβαζε εκ νέου στο στόχαστρο προσωπικά τον πρωθυπουργό: «Η αποκάλυψη των επιστολών του πρώην προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, του κ. Σημανδράκου, προς το Μέγαρο Μαξίμου κατεβάζει την παράσταση “ανήξερος πρωθυπουργός” με πρωταγωνιστή τον κ. Μητσοτάκη. Αυτές οι επιστολές αποδεικνύουν ότι γνώριζε πλήρως το πάρτι διαφθοράς που συνέβαινε».

«Με τόσους πολλούς υπόδικους που έχει η Ν.Δ., Νέα Δικογραφία θα έπρεπε να λέγεται», σημείωσε ο πρόεδρος της Ελλ. Λύσης Κυρ. Βελόπουλος.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response