Πάνω από 10 διαρρήξεις σπιτιών, μόνο τις τελευταίες μέρες, καταγγέλλουν κάτοικοι από το χωρίο Βαβύλοι και τις αποδίδουν σε μετανάστες που φιλοξενούνται στην π. ΒΙΑΛ.
26 κάτοικοι του χωριού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του alithia.gr, χωρισμένοι σε ομάδες των 4, περιπολούν από το βράδυ της Παρασκευής στους δρόμους, τις νυχτερινές κυρίως ώρες, θέλοντας όπως υποστηρίζουν να αναπληρώσουν το «κενό» του κράτους και ενισχύοντας έστω και με αυτό τον τρόπο το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων.
Μάλιστα την πρώτη βράδια της ιδιότυπης αυτής περιπολίας, τα μελή μια ομάδας, έπεσαν πάνω σε μετανάστες, που μόλις είχαν διαρρήξει ένα ακόμη σπίτι. Οι μετανάστες στην θέα των κατοίκων τράπηκαν σε φυγή, πετώντας τα κλοπιμαία που παραδόθηκαν στην αστυνομία για να τα παραδώσει με την σειρά της στον κάτοχο.
«Είμαστε τυχεροί που δεν κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις εναντίον μας και έφυγαν» ανέφεραν οι κάτοικοι που προβληματίζονται ωστόσο τι θα συμβεί σε περίπτωση που οι «διαρρηκτές» δεν τραπούν σε φυγή.
«Χρόνια άφηνα το σπίτι μου ξεκλείδωτο και τώρα φοβόμαστε ακόμη και μέσα που είμαστε», τόνισε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχές.
«Που είναι το κράτος να παρέμβει, να με υπερασπιστεί;» αναρωτιόταν.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το alithia.gr, από την Παρασκευή οι κάτοικοι της περιοχής Βαβύλων, χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες των 4 ατόμων συνολικά συμμετέχουν 26 άτομα), οι οποίες βγαίνουν στο δρόμο τη νύχτα και περιπολούν την περιοχή.
Οι κάτοικοι των Βαβυλών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση ύστερα από τα απανωτά κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών στο χωριό.
«Έχουμε τις τελευταίες μέρες πάνω από 10 διαρρήξεις σπιτιών στην ευρύτερη περιοχή από τους μετανάστες που φιλοξενούνται στην π. ΒΙΑΛ» ανέφερε ο Οθωνας Τρέμης, κάτοικος της περιοχής.
Υπαρχει καποιος εκει εξω που αγαπα την Ελλαδα κ τον Ελληνα περα απο συμφεροντα;;;;; ουτε εγω τους ηθελα εδω αλλα λυπαμαι αφανταστα τους συμπατριωτες μου που πονουν … Κριμα η κατηφορα ειναι μεγαλη
Εσείς δεν ήσασταν που βουτουσατε στη θάλασσα να υποδεχθειτε με αγκαλιες τα λαθροπιθηκια;αλλά επειδή δεν μαθαίνετε και γρήγορα ξεχνάτε, στις επόμενες εκλογες θα ψηφίσω alex μέχρι εκτός από διαρρήξεις και κλοπιμαία να παίρνουν και τις γυναίκες σας…άντε γεια λαμογια
Λυπάμαι μόνο τους καλους λίγους πατριώτες του νησιού για τους υπόλοιπους δεν μου καίγεται καρφί.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Όταν δεν διδάσκεστε απο ιστορικά γεγονότα όπως είναι η καταστροφή της Χιου θα το ξαναζήσετε απο γείτονς βάρβαρους λαούς. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ σας και μην ξεχνάτε…
Στις επόμενες εκλογές ΚΟΥΛΗ ή ΑΛΕΞΗ…
Φιλε μου εξαιρετικο το σχολιο σου…συμφωνω απολυτα.
Χαχαχα καλα να σας κανουν η λαθρο
Και στην Λερο δημιουργηθηκε πολιτοφυλακη αλλα προστατευει τους κατοικους και απο τους λεγομενους αλληλεγγυους .. Οι αλληλεγγυοι τα πιανουν απο τον Σοροις και κυριως στα νησια μας ειναι ξενοι. Ξεμεινε ο συριζα απο κοσμο , τους πηρανε χαμπαρι.. 600ευρω εδιναν σε κοσμο να πανε στα χοτ σποτ και οι Ελληνες προτιμησαν να μεινουνε ανεργοι παρα να γινουν προδοτες και δοσιλογοι συνεργατες των εισβολεων λαθρομεταναστων. Αληθεια βρε συντροφοι , στις Σερρες 200,000 τσεπωσατε για 450 λαθρομεταναστες ? Καλη μπιζνα ο αντιρατσισμος. υγ, Καλο νεο πως αυριο θα παει ο ενφια στον ηδη εξοργισμενο λαο μας.. Εκει , μπαινουμε σε μπλογκ και σαιτ και μπριζωνουμε ολο τον κοσμο.. Πολεμο θελουν οι συριζαιοι ? Θα τον εχουν. Αυτοι με λεφτα και Σορος εμεις με την δυναμη της Ελληνικης ψυχης μας..
Κι εσύ λαέ μλκισμένε μη ξεχνάς τον Ρατσισμό!
Φοβασαι πλεον να κυκλοφορησεις στην χιο ,εχει γεμισει λαθροκατσαπλιαδες του κερατα ο επομενος που θα κανει κακο πρεπει να βαφτει με αιμα μονο ετσι θα καταλαβουν και οσο για τις αντιδρασεις απο ΜΚΟ και μαλακιες να τους παρουν σπιτια τους να τους μπιμπ κιολας
ΚΑΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ , ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΩΛΟΝΗΣΙ ΣΑΣ!!!
ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΜΥΤΙΛΙΝΙΟΥΣ…ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΤΕ ΣΥΡΙΖΑ , ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΑΣ!!! ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΕΚΕΙ 8 ΜΗΝΕΣ…
ΚΑΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ , ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΩΛΟΝΗΣΙ ΣΑΣ!!!
ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΜΥΤΙΛΙΝΙΟΥΣ…ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΤΕ ΣΥΡΙΖΑ , ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΑΣ!!! ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΕΚΕΙ 8 ΜΗΝΕΣ….
προσοχή μην τους σκοτώσουμε θα πάμε μέσα…
Τώρα ξύπνησαμ! Όταν κυβέρνηση , Περιφεριάρχες , Δήμαρχοι κλπ φέρνανε του λάθρο κοιμώταν.
Οι περιπολίες δεν φτάνουν πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
ΣΤΑ ΟΠΛΑ!
Να πειτε τα παραπονα σας στους δυο Μ… Που ψηφισατε (μηχαηλιδη Μηταρακη)
Δεν σας αρεσε η χρυση αυγη εεε? Λουστητε τα
πότε θα έλθει η ώρα που θα πάρουμε και εμείς τα όπλα Στέφανε; Κοπρόσκυλα πολιτικοί κυβερνάνε αυτή την χώρα … πόσο θα κρατήσει όλα αυτό; την Ελευθερία μας την κατακτήσαμε με πολέμους … Μας έχουν πάρει τα όπλα και μας έχουν υποδουλώσει… Σας λέω ξανά να παρακαλάτε ο ΤΣΙΠΡΑΣ να φύγει με το καλό… υπάρχει ο καλός τρόπος και υπάρχει και ο τρόπος που δεν θέλει κανένας … υπάρχει η ειρήνη και ο πόλεμος και ο ΤΣΙΠΡΑΣ μάλλον δεν ξέρει τι είναι αυτό που φέρνει έναν πόλεμο και νομίζει ότι ο Πόλεμος δεν θα βλάψει τον ίδιο… Ο πόλεμος είναι άσχημο πράγμα και είναι λυπηρό που κάποιοι δεν λαμβάνουν σοβαρά όσα λέω και παίζουν το παιχνίδι τους.
Το κράτος παρεμβαίνει μόνο για να σου επιβάλει φόρους για να ταιζει τους λαθρο. Μέχρι να μην έχεις να πληρωσεις τους φόρους για να σου πάρει το σπίτι και να το δώσει σε αυτούς.