ΕΚΤΑΚΤΟ- ΣΟΚ: NEKΡΟΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ SIEMENS ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΟΙΜΠΛΕ- ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ. ΓΝΩΡΙΖΕ ΓΙΑ ΤΑ “ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ” ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΜΙΖΩΘΗΚΑΝ-ΣΤΟ ΚΑΡΝΕ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ-ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ Ή ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ; (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    1233

    Ηταν ο άνθρωπος που γνώριζε ποιοι Έλληνες Πολιτικοί πήραν μίζες εκατομμυρίων από το σκάνδαλο Siemens και είχε στα κατάστιχα του  καταστάσεις με ονόματα και διευθύνσεις.

    Ηταν μία από τις “ιερές αγελάδες” της Siemens όπως ο Von Pierer, o Κleildmayer (που είχε καταδικαστεί για μυστικές πληρωμές της Siemens ).

    Μια ημέρα μετά τη μη απάντηση του Σόιμπλε για την διαφθορά στην Ελλάδα, την Siemens και τον Χριστοφοράκο, αυτοκτόνησε ο πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Siemens Χάινς Γιοάκιμ Νόιμπεργκερ!

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ερώτηση βόμβα στον Σοιμπλε για Siemens Χριστοφοράκο!

    5456

    Μια ημέρα μετά την μη απάντηση του Σόιμπλε για την διαφθορά στην Ελλάδα, την Siemens και τον Χριστοφοράκο, αυτοκτόνησε ο πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Siemens Χάινς Γιοάκιμ Νόιμπεργκερ!

    Ο 62χρονος Νόιμπέργκερ βρέθηκε σήμερα νεκρός στο σπίτι του στο Μόναχο, ενώ πρόσφατα είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο δωροδοκίας.

    Μάλιστα το δικαστήριο τον υποχρέωσε να πληρώσει αποζημίωση 2,5 εκατ. ευρώ.

    Πριν την ένταξή της Siemens το 1989, είχε εργαστεί για την επενδυτική τράπεζα JP Morgan. Το 1998, προήχθη στη θέση του Chief Financial Officer, θέση από την οποία αποχώρησε την άνοιξη του 2006, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο της γερμανικής πολυεθνικής με τις δωροδοκίες των πελατών της.

    Ήταν μία από τις «ιερές αγελάδες» της Siemens όπως ο Von Pierer, ο Jung, ο Kleinfeld (διαδέχτηκε τον πρώτο στην προεδρία), ο Ganswindt, ο Feldmayer (που έχει καταδικαστεί για μυστικές πληρωμές της Siemens σε συνδικάτο)

    Λέγεται πως αν εκδοθεί στην Ελλάδα ο Μιχάλης Χριστοφοράκος μία πιθανή ομολογία του θα περιείχε και το όνομα του Νόιμπέργκερ.

    Αυτός είχε τον πρώτο λόγο το 1998 με τις ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΟΤΕ

    πάντως Βαρθολομαιος, Γκίνης, Ξυπολιάς (νομικός σύμβουλος ΟΤΕ ) δε ζουν πλέον για να μιλήσουν.

     

     

    TO MAKEΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ

    ότι μέσα στα κατάστιχα του Νοιμπεργκερ βρισκόντουσαν τα ονόματα δύο πρώην πρωθυπουργών της Χώρας.

    Μάλιστα ο ένας είχε σχέσεις (όπως έχει γράψει η εφημερίδα και η ιστοσελίδα του Μακελειο)
    με τους κυρίους Η.Γεωργίου, Χριστοφοράκο,Γκαραβελα, και πολλους ακόμα…

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

     

    ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΑΡΙΣΤΕΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

    Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

    «Χριστοφορακειάδα» λέγεται ίσως το νέο σίριαλ, σύμφυτο της υπόθεσης του σκανδάλου Siemens, που πλέον εξελίσσεται από το Μόναχο με τον τέως Νο1 της ελληνικής θυγατρικής να πασχίζει να διωχθεί στη Γερμανία, προκειμένου να «εξουδετερώσει» το αίτημα για έκδοσή του στην Ελλάδα και κυρίως να αποφύγει την ποινή των ισοβίων με την οποία εδώ απειλείται.

    Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος με τη γερμανική υπηκοότητα και τη σύλληψή του εκεί όπου ο ίδιος επέλεξε να διαφύγει, χθες ολημερίς συνομιλούσε με τους δικηγόρους του Stefan Kursawe και Daniel Peter, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες υποδύθηκαν δύο ρόλους. Ο πρώτος «έδινε» ντουζίνα Ελλήνων πολιτικών που λαδώθηκαν από τη Siemens και εξασφάλιζαν συμβάσεις με το Δημόσιο, αλλά και στρατιά πολιτικών που έλαβαν παροχές σε είδος. Ο δεύτερος τα μάζευε, ισχυριζόμενος ότι ο πρώην manager παραβίασε τον ελληνικό νόμο περί χρηματοδοτήσεων των κομμάτων και δυστυχώς δεν κρατούσε αποδείξεις για τα sponsoring.

    Προφανώς και οι δύο θέσεις φανερώνουν σκοπιμότητα και περικλείουν τακτικισμό υπέρ του πελάτη τους, ο οποίος έχει βάλει πλώρη για το γραφείο της εισαγγελέως Baumler-Hosl.

    Ετοιμος να τα πει

    Ο Μ. Χριστοφοράκος εμφανίζεται έτοιμος να προβεί σε ομολογία, εις βάρος του, ελπίζοντας ότι θα του ασκηθεί δίωξη στη Γερμανία για συμμετοχή σε απιστία και για δωροδοκίες. Μια τέτοια ομολογία, ωστόσο, είναι άγνωστο πώς θα αξιολογηθεί από την εισαγγελέα και κυρίως πώς αυτή θα εκληφθεί από το γερμανικό σύστημα, που πλέον θέλει να ενταφιάσει το παγκόσμιο σκάνδαλο, δίχως νέες «θυσίες».

    Οι Γερμανοί εισαγγελείς για να προχωρήσουν με τον Χριστοφοράκο θέλουν Γερμανούς που αυτός θα αποκαλύψει ως συμμέτοχους στη λειτουργία των μαύρων ταμείων. Θέλουν μέλη της ανώτατης διοίκησης, δηλαδή του κεντρικού Δ.Σ. και του Εποπτικού Συμβουλίου της Siemens που έμειναν στο απυρόβλητο, προσποιούμενοι ότι όλα γίνονταν επί χρόνια κάτω από τη μύτη τους. Πάντως, πιθανή ομολογία Χριστοφοράκου έχει σημάνει συναγερμό για τις «ιερές αγελάδες» της Siemens όπως ο Von Pierer, ο Jung, ο Kleinfeld (διαδέχτηκε τον πρώτο στην προεδρία), ο Neuburger, ο Ganswindt, ο Feldmayer (έχει καταδικαστεί για μυστικές πληρωμές της Siemens σε συνδικάτο) κ.ά.

    Ο Χριστοφοράκος, που ενέχεται στις πληρωμές του 2% από τον ετήσιο τζίρο του Com στην Ελλάδα, θα είναι χρήσιμος στην Baumler-Hosl, αν εμφανίσει τη σχετική συμφωνία και το πρόσωπο με το οποίο αυτή συνήφθη από το κεντρικό Δ.Σ. της Siemens, αλλά και το ποιοι έδιδαν από ψηλά τις εγκρίσεις για τις μαύρες εκταμιεύσεις. Μία τέτοια ομολογία μετά παραστατικών ενδεχομένως να γίνει αποδεκτή και να ασκηθεί δίωξη, κάτι που σημαίνει ότι ο Χριστοφοράκος θα δικαστεί στη Γερμανία.

    Ωστόσο τα ελληνικά εντάλματα θα παραμείνουν ανοιχτά, αρχικά στην κρίση του Εφετείου αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι αυτά δεν περιγράφουν ταυτόσημα αδικήματα (ξέπλυμα, δωροδοκία, απάτη σε βάρος του Δημοσίου) με αυτά μιας πιθανής γερμανικής δίωξης κατά Χριστοφοράκου (απιστία).

    Με δόσεις

    Τις προσεχείς ημέρες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με την επιζητούμενη από τον Μ. Χριστοφοράκο δίωξη και αν υπάρξουν νέες «συναντήσεις» με την εισαγγελέα θα έχουμε ομολογία σε δόσεις και Ιουλιανά για τους Ελληνες δωροδοκηθέντες πολιτικούς από τη Siemens, για ανώτατους κρατικούς λειτουργούς και για κομματικούς ταμίες.

    Οι τελευταίοι πάντως, οι Ελληνες, δεν ενδιαφέρουν ποινικά τις γερμανικές αρχές ούτε και τις ελληνικές, μετά τις παραγραφές που έχουν επέλθει με το κλείσιμο της Βουλής. Το ενδιαφέρον απομένει στην κοινή γνώμη, που ξέρει ότι ο Χριστοφοράκος δεν πλήρωσε μόνο τον Θ. Τσουκάτο αλλά… ντουζίνες.

    Πάντως, όπως και να έχουν τα πράγματα, στη Γερμανία θέλουν μη παραγεγραμμένα αδικήματα και πράξεις που τελέστηκαν από το 2004 και μετά, δηλαδή από το καλοκαίρι της Ολυμπιάδας και των εμβασμάτων των 3,7 εκατ. ευρώ υπέρ του C4Ι, μέχρι την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας τροχαίου υλικού του ΟΣΕ, την ανάθεση του GSM-R της ΕΡΓΟΣΕ, τη σύμβαση του προαστιακού. *

     

    Ελευθεροτυπία, Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ SIEMENS ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ. ΚΑΙ Η ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ; Η ΚΗΔΕΙΑ ΗΤΑΝ ΤΥΠΟΥ ΦΥΣΣΑ; Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ.

    2. ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΡΑ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΣΟΙΒΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΧΤΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ !

      ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΞΗ ΚΑΙ ΠΑΝΟ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ !!!!

    3. ΣΗΜΙΤΗΣ ΜΕ ΑΔΕΡΦΟ ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ…..ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ…….ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΑΝ…….ΟΛΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΙΜΕΝΣ…ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ?

    4. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ ΑΝΟΣΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ! ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΣΤΑΝΟ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ!! ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ/ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΥΛΑΚΗ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ, ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ… ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ…

    5. Ετσι κλείνει τα στόματα η σύγχρονη Ευρωπαική cosa-nostra …..
      Ισως και τον Χριστοφοράκο να τον ”βρεί” καμμία νταλίκα στον δρόμο…
      Τελικά Χριστοφοράκο ”Ελληναρά”μήπως η φυλακή είναι προτιμότερη από το χώμα???

    6. δεν θα ξεφύγει κανένα σας προλαβαίνετε να τα ξεράσετε και στην φυλακή ή στον άλλο κόσμο .O Αλέξης πρέπει να ξεβρομίσεις την χώρα από τα λαμόγια από τα μνημόνια την τρόικα τους τοκογλύφους ούτε ένα βήμα πίσω ,αλλιώς τα ίδια και χειρότερα του ΓΑΠ , Σαμαρά, αλώστε όσες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο που είχαν τοκογλύφους και τρόικες δεν άντεξαν ούτε δύο χρόνια

    7. Σε προηγούμενο άρθρο σας γράψατε ότι ο Τσίπρας μέσω Σούλτς διαμύνησε στην μέρκελ για τα σκάνδαλα και την πρόθεσή του να τα βγάλει στο φως. Λίγες μέρες μετά αυτοκτονεί ο γνωρίζων τα πάντα. Τυχαίο; δεν νομίζω. Αν τελικά είναι αυτοκτονία η τον φάγανε για να μην βγάλει τα άπλυτα στη φόρα. Έτσι ανθίζει η οικονομία της Γερμανίας λαδώνουν και παίρνουν τα μεγάλα έργα και συνάμα μας κατηγορούν για διεφθαρμένους ενώ είναι και αυτοί πρωταγωνιστές στη διαφθορά. Η κυβέρνηση να μην κάνει πίσω και να προχωρήσει μπροστά αλλιώς θα έχει την τύχη των προηγούμενων.

    8. To χοντραίνει το παιχνίδι του ποκερ η Βέρμαχτ!
      Mάλλον τον αυτοκτόνησαν… και κρίμα τον άνθρωπο!
      Αλλά άραγε μετά την αυτοκτονία του ή την δολοφονία του…θα κοιμούνται ήσυχοι στο Βερολίνο ότι …εξαφάνησαν τα στοιχεία?
      Με την τεχνολογία που έχουν σήμερα …αι μεγάλαι μυστικαί υπηρεσίαι… δεν θα υπάρχουν …τάχατες… και σε άλλους σκληρούς δίσκους… ή στικάκια τα αποδεικτικά στοιχεία?
      Τι κι αν δεν ζουν πια ο Νόιμπεργκερ…ο Βαρθολομαίος ….ή ο Ξυπολιάς?
      Τα στοιχεία υπάρχουν!
      Και δεν έκαναν ότι έκαναν μόνοι τους όλοι αυτοί… κάποιοι τους έδιναν εντολές… και αυτοί σαν υπάλληλοι τις εκτελούσαν
      Μπορεί να μην ζουν οι διαμεσολαβητές και οι εντολοδόχοι… αλλά ζουν τα αφεντικά και οι έχοντες το ίδιον συμφέρον-ντο!

    Comments are closed.