ΕΚΤΑΚΤΟ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ-ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ; ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ;

    Κοινοποίηση:
    PETRELAIO_639_355

    Μια είδηση ταράσσει τα νερά….Η είδηση έρχεται μέσω Bloomberg που επικαλείται τον υπουργό ενέργειας του Κατάρ.

    Οι δύο χώρες παρά τη μείωση της τιμής του αργού πετρελαίου κατά 70% σε σχέση με το 2014 φαίνεται να μην ακολουθούν τη λογική πετρελαιοπαραγωγών χωρών που ζητούν μείωση της παραγωγής ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές, όπως σημειώνει ειδησιογραφικό πόρταλ.

    Όπως μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να μπει σε ένα τέτοιο “παιχνίδι” μόνο εάν συμφωνούσαν και άλλες χώρες εκτός ΟΠΕΚ, ωστόσο και σε αυτό είναι χαρακτηριστική η αντίδραση του διευθύνοντα συμβούλου της ρωσικής Rosnef που αναρωτήθηκε με νόημα ποιος είναι διατεθειμένος να μειώσει την παραγωγή, το Ιράν, η Βραζιλία, το Μεξικό;

    Κάπως έτσι όλα δείχνουν ότι ο ανταγωνισμός θα συνεχιστεί προς όφελος των καταναλωτών παγκοσμίως που βλέπουν σημαντικά κέρδη από τη μείωση της τιμής του πετρελαίου.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: