ΩΣ ΕΔΩ! ΤΕΡΜΑ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ – Ο Σ.ΤΣΙΟΔΡΑΣ, ΑΝ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ, ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ – ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ; ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΤΟΥΣ;

    Κοινοποίηση:
    111111

    Ανέχθηκε πολιτικό φίλτρο στην επιστημονική του άποψη;


    Οι καταγγελίες του κυρίου Μαγιορκίνη είναι εξαιρετικά σοβαρές. Είπε συγκεκριμένα σε συνέντευξή του: «Οπότε η έκφραση της επιστημονικής άποψης διεθνώς περνάει από πολιτικά φίλτρα. Δηλαδή αναλόγως εάν η επιστημονική άποψη ταιριάζει με το οποιοδήποτε πολιτικό αφήγημα είτε την επικυρώνουν είτε την ακυρώνουν. Δεν κοιτάνε αμιγώς την επιστημονική άποψη αντικειμενικά και αυτό δημιουργεί μια επιπλέον δυσκολία στο να εκφράζει κανείς μια επιστημονική άποψη όπως την σκέφτεται αντικειμενικά»

    Εδώ λοιπόν θα πρέπει επιτέλους να ξεχωρίσουμε ποιοι επιστήμονες υπηρετούν πολιτικούς και ποιοι υπηρετούν την επιστήμη και τον άνθρωπο. Και το ερώτημα απευθύνεται κυρίως στον κύριο Σωτήρη Τσιόδρα, έναν επιστήμονα εγνωσμένου κύρους που χαίρει σεβασμού της πλειοψηφίας των ελλήνων. Και συμπτωματικά το τελευταίο χρονικό διάστημα αποφεύγει να εμφανίζεται και να τοποθετείται δημοσίως σε αντίθεση με την άνοιξη. Που ήταν ο άνθρωπος που ενημέρωνε καθημερινά τους έλληνες για την πορεία της πανδημίας, καταγράφοντας από την πλευρά του την μεγάλη επιτυχία του πρώτου και δεύτερου τριμήνου.

    Τα ερωτήματα λοιπόν για τον κύριο Τσιόδρα είναι πολύ συγκεκριμένα:

    Ποια είναι η γνώμη του για την σημερινή αποκάλυψη με τα κρούσματα και τον ΕΟΔΥ. Είναι σημαντικό να ξέρουμε την μεθοδολογία που ακολουθήθηκε και εάν ο κύριος Τσιόδρας ήταν ενήμερος και σύμφωνος.

    Πως εξέφρασε την επικίνδυνη όπως αποδεικνύεται άποψη για την αναγκαιότητα τεστ κορονοϊού στους τουρίστες. Πιέστηκε; Το πίστευε; Εάν πιέστηκε, πως ανέχθηκε πίεση από τους πολιτικούς και δεν τους κατήγγειλε.

    Ο κύριος Τσιόδρας οφείλει να απαντήσει. Το οφείλει στον ελληνικό λαό, στον ίδιο του τον εαυτό, στην υστεροφημία του. Και κυρίως στην αγάπη και την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι Έλληνες. Πρέπει ο ίδιος να υποδείξει τους υπεύθυνους για την τραγωδία στην οποία εξελίχθηκε η επιτυχής διαχείριση της άνοιξης.
    Και είναι βέβαιον ότι θα το κάνει. Αργά ή γρήγορα.

    Τι λέει το ρεπορτάζ που έσκασε σαν βόμβα και από εδώ και πέρα οι εξελίξεις θα είναι ακόμη πιο δραματικές για τη χώρα

    Με καθυστέρηση έως επτά ημερών ενημερώνονται οι επιστήμονες για την εξέλιξη της πανδημίας και τον ακριβή αριθμό των νοσούντων – Παράλληλο σύστημα έστησε ο πρόεδρος  του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέας.

    Συγκεκριμένες εγκληματικές ευθύνες υπάρχουν, με βάση τη σημερινή αποκάλυψη κυριακάτικης εφημερίδας για την εικόνα αλαλούμ που επικρατεί στον έλεγχο της πανδημίας μετά την εκδήλωση του δεύτερου κύματος.

    Αν και το κυβερνητικό επιτελείο δήλωνε ότι όλα βαίνουν καλώς, είναι φανερό ότι τουλάχιστον κατά το τελευταίο δίμηνο «χάθηκε η μπάλα», με αποτέλεσμα ειδικά σε περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της βόρειας Ελλάδας να έχουν ξεφύγει τα κρούσματα.

    Στην εύλογη απορία πώς συνέβη αυτό, η απάντηση συνδέεται με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία αναδεικνύουν, αν μη τι άλλο, περισσή προχειρότητα από πλευράς του ΕΟΔΥ, σε βάρος όμως ανθρώπινων ζωών.

    Σύμφωνα με απολύτως αξιόπιστες πληροφορίες, στο επίκεντρο του προβλήματος βρίσκεται η παράλληλη λειτουργία δύο διαφορετικών τεχνολογικών συστημάτων για την καταγραφή των κρουσμάτων. Έτσι, το απίστευτο είναι πως ακόμα και σήμερα επικρατεί σύγχυση και καθώς δεν υπάρχει πλήρης και αξιόπιστη εικόνα, οι επιστήμονες ενημερώνονται και παίρνουν κρίσιμες αποφάσεις με κενά και με σημαντική χρονική καθυστέρηση.

    Το ένα σύστημα είναι αυτό που έχει αναπτύξει κρατική υπηρεσία με ειδίκευση στα πληροφοριακά συστήματα για τον χώρο της Υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης. Το άλλο είναι ένα ξεχωριστό σύστημα που χρησιμοποιεί ο ΕΟΔΥ και αναπτύχθηκε για τον οργανισμό με ανάθεση που έγινε προ μηνών από τον πρόεδρο του Παναγιώτη Αρκουμανέα.

    Κατ’ αυτόν τον τρόπο, τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας ενημερώνουν το ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ ορισμένες ιδιωτικές κλινικές ενημερώνουν το ξεχωριστό σύστημα του ΕΟΔΥ, στο οποίο εγγράφονται και τα κρούσματα από τους ελέγχους που κάνει ο τελευταίος ανά την Ελλάδα.

    Στελέχη που παρακολουθούν τον σημερινό τραγέλαφο αποκαλύπτουν πως, όταν ανακοινώνονται π.χ. 2.000 κρούσματα για την τάδε ημέρα, σε αυτά περιλαμβάνονται και δεκάδες κρούσματα που εντοπίστηκαν προηγούμενες ημέρες και εντάχθηκαν με καθυστέρηση στα συστήματα καταγραφής.

    Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες, η ενσωμάτωση των στοιχείων καθυστερεί έως επτά ημέρες. Έτσι, η καθημερινή ενημέρωση καθίσταται ελλιπής, ενώ ερωτήματα υπάρχουν και για τη στρατηγική των τεστ – πόσα γίνονται, πού και αν έχουν όντως προτεραιότητα δομές ευάλωτων, όπως τα γηροκομεία.

    Τα ίδια στελέχη μεταφέρουν πάντως εικόνα μπάχαλου, με αποτέλεσμα, όπως λένε, να υπάρχει αδυναμία καταγραφής της πραγματικής εικόνας με τα κρούσματα και συνεπώς, να δυσκολεύεται το έργο της επιτροπής που επεξεργάζεται και προτείνει μέτρα.

    Αυτό εξηγεί γιατί υπήρξε και η μεγάλη καθυστέρηση στη λήψη μέτρων στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας. Οι επιστήμονες είχαν λάθος νούμερα την ώρα που έπρεπε να αποφασίσουν και μάλιστα αυτή η κατάσταση έχει πυροδοτήσει μεγάλο θέμα και εντός της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

    Δεν είναι συμπτωματικές οι δηλώσεις επιστημόνων ότι οι αποφάσεις για λήψη μέτρων στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της βόρειας Ελλάδας ελήφθησαν με καθυστέρηση τουλάχιστον μίας εβδομάδας.

    Το βέβαιο είναι ότι η εγκληματική επιλογή της διπλής καταγραφής των κρουσμάτων δυσχεραίνει το έργο των επιστημόνων, οι οποίοι καλούνται να αξιολογήσουν την κατάσταση έχοντας στα χέρια τους ελλιπή δεδομένα και στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας.

    Κατά τις πληροφορίες, οργισμένος είναι και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος φέρεται ότι έχει διαμηνύσει πως, εάν δεν διορθωθεί το πρόβλημα έστω και τώρα, θα διαχωρίσει τη θέση του.

    Σε κάθε περίπτωση, τα ερωτήματα είναι κολοσσιαία, αγγίζοντας και το Μέγαρο Μαξίμου, που ενημερώνεται και αυτό καθημερινά για την πορεία των κρουσμάτων, ενώ έχει την τελική πολιτική ευθύνη για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας, εξαιτίας της οποίας ο αριθμός των νεκρών στη χώρα ξεπέρασε ήδη τους 2.000.

    Τέλος, μεγάλα ερωτήματα προκύπτουν και για την επιλογή του Παναγιώτη Αρκουμανέα να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρία τη δημιουργία πλατφόρμας για την καταγραφή των κρουσμάτων.

    Διαβάστε και άλλο αναλυτικό ρεπορτάζ του ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ για το συγκεκριμένο θέμα εδώ

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    26 Σχόλια

    1. Τι επιστήμονας με κύρος και τρίχες κατσαρές…. ; Αυτός δεν ήταν στο πλευρό του υπουργού Αβραμοπουλου που αγόρασε τα 25 εκατομμύρια εμβόλια και μετά τα πετάξανε στις χωματερές;;;;;;; Ένας αισχρός λεχρίτης μιζαδόρος είναι η διοπτροφόρος κάμπια Τσιόδρας .

    2. ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ , Ν.Δ.-ΣΦΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-ΚΚΕ-ΜΕΡΑ,ΝΥΧΤΑκλπ.ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣΑΝΕ ΜΕ ΣΙΔΕΡΕΝΙΕΣ ΜΑΣΕΛΕΣ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ . ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ , ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ .

    3. Όλες αυτές οι βλακείες θα σταματήσουν με τον πόλεμο που έρχεται

    4. Kρυβονται στα εξοχικα τους στον Σχινια.

    5. που ειναι οι εισαγγελείς γραφει το αρθρο….
      ΜΕΤΡΑΝΕ τις καταθεσεις τους στις τραπεζες κ τα σπίτια βίλες εξοχικά που εχουν ….
      αυτοί ΦΤΑΙΝΕ για το ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ της ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΗΣ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ …

    6. Το έχουμε καταλάβει kostantinos. Και πολύ καλά μάλιστα!

    7. Πολλά γράφονται τελευταία. Τελευταίο που κυκλοφορεί είναι πως οι άνθρωποι που πέθαναν από κορονοιο, ειδικά οι ποιο ηλικιωμένοι, όλοι τους είχαν κάνει το εμβόλιο για την κοινή γρίπη και ήταν ποιο ευάλωτοι στον Covid! Αυτο μπορεί να διασταυρωθεί από κάπου? Μπορεί να γίνει μία έρευνα να δούμε εάν ισχύει κάτι τέτοιο η όχι? Γιατί λένε πως το εμβόλιο για την κοινή γρίπη τους έκανε ποιο ευαίσθητους στον Covid. Μ@λακιες του διαδικτύου και συνωμοσιολογια?

    8. Δεν καταλαβένεται ότι έχουμε χούντα, η δημοκρατία έχει καταλυθεί, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (όπως ακριβώς έκανε και ο Χίτλερ, διαβαστε wikipedia), με αφορμή μια ίωση και με την σύμπραξη της μεγάλης πλειοψηφίας των ΜΜΕ. Δυστυχώς σας λέω ότι η κατάσταση είναι endgame, τελειωμένα πράγματα. Μόνο μια επανάσταση ή ένας πόλεμος μπορεί να αντιστρέψει την πολιτική κατάσταση και να ανατρέψει την χούντα του συνταγματικού τόξου.

    9. Πρέπει να γίνει αυτό πριν κάνουν τα πολύ χειρότερα:
      ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΝΔ ΑΕ!!!

    10. Δεν θα σταματησουν, γιατι δεν εχουν θεο…μετα θα αρχισουν να κελαηδουν πολλοι στα νοσοκομεια γι αυτα που ειδαν!

    11. ποιοι είναι ακριβώς οι νεκροί από κοροϊδοϊό;;;;;

    12. Ο/Η αφορισμένος αντίχριστος δρακουλοϊός=γκαντεμιά στην Ελλάδα λέει:

      Εισαγγελείς;;;; τι είναι αυτό;;;;; Αυτοί συναινούν στα πρόστιμα αλλιώς δε βγαίνει ο προύπολογισμός.
      Χίο, σε παρακαλώ δημοσίευσε μισθούς να πέσει ο κόσμος κάτω.

    13. Όχι που δεν θα γινόταν μπάχαλο στην μπουρδελοχωρα. Γιατί δεν μου κανει καθόλου εντύπωση; το αντίθετο θα ήταν απορίας άξιο. Κια σωστά γιατί δόθηκε σε ιδιωτική εταιρεία η καταγραφή. Εσείς που είστε δημοσιογράφοι ψάξτε το

    14. Κάθε μέρα 100 νεκροί και πανηγυρίζουν.
      Ε ναι ρε, αν πεθάνουν 1000 την ημέρα θα αδειάσουν οι ΜΕΘ. Αυτό θέλετε;

    15. Εάν δεν αποφασίσετε να βγάλετε τα όπλα, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα βιώσετε ασχήμια που δεν θα έχει προηγούμενο…. καλά σαράντα αγαπητοί επιδοματάκηδες, δημοσιουπάλληλοι, καναπεδάτοι και εντός ολίγου και εμβολιάκηδες…….

      1. ΠΟΙΆ ΌΠΛΑ ΌΛΟΙ ΕΊΝΑΙ ΚΑΝΑΠΈ INTERNET ΚΑΙ ΤΡΊΨΙΜΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΟΥΛΑ ΜΗ ΧΑΛΆΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΗ ΗΣΥΧΊΑ ΤΟΥΣ ! ΈΤΟΙΜΗ ΌΧΙ ΜΌΝΟ ΓΙΑ ΕΜΒΌΛΙΟ , ΑΛΆ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΟΎΜΕ ΣΤΗΣ ΟΥΡΈΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ !!

    16. λεγανε παλια πω εισαι πατριωτης εθνικιστης πωωω αλλαξε μυαλα αυτα ακουγα τωρα τι λενε και τι θα λενε απο δω και περα ξερει κανεις ?????σας προδωσε η αριστερα σας χρονια τωρα και την ειχατε κορνιζα…ο κουμμουνισμος εξαλειφετε με κρεμαλες και οσοι το στηριζουν επισης ποτε ξανα κουμμουνισμο σε κανενα λαο τη γης ποτε ξανα.
      κρεμαλες λεμε ακου εκει θα μας πουν τι θα κανουμε εχουν φαει απο το 74 τα παντα και εχουν σκοτωσει ολο το λαο.Βεβαια υπαρχει κοσμος ακομα που λεει να κλεισει η εστιαση καλα εκανε ο μητσοτακης ε τι περιμενεις ρε στεφανε αφου το 70% του λαου αυτου ειναι οτι να ναι τα μισα τελη κυκλοφοριας να τους πει ο κουλης σας μειωνω θα τον ξαναβγαλουν….τιποτα ειμαστε λαος μαθημενος και δυστυχως παιρνει μπαλα ολους τους ανθρωπους της βιοπαλης επειδη η πληοψηφια του λαου επελεξε κουμμουνισμο χρονια τωρα…..κριμα θα ειναι πολυ αργα ο χρονος κυλαει ειςβαρος μας…δεν θα χουμε ουτε πατατα με τετοιο δημοσιο χρεος χααχχα 10 αρικο θα βλεπουμε και θα σκυβουμε το κεφαλι….θα μπαινει εισαγγελεας λεει στα σπιτια και εμεις τι κανουμε αντι να βγουμε και να τους γαμ@σουμε οτι εχουν και δεν εχουν…ας ερθει ο εισαγγελεας σπιτι με τι με το στρατο που θα κατεβασει η με τα μπατσακια?οκ…..πως θα φυγουν δεν ξερω ομως….θα τους κερασουμε κανα γαλακτομπουρεκο γεματο γεματο…μηπως λεω θαμπαινει οικονομικος εισαγγελεας και θα ελεγχει τα παντα σπιτια μας λεω εγω….καλα το 21 θα ειναι ζοφερο 22 χουντα ξεκαθαρα με στρατο στο δρομο τωρα που θα γινει 1 χρονος γιατι τωρα???α ρε ελληνακο ας κατσουμε ολοι μαζι να τους χαζευουμαι

    17. Ο κορονοιός θα περάσει όταν οι πολιτικοί μας πάρουν εντολή από τα ξένα κέντρα αποφάσεων. Μετά θα ενημερωθούν οι δημοσιογράφοι και το σήριαλ κορονοιός θα σβήσει χαλαρά. Έτσι θα γίνει. Μέχρι τότε η τρομοκρατία θα συνεχίζεται σε μεγάλο βαθμό. Οι μάζες πρέπει να φοβούνται…………….

    18. Έχουν συνηθίσει τα νεοφιλελέ λαμόγια στα διπλά βιβλία και μετέφεραν την “τεχνογνωσία” τους και στα τεστ. Ντροπή στα κωλορεμάλια που φας έφεραν σ΄αυτό το χάλι. Πριν από τέσσερις μέρες η Θεσσαλονίκη είχε το ρεκόρ νεκρών ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους στην Ευρώπη και τα μπουκωμένα βοθροκάναλα συνεχίζουν τους ύμνους στον Μητσοτάκη για να τους δώσει πάλι χρήμα να διαφημίσουν τα εμβόλια.

    19. φαίνεται ότι το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ είναι δυο εκ διαμέτρου αντίθετοι οργανισμοί. ιδιωτικοποιήστε και τα Υπουργεία να τελειώνουμε!! μην τα πληρώνουμε τσάμπα

    Comments are closed.