ΩΡΑ 21:12! ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ – ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΝΑ ΑΜΟΛΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝA – ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ [ΧΑΡΤΗΣ]

    Κοινοποίηση:
    2000

    Την απειλή χρήσης των βαλλιστικών πυραύλων Iskander-M που διαθέτει απείλησε η Αρμενία εάν η Τουρκία εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί F-16 πάνω από το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

    Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο πρεσβευτής της Αρμενίας στη Μόσχα.

    Τι είναι οι Iskanders

    Δεν είναι τίποτα παραπάνω από τους γνωστούς βαλλιστικούς πυραύλους. Ένας βαλλιστικός πύραυλος είναι πύραυλος ο οποίος ακολουθεί μια βαλλιστική, υπο-τροχιακή πορεία πτήσης με στόχο τον βομβαρδισμό ενός προκαθορισμένου στόχου με μία ή περισσότερες κεφαλές (συχνά πυρηνικές). Ο πύραυλος καθοδηγείται μόνο κατά τη σχετικά σύντομη αρχική φάση πτήσης του και, στη συνέχεια, η πορεία του διέπεται από τους νόμους της τροχιακής μηχανικής και της βαλλιστικής. Μέχρι σήμερα, οι βαλλιστικοί πύραυλοι προωθούνται κατά τη διάρκεια της πτήσης, με χημικές πυραυλικές μηχανές διαφόρων τύπων.

    Οι βαλλιστικοί πύραύλοι μπορεί να διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό ως προς το βεληνεκές και τη χρήση τους, και συνήθως διαιρούνται σε κατηγορίες με βάσει το βεληνεκές. Διάφορα σχήματα χρησιμοποιούνται από διαφορετικές χώρες, για την κατηγοριοποίηση των βεληνεκών των βαλλιστικών πυραύλων:

    • Τακτικός βαλλιστικός πύραυλος : Βεληνεκές μεταξύ 150 χλμ. και 300 χλμ. περίπου.Βαλλιστικός πύραυλος βεληνεκούς πεδίου μάχης (BRBM): Βεληνεκές λιγότερο από 200 χλμ.
    • Βαλλιστικός πύραυλος θεάτρου επιχειρήσεων (TBM): Βεληνεκές μεταξύ 300 χλμ. και 3500 χλμ.Βαλλιστικός πύραυλος μικρού βεληνεκούς (SRBM): Βεληνεκές 1000 χλμ. ή λιγότερο.
    • Βαλλιστικός πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς (MRBM): Βεληνεκές μεταξύ 1000 χλμ. και 3500 χλμ.
    • Βαλλιστικός πύραυλος ενδιάμεσου βεληνεκούς (IRBM) ή βαλλιστικός πύραυλος μεγάλουβεληνεκούς (LRBM): Βεληνεκές μεταξύ 3500 χλμ. και 5500 χλμ.
    • Διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM): Βεληνεκές άνω των 5500 χλμ.
    • Βαλλιστικός πύραυλος εκτοξευόμενος από υποβρύχιο (SLBM): Εκτόξευση από υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων (SSBNs). Όλα τα σύγχρονα σχέδια έχουν διηπειρωτικό βεληνεκές.
    • Μικρού και μεσαίου βεληνεκούς πύραυλοι συχνά αναφέρονται από κοινού ως τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι ή θεάτρου επιχειρήσεων (TBMs). Μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς βαλλιστικοί πύραυλοι συνήθως σχεδιάζονται για να φέρουν πυρηνικά όπλα, διότι το ωφέλιμο φορτίο τους είναι πολύ περιορισμένο έτσι ώστε τα συμβατικά εκρηκτικά να είναι αποτελεσματικά (αν και οι ΗΠΑ εξετάζουν την ιδέα ενός διηπειρωτικού πυραύλου οπλισμένου με συμβατικά εκρηκτικά που θα παρέχουν την ικανότητα κοντινών, ακαριαίων αεροπορικών επιθέσεων παγκοσμίως, παρά το υψηλό κόστος). [4]

    Η φάση ελεύθερης πτήσης των βαλλιστικών πυραύλων είναι ίδια για όλους (και για τους ICBMs) εκτός από τους πυραύλους με βεληνεκές μικρότερο των 350 χλμ. περίπου οι οποίοι δεν έχουν καμία εξωατμοσφαιρική δραστηριότητα.

    Ξεφεύγει η κατάσταση – Κίνηση σοκ από την Γεωργία

    Την ίδια στιγμή, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν την Γεωργία να ανακοίνωσε το κλείσιμο του εναέριου χώρου της για τα ρωσικά αεροπλάνα. Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει μεγάλο εμπόδιο για πιθανή ρωσική επέμβαση καθώς, όπως θα δείτε στον παρακάτω χάρτη, η Γεωργία αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της Ρωσίας με την Αρμενία. Αποκλεισμός των μαχητικών της στη διαδρομή προς τις μάχες, αναμένεται να προκαλέσει ανάφλεξη με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια ειρήνη.

    russia-caucasus-map

    Οι σχέσεις μεταξύ Γεωργίας και Ρωσίας είναι παραδοσιακά κάκιστες ειδικά μετά τον πενθήμερο πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών τον Αύγουστο του 2008 που έληξε με συνθηκολόγηση των Γεωργιανών.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    16 Σχόλια

    1. Μάγκες μου…Τι ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΙ ΑΖΕΡΟΙ….
      Το βλέπω να κάνει την μαλακία η ΓΕΩΡΓΙΑ να κλείνει τον εναέριο χώρο στα ΡΩΣΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ( ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ) και να μπαίνει τρελλαμένη η ΑΡΚΟΥΔΑ και να κάνει την Γεωργια και το ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ένα πανέμορφο γηπεδάκι ποδοσφαιρού.
      Και μετά να μαντέψω ποιανού η σειρά πλησιάζει;;;;

    2. εδω ρε ρουφιανοπροδοτες ο Οτσαλαν μας ειπε να βαλουμε στην μεση τον π@στη τον Τουρκο να τον γ@μησουμε εμεις απο δυτικα και αυτοι απο ανατολικα και εμεις τον δωσαμε στους γυφτους δεμενο χειροποδαρα μεσα στο αεροπλανο! τα ξεχασατε κιολας???
      τι μου λετε τωρα?
      οτι οι ρουφιανοπροδοτες θα βοηθησουν την Αρμενια????
      τα πιασατε τα λεφτα σας!
      αδερφια Αρμενιοι, Γ@ΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!! μην αφησετε ουτε ζωντανη γατα! θαψτε τους ζωντανους!
      Κανενα ελεος στους γυφτομογγολους!!!!

    3. Κανένας παγκόσμιος πόλεμος δεν θα ξεκινήσει , με 30 κράτη να έχουν πυρινηκα στα χερια τους ..μικρό πόλεμοι τύπου Συρίας κλπ θα γίνονται…

      ..

    4. Ρε τι είπε το @ρχιδι ο Ευαγγελάτος στο μεγκα? Είπε πως το ναγκορνο Καραμπάχ ανήκει στο…. Αζερμπαϊτζάν και πως οι αζεροι θέλουν να το απελευθερωσουν!!!!! Ή μπερδεύτηκε ή σνιφαρε μουφα πράμα….

      1. Διάβασε ιστορία δες χάρτες , ντροπή είναι να μην μάθεις … έτσι ακριβώς σωστά τα είπε του Αζερμπαϊτζάν έδαφος είναι… το karabağ

        1. Εσυ κοιτα τον χαρτη πως ητανε η τουρκια και ποσους σφαξανε για να γινει η τουρκια 80εκ.
          Τα εδαφη τα περνεις με πολεμο ετσι ειναι θελουμε δεν θελουμε…. καμια χωρα χωρις πολεμο δεν πηρε τιποτα.

        2. Μακακα Νίκο που υποστηρίζεις την μούμια και η Κύπρος δικιά μας είναι αλλα εκεί δεν σε πειράζει μουλε!!

        3. Ο ΑΣΧΕΤΟΣ είσαι εσυ!

          Η σημερινή σύγκρουση για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, έχει τις ρίζες της στις αποφάσεις του Ιωσήφ Στάλιν κατά την έμπνευση της Υπερκαυκασίας.

          Μετά τη Ρωσική Επανάσταση του 1917, το Καραμπάχ αποτέλεσε τμήμα της Υπερκαυκασίας Δημοκρατικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας, αλλά σύντομα αυτή διαλύθηκε στις ξεχωριστές Δημοκρατίες της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Γεωργίας.
          Τα επόμενα δύο χρόνια (1918-1920) υπήρξαν κάποιοι σύντομοι πόλεμοι μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν για αρκετές περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Καραμπάχ.
          Τον Ιούλιο του 1918, η πρώτη αρμενική Συνέλευση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανακήρυξε την περιοχή αυτοδιοικούμενη και δημιούργησε ένα Εθνικό Συμβούλιο και κυβέρνηση.

          Μετά την ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα Βρετανικά στρατεύματα κατέλαβαν το Καραμπάχ.
          Το Φεβρουάριο του 1920, το Εθνικό Συμβούλιο του Καραμπάχ συμφώνησε να ανήκει στη δικαιοδοσία του Αζερμπαϊτζάν, ενώ οι Αρμένιοι έκαναν συνεχή ανταρτοπόλεμο στο Καραμπάχ, μη αποδεχόμενοι τη συμφωνία.
          Η ίδια η συμφωνία σύντομα ακυρώθηκε από την 9η συνέλευση του Καραμπάχ, η οποία κήρυξε την ένωση με την Αρμενία.

          Στις 10 Αυγούστου 1920, η Αρμενία υπέγραψε μια προκαταρκτική συμφωνία με τους Μπολσεβίκους, συμφωνώντας σε μια προσωρινή κατοχή των περιοχών αυτών από τους μπολσεβίκους μέχρι την τελική διευθέτηση.

          Με τη Σοβιετική Ένωση να έχει σταθερά τον έλεγχο της περιοχής, η διαμάχη σταμάτησε για αρκετές δεκαετίες.
          Με την αρχή της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης όμως στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990, το ζήτημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ εμφανίστηκε εκ νέου.
          Κατηγορώντας την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν για την αζερικοποίηση της περιοχής, η πλειοψηφία του αρμενικού πληθυσμού με την ιδεολογική και υλική υποστήριξη της αρμενικής κυβέρνησης ξεκίνησαν μια κίνηση αυτονόμησης της περιοχής.
          Τον Αύγουστο του 1987, οι Αρμένιοι του Καραμπάχ έστειλαν αίτημα για ένωση με την Αρμενία με δεκάδες χιλιάδες υπογραφές προς τη Μόσχα.

        4. Ξεστραβώσου και σύ να μάθεις πως, παρά το ότι πρόκειται για περίκλειστο θύλακα, κατοικείται κυρίως από Αρμένιους, και ιδίως πως χεστήκαμε για τα “δίκαια” των σκατοαζέρων καθικιών…

      2. Το Ναγκόρνο Καραμπάχ παλαιότερα ανήκε στο Αζερμπαϊτζάν. Όμως οι πληθυσμοί κατά 90% ήταν και είναι Αρμένιοι. Οι Αρμένιοι επιτέθηκαν και το απελευθέρωσαν από το Αζερμπαϊτζάν. Αποτελεί χωριστό κράτος με Πρόεδρο και Βουλή που περιέργως δεν το έχει αναγνωρίσει ούτε η Αρμενία που το βοηθάει. Οι Αρμένιοι έχουν δημιουργήσει ένα θύλακα ασφαλείας γύρω από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, μία ζώνη νεκρή. Και αυτό είναι λογικό διότι έχουν διαπραχθεί απίθανα εγκλήματα πολέμου εις βάρος του αρμενικού πληθυσμού του από τους Αζέρους. Η Αρμενία ήταν η πρώτη από τις Δημοκρατίες που αποσχίσθηκε από την πάλε ποτέ Σ. Ένωση. Οι σχέσεις τους φυσικά είναι πολύ καλές αφού τα σύνορα προς δυσμάς (με την Τουρκία)τα φυλάνε οι Ρώσοι). Οι Αρμένιοι είναι λαός απίθανα πονεμένος, όπως και οι Εβραίοι, (βλέπε Γενοκτονία). Το μικρό αυτό κράτος των 3 εκατομμυρίων βρίσκεται ανάμεσα σε συμπληγάδες πέτρες (Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν). Εάν ακόμα μία φορά δεν βοηθήσει η Ρωσία, όσο και αν υπάρχει το αξιόμαχο του στρατού, δεν θα τα καταφέρουν. Είναι τα πρωτοξάδελφά μας, είναι ο λαός που ποτέ δεν μας εγκατέλειψε στην περίοδο της κρίσης, που όλοι οι άλλοι ήθελαν να μας φάνε ζωντανούς. Οι Αρμένιοι ζουν ανάμεσά μας, έχουν σώσει την Κρήτη με το Νικηφόρο Φωκά στα Βυζαντινά χρόνια από τους Άραβες, έχουν εποικίσει το νησί όταν ερημώθηκε σχεδόν και έγιναν νύχι από το κρέας μας. Είναι ο πιο κοντινός λαός στη νοοτροπία. Ζουν και ακμάζουν στο εξωτερικό βοηθώντας την μικρή τους χώρα, εκεί επάνω στις κορυφές του Καυκάσου. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε την Αρμενία, με όποιο τρόπο γίνεται και κυρίως οι πολιτικοί μας (τα πιάσαμε βέβαια τα λεφτά μας τώρα, εδώ έχουμε αφήσει την Κύπρο στη μοίρα της με τα γεωτρύπανα μέσα στα ύδατα της και εμείς σφυρίζουμε αμέριμνα). Το Αζερμπαϊτζάν έδειξε τα δόντια του με την απαράδεκτη προσβλητική συμπεριφορά του Προέδρου του όταν ο νέος Πρέσβυς μας επέδωσε διαπιστευτήρια στο Μπακού. Όποιος δεν γνωρίζει για το περιστατικό ας το ψάξει. Το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι μακάρι ο Θεός να βοηθήσει την Αρμενία.

    5. Πάλι καλά που σας έσκασε το Ναγκόρνο Καραμπάχ γιατί παλι τον Κούλη και τον Ντορογιο θα τρώγαμε στη μάπα όλη μερα.

    6. Κολλήσαμε στα δύο σχόλια .Αν ήταν 1 σχόλιο μπορεί να το επαναλαμβανα.

    7. Μήπως ήρθε ο καιρός που, κατά τον Ιωσηφ τον Βατοπεδινο, η Γεωργία θα προκαλέσει για δεύτερη φορά την Ρωσία;

      1. αφου το ειπε ο Τζοσεφ αληθεια θα ειναι

    8. Μακάρι να χρησιμοποιήσουν οι Αρμένιοι τέτοιους πυραύλους, αν και τα πυρηνικα μοιάζουν με ανέκδοτο.

    Comments are closed.