ΩΡΑ 04:30: “ΚΑΡΕΚΛΕΣ” ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ. ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

    Κοινοποίηση:
    μμμμμ

    Ισχυρή βροχόπτωση στην Αττική αλλά και σε πολλές περιφερειακές πόλεις, από το ξημέρωμα της Παρασκευής. Από τις 04.30 και μετά, τα φαινόμενα έχουν ενταθεί.

    Τα επικίνδυνα φαινόμενα αναμένεται μάλιστα, όχι μόνο να συνεχιστούν τουλάχιστον έως και την Παρασκευή, αλλά και να επιδεινωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Αττική (από τις 03:00 μέχρι τις 06:00), καθώς η εξασθένισή τους προβλέπεται από το απόγευμα και μετά.
    Η κακοκαιρία θα επηρεάσει επίσης την Εύβοια και τη Χαλκιδική σε μεταγενέστερο στάδιο, ενώ από σήμερα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να πληγούν νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, κυρίως η Σάμος και η Ικαρία.

    Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε η λήψη προληπτικών μέτρων λόγω της επιδείνωσης των φαινομένων.
    Όπως ανακοίνωσε, το βράδυ της Πέμπτης (14/10), ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στον Κηφισό και την Παραλιακή από τη 01:00 μέχρι τις 08:00 το πρωί της Παρασκευής.
    Συγκεκριμένα ο Κηφισός θα είναι κλειστός από την Παραλιακή μέχρι τη Μεταμόρφωση και η Παραλιακή από τον Κηφισό μέχρι τη Βουλιαγμένης.
    Δυνάμεις τόσο της Αστυνομίας όσο και του Στρατού θα αποκλείσουν την πρόσβαση στους πολίτες, και στα δύο ρεύματα.
    Για τα φορτηγά θα εκτιμηθεί η κατάσταση ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου και θα υπάρξουν ανακοινώσεις σε συνεννόηση με την Τροχαία.
    Επίσης ενθαρρύνεται η τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να μειωθούν οι μετακινήσεις, ενώ κλειστές θα μείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες.
    Εξαιρούνται εκείνες που είναι αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και οι υπηρεσίες ΟΤΑ.
    Την ίδια ώρα, κλειστά θα παραμείνουν, Παρασκευή (15/10), όλα τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, καθώς επίσης οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑμεΑ.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. Και αρκετές Δημόσιες Υπηρεσίες δεν λειτουργούν σήμερα. Και πότε λειτουργούσαν θα μου πείτε!

    2. στεφανε πριν 2 λεπτα ο παπαδακης σε εβριζε στον αερα αποκαλεσε και το μακελειο αισχρο κι εσενα για αρκετη ωρα καταφεροταν εναντιον σου με απιστευτο μενος

    3. Καλημέρα. Τι Πακισταν τι Ελλάδα…. Πειραιώς με Χαμοστερνας ούτε σήμερα το πρωί (πριν λίγο) δεν έχει φανάρια σε λειτουργία. Αλλά ευτυχώς είναι νωρίς το πρωί με λίγα αυτοκίνητα. Αλλά αυτό το χάλι χτες το μεσημέρι δεν υπάρχει. Ένα τροχονόμο δεν μπορούσαν να στείλουν;;;; έλεος. Ευχαριστώ

    4. Καλησπέρα, υπάρχει κάποια εξαίρεση για τους εμβολιασμένους;

    Comments are closed.