ΧΑΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΟΝ ΧΑΡΟ: ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΛ, ΡΑΝΤΖΑ ΠΑΝΤΟΥ, ΠΟΛΥΩΡΕΣ ΑΝΑΜΟΝΕΣ, ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΙ! ΕΝΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΤΥΠΟ, ΔΕΝ ΡΙΧΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!

    Κοινοποίηση:
    ΡΑΝΤΖΑ

    Στο «κόκκινο» βρίσκονται αυτή την περίοδο τα νοσοκομεία καθώς συνυπάρχουν ο κορωνοϊός, η γρίπη καθώς και άλλες λοιμώξεις.

    Σύμφωνα με το OPEN «ασφυκτική» ήταν η εικόνα την Παρασκευή στο «Λαϊκό» νοσοκομείο. Τα κύρια χαρακτηριστικά ήταν οι πολύωρες αναμονές και τα ράντζα που είχαν «κατακλύσει» τους διαδρόμους αλλά και στα δωμάτια.

    Όπως καταγγέλλουν συγγενείς ασθενών, οι δικοί τους άνθρωποι νοσηλεύονται μέσα σε δωμάτια πάνω σε φορεία.

    «Υπάρχουν ράντζα απέξω, βάζουν και φορεία μέσα στα δωμάτια που είναι τρίκλινα, βάζουν και τέταρτο φορείο»,καταγγέλουν οι πολίτες.

    Παράλληλα, οι υποδομές είναι πολύ φτωχές καθώς όπως αναφέρουν οι αγανακτισμένοι πολίτες «δεν υπήρχε ούτε σεντόνι»!

    Φουλ πληρότητα έχει και το «Αττικόν» νοσοκομείο καθώς έχει καλυφθεί το 100%. Τα ράντζα μπορεί να μην φτάνουν τα 120 όπως στην προηγούμενη εφημερία, ωστόσο, αρκετά ράντζα συνεχίζουν να παραμένουν.

    Αναφορά στην πίεση που δέχεται το ΕΣΥ από την συνύπαρξη της γρίπης με τον κορωνοϊό και στην τραγική κατάσταση στην οποία έχουν επέλθει τα νοσοκομεία της χώρας, ειδικά στις εφημερίες, έκανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

    Ενδεικτική ήταν η κατάσταση που επικράτησε σε τρεις εφημερίες του Σισμανόγλειου. Συγκεκριμένα, στις 9/1, 13/1 και 17/1, οι άνθρωποι περίμεναν στα ΤΕΠ (τμήμα επειγόντων περιστατικών) ατελείωτες ώρες προκειμένου να εξεταστούν και να νοσηλευτούν. Ως εκ τούτου, η ΕΙΝΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση γνωστοποιώντας την τραγική κατάσταση του νοσοκομείου.

    «Υπήρχαν πολλά περιστατικά, που ενώ είχε τελειώσει η εφημερία, είχαν μείνει στα επείγοντα. Είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει…υπήρχε πάντα, υπάρχει και εάν δεν λυθεί με τους τρόπους με τους οποίους εισηγηθήκαμε και γνωρίζοντας πώς πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση, δεν πρόκειται να λυθεί ποτέ» είπε αρχικά η Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας πως είναι σημαντικό για κάθε υπουργείο και κάθε υπουργό να κάνει σωστή κατανομή εφημέρευσης του πακέτου των νοσοκομείων που εφημερεύουν:

    «Έχει σημασία πόσα και ποια νοσοκομεία εφημερεύουν την ημέρα. Το θέμα είναι τεχνικό, πρέπει να μπουν συγκεκριμένες ομάδες τις ημέρες που εφημερεύουν, να νοικοκυρευτούν τα τμήματα επειγόντων περιστατικών και να ενισχυθούν τα τμήματα στις κλινικές».
    Ιώσεις και κορωνοϊός

    Το άκρως μεταδοτικό στέλεχος CH.1.1 του κορωνοϊού, γνωστό ως «Όρθρος», βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και τουλάχιστον δυόμιση μήνες, αναφέρει ο ΕΟΔΥ στην τελευταία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης. Συνολικά 93 δείγματα έχουν βρεθεί θετικά στη νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον τις τελευταίες δέκα εβδομάδες.

    Στο πλαίσιο αυτό, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σημείωσε πως πρόκειται για μία πολύ μεταδοτική μετάλλαξη και βάσει στοιχείων αφορά το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα. Σημειώνεται πως η μετάλλαξη «Όρθρος» ξεκίνησε στη Βρετανία, όπου αποτελεί το 23.1% των κρουσμάτων.

    Στην εξέλιξη της γρίπης και του κορωνοϊού στην χώρας μας αλλά και στην σημασία των εμβολίων αναφέρθηκε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

    Όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ «τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε περάσει την κορύφωση της γρίπης και είμαστε σε μια πτωτική τάση. Βέβαια θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί γιατί πολλές φορές κάνει ταλαντώσεις και δεν είναι συνεχής η κάθοδος. Σίγουρα είμαστε σε μια φάση καλύτερη από ό,τι ήμασταν πριν δύο εβδομάδες».

    Και πρόσθεσε:

    «Δεν θα δούμε επιπέδωση στη γρίπη, θα ξεκινήσει η κάθοδος, αν έχει ήδη ξεκινήσει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί. Δηλαδή πιο νωρίς από ότι το περιμέναμε».

    Καθησυχαστικός εμφανίστηκε και για τον κορωνοϊό σημειώνοντας πως βρισκόμαστε σε μια επιπέδωση των κρουσμάτων.

    Όσο για τις μεταλλάξεις ανέφερε πως δεν πρέπει να προκαλούν ανησυχία.

    «Δεν είδαμε κάτι με την μετάλλαξη Κένταυρος. Δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για την Κράκεν, όμως στις χώρες που επικράτησε το σύστημα υγείας δεν έδειξε να πιέζεται».

    Παράλληλα, έσπευσε να τονίσει πως «όσα συμβαίνουν στην Κίνα δεν θα μας επηρεάσουν εδώ».

    Καταλήγοντας είπε πως οι πολίτες καλό θα ήταν να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης και του κορωνοϊού καθώς είναι δοκιμασμένα και χωρίς παρενέργειες.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    18 Σχόλια

    1. Να τα κανει αυτος και ολο του το σοι αφου ειναι καλα και χωρις παρενεργειες.Αντε απο κει το πανε και το γυριζουν στα φονικα σκευασματα.Οτι φωτια εριξαν στον κοσμο ,αυτη να λαβουν στα σπιτια τους.

    2. Όχι λαός,Βρωμοπιθηκολαός , είναι συνένοχοι και έχουν ότι τους αξίζει… Ο Αυνάν να ευλογεί τους ελληνόφωνους και τίς ελληνοφωνούδες.

    3. Οχι πανικός. Με τα πρώτα συμπτώματα,όχι άσκοπο σουλάτσο,ηρεμία, όχι t.v, γιατί σε τρελαίνει, κουλούριασμα σε έναν άνετο καναπέ ,με ενδιαφέροντα βιβλία, και δίπλα όχι καφέδες, αλλά χαλαρά ροφήματα (π.χ τίλιο, κανέλλα),και πότε,πότε ένα γερό διαόλισμα σε πολιτικούς και ντόκτορες. Σας ορκίζομαι, οτι σε 2-3 ημέρες θα είστε περδίκι. Η τέλεια συνταγή.

    4. οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι απασχολημένοι να φτιάχνουν βίντεο στο Tik-Tok, άλλη μια χρονιά που εγκεφαλικά, καρδιές και καρκίνοι έχουν εξαφανιστεί και πεθαίνουν από γρίπη που “επανεμφανίσθη” για να βοηθήσει την προπαγάνδα για τις επόμενες δόσεις δολοφονικών ενέσεων, “πολυδύναμα επικαιροποιημένα”, δηλαδή σκοτώνουν εγγυημένα από…..κόβιντ…..

    5. Χωρίς παρενέργειες μαγιορκινη;;;;και τα παιδάκια που πεθαίνουν ξαφνικά κάθε μέρα από το πεθαίνουν ρε δολοφονε ακαταδιωκτε;;;;θα λογοδοτήσετε ρε όλοι σας…η οργή του λαού θα σας πνίξει!!!να περάσει παρακαλώ το μήνυμα…

    6. 123
      ΠΟΣΟ ΛΑΚΑΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ.

      ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΓΡΙΠΕΣ …..

      ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ , ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ Ν.Δ,ΣΥΡΙΖΧΑ,ΠΑΣΟΚ

    7. Να προσέχετε να μην κολλάτε, ντουγάνια.
      Μάσκες, εμβόλια, απολύμανση είναι λύση.
      Τα λένε οι γιατροί αλλα εσείς θέλετε να ακούτε τους τσαρλατάνους και να κάνετε επαναστατική γυμναστική.
      Καλά τα παθαίνετε, όσο πιο πολλοί απο εσάς πάνε στα κυπαρίσσια, τόσο θα αυξηθεί το μέσο της χώρας. Και θα βοηθηθεί και το συνταξιοδοτικό.

    8. μουνοπανο πλευρη εσυ και το επιτελειο σου θα πληρωσετε πολυ ακριβα την νυφη

    9. Ναι,ο κακομοιρης ο λαος που εδωσε 36% και αυτοδυναμια στη ΜΑΦΙΑ το 19,λες και δεν ηξερε ποιοι ειναι…
      Και τωρα που σας γ… σκουζετε σαν τα γιδια που ειστε.
      Καλα σας κανουν,ψηφισατε τη ΜΑΦΙΑ ζωαδια,καλα να παθετε ρε,αφου ειστε πανηλιθιοι !

    10. Ναι αλλά ο λαος έδωσε 39% στις γαλάζιες ακρίδες τον Ιουλιο του 2019, τώρα γιατί σκουζει;;; Δεν τους ήξερε;;; Αυτοι τον χρεοκοπησαν και τους ξανακανε κυβέρνηση.

    11. το ζητουμενο ειναι το ποτε θα σας μαζεψουν ελλεινοι επιστημονες της μιζας . Να ξευρωμισει ο τοπος απο την αρρωστη παρουσια σας εσας και τους πολιτικους σας προισταμενουν σας Σας σιχαθηκε η ιδια η ζωη παλιοσιχαματα.

    12. Αυτο το κολοσυστημα ΕΣΥ απορω που βοήθησε και ποιόν και πότε;
      Μια ζωη για ραντζα ακουμε αν και εισφορες παιρνουν απο παντού δεν θελουν να ξοδεψουν ουτε σεντ αντιθετως μολις βγει καποιο εμβολιο αμεσως το πλασαρουν για τη μπαζα.
      Φακελακια επισης υπαρχουν ακομη δεν σταματησαν

    13. Θέλουν να μεταφέρουν τους ασθενείς στα ιδιωτικά κερδοσκοπικά νοσοκομεία.
      Επί καθημερινής βάσεως στις ενημερωτικές εκπομπές όλων των καναλιών των ολιγαρχών εμφανίζονται ιατροί διευθυντές των τεσσάρων νοσοκομείων, που αγόρασε το fund CVC, να διαφημίζονται χωρίς να αναφέρεται ότι πρόκειται για διαφήμιση.
      Στα δημόσια νοσοκομεία δεν χειρουργήσαι χωρίς φακελάκι.

    14. τους ψηφιζουν ομως ετσι δεν ειναι ??? για ποσο καιρο ακομα θα ανεχομαστε αυτην την κατασταση επειδη καποιοι βολευονται θα διαλυουν την δικια μας ζωη. Οι υγειονομικοι (χωρις μπολι) ειμαστε οι μοναδικοι που μπηκαμε μπροστα και σχεδον κανεις δεν ακολουθησε … δεν βλεπουμε οτι δεν μας θελουν πλεον στην Ελλαδα και με καθε τροπο προσπαθουν να μας μειωσουν και να μας εξαφανισουν . Ο αφορισμενος καλεσε τα πακιστανια να ερθουν στην κυψελη και σε αυτη την κυψελη ειπε οτι οι μελισσες ( οι Ελληνες) δεν τους απασχολει το θεμα . Δεν ειναι τυχαιο για ολα αυτα που περναμε και δυστηχως ερχονται χειροτερα καλη μετανοια να εχουμε ο Θεος να βαλει το χερι Του

    15. παιδάκια μου να κάνετε γρηγορα OΛΑ τα εμβόλια για covid ….
      θα πατε ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στο νεκροταφείο …και ετσι αποφεύγεται το νοσοκομείο που ειναι στα μαυρα τους τα χαλια (χωρίς γιατρούς χωρίς νοσοκόμες χωρίς κρεβάτια χωρίς εντατικές μεθ )
      και θα ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ο κούλης προμήθεια …απο μπουρλάδες …
      ψηφιζω κουλη για να με ΞΕΚΑΝΕΙ

    16. Να δινετε φακελακια. Θα σας προσεχουν καλυτερα.

    17. Οι πρόεδροι των νοσοκομείων έχουν πάρει εντολή να μην γίνονται χειρουργεία που απαιτούνται ακριβά υλικά για να γίνει καλά ο κόσμος και να οδηγηθεί στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Που να τα βρούμε όμως τα χρήματα?

    18. Σκοτώνουν συστηματικά την δημόσια υγεία, πρέπει εξαλείψουν τον ανταγωνισμό για τους ιδιώτες φίλους τους. Έβαλαν τον Άδωνι πριν και τον Πλεύρη τώρα να διαλύσει τα πάντα, είναι οι πολιτικοί που δεν έχουν ηθικούς φραγμούς. Ακριβώς το ίδιο έκαναν με την ενέργεια, το τρίτο κτύπημα θα προκύψει για το νερό. Αυτό το άφησαν για μετά τις εκλογές, η άλλοτε πατριωτική δεξιά θα μας πηγαίνει από τη θλίψη στην οδύνη (πίπα κολ@ δηλαδή ). Θα τους αφήσουμε τους κοπρίτες ;

    Comments are closed.