ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ – ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ;

    Κοινοποίηση:
    ΕΝΟΙΚΙΟ

    Στα βόρεια προάστια η μεγαλύτερη άνοδος των τιμών(17%), σε πρώτη ζήτηση τα διαμερίσματα 20ετίας
    Ανοδικές τάσεις εμφανίζουν οι τιμές ενοικίασης κατοικιών το 2021 σε Αττική και Θεσσαλονίκη, με την αύξηση σε κάποιες περιοχές να φθάνει ακόμα και το 17%.

    Σύμφωνα με πανελλαδικά στοιχεία που παρουσίασε το κτηματομεσιτικό δίκτυο RE/MAX Ελλάς, τα ενοίκια παρουσίασαν αύξηση 5% κατά μέσο όρο, με την Αττική να βρίσκεται στο +6,2%, τη Θεσσαλονίκη στο +9,4% και την περιφέρεια -με μικρότερες αυξομειώσεις- στο +1,4%.

    Στο κέντρο της Αθήνας, στα βόρεια και τα νότια προάστια καταγράφηκε άνοδος σε ποσοστό 11,6%, 16,7% και 13,9%, αντίστοιχα, ενώ στον Πειραιά και στη δυτική Αττική παρουσιάστηκε αύξηση 12,7% και 4,2%, αντίστοιχα.

    Από τα στοιχεία της RE/MAX Ελλάς προκύπτει ότι το lockdown και η τηλεργασία ενίσχυσαν τη ζήτηση. Η τάση αυτή, σε συνδυασμό με την περιορισμένη προσφορά ποιοτικών ακινήτων για μακροχρόνια μίσθωση, έδωσε μια επιπλέον ώθηση στις τιμές.

    Από περιοχή σε περιοχή διαπιστώνει κανείς διαφοροποιήσεις ως προς τα ζητούμενα τετραγωνικά αλλά και την ηλικία των ακινήτων.

    nb pinakas enoikia1

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    16 Σχόλια

    1. Ο ιδιοκτήτης το νοικιάζει για εισόδημα.
      Δεν μπορεί να μπει στην λογική του δεν τα βγάζω πέρα με τον μισθό μου!
      Όταν εκτός των φόρων κ των δεινών ο ενοικιαστής αφού μπει μέσα μετά ξεχνάει τις υποχρεώσεις του κ μέχρι να τον βγάλεις έξω ,με τον ισχύοντα νόμο ,σου έχει καταστρέψει το ακίνητο ,τότε άντε να τα βρεις από τα ανύπαρκτα έσοδα του!!!!!!
      Αυτά φυσικά δεν τα υπολογίζει αυτός που θέλει να νοικιάσει ,είναι σαν υποχρέωση του ιδιοκτήτη !
      Εάν υπήρχε μια βάση δεδομένων για τους «δεν πληρώνω» θα ήταν διαφορετική η πραγματικότητα !
      Αλλά έχουμε τα προσωπικά δεδομένα να μην τους θίξουμε .
      Ας επικρατήσει η λογική ,ο σεβασμός κ από τις δυο πλευρές για να έρθει η ισορροπία !

    2. Δεν μπορείς με 560 ευρώ μισθό να βάζεις το ενοίκιο 300 και 400ευρώ– οι ιδιοκτήτες να βρουν άλλο τρόπο να τα δηλώσουν ως αποθήκη- έλεος πια—- μου έχει τύχει να μπαίνω σε τρόγλες , με σπασμένα παράθυρα και με ενα βαψιμο λεει είναι ανακαινισμένο και ήθελε και αύξηση. Να είναι σπίτι λειτουργικό για να το ενοικιάσετε 300 και 400 ευρώ έναν μισθό δηλαδή.

    3. 30% φορολογηση επι του ενοικιου + ενφια.Μπαινω μεσα με τα τσαρουχια και γι’αυτο δεν το νοικιαζω πια. Με συμφερει δηλωμενο κλειστο και με κομμενο ρευμα μεχρι να το παρουν τα παιδια μου. Γι αυτο δεν υπαρχουν σπιτια. Αν δεν πεσουν οι φοροι δεν θα αλλαξει τιποτα. Δεν ειμαστε κακοβουλοι οι ιδιοκτητες.

      1. Τον ΕΝΦΙΑ τον πληρώνεις ούτως ή άλλως, και το 70% από το νοίκι το παίρνεις εσύ…. Τα σπίτια δε τα δίνετε για να μη ρίξετε τις τιμές επειδή ξέρετε πως κάποια στιγμή όλοι κάπου πρέπει να στεγαστούν.

      2. Oυτε καν . Παλι κερδισμένος εισαι . Ποσο δηλαδη ειναι ο φόρος και ο ενφια το χρονο?

    4. Μα σοβαρά πίστεψαν οι κυβερνώντες οτι θα πλήρωναν οι ιδιοκτήτες τις μειώσεις ενοικίων από τον κωλοιό και τις αυξήσεις στις αντικειμενικές και τον ενφια που δεν καταργείται; Σοβαρά τώρα; Όλα στους ενοικιαστές πέφτουν.

    5. Οι ΜΚΟ νοικιάζουν σε υψηλότατες τιμές τα σπίτια, τα παραχωρουν σε παρατυπους μετανάστες και τα ανηψια μας δε μπορούν να σπουδάσουν λόγω ακριβών ενοικίων….

    6. Είναι που είναι αποβλακωμενοι με το κινητό και τα influencer και τους κώλους και τα πλαστικά βυζιά και τα ρετουσαρισμενα πρόσωπα. Βάλανε και τις μάσκες η pizza τους έλειπε.

    7. Για μισο λεπτο εγω ηθελα να βρω ενοικιαστη για ενα σπιτι 50 που εχω και το ειδαν 200 και τους ξινιζε μια το βγαζαν φωτο να το δει η γκομενα μια θελαν δευτερη επισκεψη να το δει η μανα, ο φιλος κλπ μια βλεπαν χωρις να βλεπουν την ουσια αλλα θελουν την πολυτελεια airbnb αλλα σε τιμες ως 250 .εγω λοιπον το εβαλα 250 και θελαν να το φιαχνω συνεχεια να αλλαζω μεχρι και λαστιχακια στις βρυσες κλπ ενω ειχε και θωρακισμενη, κουφωματα ,4ορ πομπους ,κλιματισμο κλπ το ζητημα ειναι οτι ενα ενοικιο παιρνει η εφορια για φορο ενοικιασης ,ενα ενοικιο για ενφια ενα ενοικιο καμια ζημια επισκευη ενα ενοικιο καμια βαφη της πολυκατοικιας δεν μενουν και πολλα για να μην πω σχεδια δεη ,ενεργιακο επιθ, τωρα ηλεκτ,ταυτοτητα κτιριου κλπ αλλα το κυριοτερο εξοδο ειναι τα μαστορια ανακαινισης 1000 ηλεκρολογος ,αλλα τοσα υδραυλικοι γυψοσανιδες κλπ μονο μπανιο ανακαινιση απο 1500με 2500 συν κουφωματα κλπ ολα μαυρα και χωρις φπα

    8. Τα λες αναποδα.. η μαλλον ολοι εχουν να δινου 600αρια και 700αρια για ενοικια η ολα στην ελλαδα πανε τελεια. Που ειναι τα χαμηλα στρωματα ο λαος οι πολλοι να αντιδρασουν που η κυβερνηση γ@μει τον κοσμακη και τσι ο καθε ιδιοκτητης βαραει ανελεητα για ανταπεξελθει..ολοι ψαχνουν απο που θα τα παρουν.

    9. Δυστυχως δεν μπορεις να πεις κατι γιατι ο καθενας εκμεταλλευεται οπως θελει την περιουσια του.Δυστυχως οτι ειναι νομιμο δεν ειναι και ηθικο

    10. Οι ΜΚΟ-κυβέρνηση δίνουν ένα σωρό λεφτά για να στεγάσουν τους λαθρό πλέον των κανονικών ενοικιών.
      Αποτέλεσμα οι Έλληνες γίνονται άστεγοι και οι λαθρό με λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων παίρνουν τσάμπα σπίτια!

    11. Φταιει η κυβερνηση διοτι αυξηθηκε κατακορυφα η βια αρχισαν να σκοτωνουν οι αντρες τις γυναικες.Μετα τον εγκλεισμο εγινε το περιστατικο με το βιτριολι οι γυναικες οι νεες προσπαθουν απεγνωσμενα να πιαστουν απο αντρες για τα λεφτα δεν υπαρχουν λεφτα κ ολα καθοριζονται απο αυτα,η ανεργια κ τα χρεη ειναι μεγαλες μαστιγες κ μεσα σε ολα επιβαλλουν εγκλεισμο τρελαναν τον κοσμο ουτε σχεσεις μπορει να κανει ουτε λεφτα εχει κατι πρεπει να γινει

    12. πώς θα βρει σπίτι κάποιος με μισθό 800€ με οικογένειά όταν το φθηνότερο είναι από 500€ και άνω..και πως θα ανταποκριθεί στα υπόλοιπα ρεύμα, νερό, κοινόχρηστα ; νομίζω ότι τους τραβά η όρεξη ψέμα στους ιδιοκτήτες ακινήτων σε αναγκάζουν να είσαι ψεύτης… θα ενοικιάσεις το σπίτι και μετά θα πάρει το μακρύτερο. Δεν μπορεί όλοι να πληρώνονται τόσο παχουλά που άνετα δίνουν 500€ κ άνω ; διότι αν είναι έτσι μάλλον η κρίση είναι στα χαρτιά κ όχι στην πραγματικότητα!

      1. Λόγω της δεκαετούς κρίσεως και της πτώσης των ακινήτων από την φούσκα του δανεισμού, τώρα άρχισαν να επανέρχονται τα σπίτια. Η αγορά θα ισορροπήσει σιγά σιγά. Η αύξηση είναι ανάλογη της αξίας και θέσεως του ακινήτου. Με 800 ευρώ μισθό δεν μπορείς να έχεις σπίτι των με 500 ευρώ μίσθωμα. Πρέπει να πας σε φθηνότερη γειτονιά. Δυάρι 50 τ.μ. κοντά σε σταθμό η στο κέντρο, έχει 400 με 500 ευρώ ανάλογα της κατάστασης. Τεσσάρι 90-100 τ.μ. σε απομακρυσμένη περιοχή έχει 350 με 450 ευρώ. Σε υποβαθμισμένη είναι και κάτω απο αυτά τα νούμερα.

    Comments are closed.